Starševski čvek

MIKROVALOVNA PEČICA

Default avatar
Pozdravljeni.

Razmišljamo o nakupu mikrovalovne pečice. kakšno je vaše mnenje o tej pečici (škodljivost) in če jo imate ali ste zadovoljne.

l.p.
Default avatar
Se ravno pripravljam da se jo končno znebim... razen za kokice po mojem mnenju ni uporabna... menim da so novejše boljše ker imajo kar nekaj novih programov (kot moja predpotopna), zasede pa tudi veliko prostora... Jaz sem proti, saj se potem vsi razvadijo, pa si kr neki notr grejejo pa pogrevajo... res čista packarija...

Pa tudi hrana nima isti okus...
Default avatar
Še večja packarija je če moraš na štedilniku pogrevat al ne? No, mi jo rabimo za segrevanje in odtaljevanja, aja in za kokice.
O škodljivosti niti ne razmišljam.
Default avatar
sem že pisala o tem, poglej za whirpool jt359 model.

edinstvena stvar.pečemv njej štrudle, piškote, zelenjava na pari,krompir brez maščobe, piščanec brez maščobe, lasagnia, pica,testenine kuhane, ma ni da ni.
in če maš za umret od tega, se raje vprašajmo, ko kupujemo v trgovini jagode iz šanije polne pesticidov, pa paprike, pa jagode izb italije, kjer je tud vsa porkerija not iz campagnie(problem odpadkov) itd.

nevarnost ni dokazana.
sploh pa je tale kombinirana, konvekcijska ne samo mv in je profesional na.jaz sem z njo zeloooo zadovoljna. največ jo uporabljajo v restavracijah...., ja tisti,ki se bojite mv, boljš, da ne jeste zunaj.
Default avatar
Ga hana! Mi imamo eno staro mv.Radi bi kupili novo.Kaj mora imeti, da lahko "dela" to kar vaša(mv, žar, paro?)Kaj piše v prospektu.Hvala in LP.
Moram r3čtt, da nam prav pride mv.
Default avatar
Sama je nimam, čeprav naj škodljivost ne bi bila čisto dokazana, sem rajši previdna.
Default avatar
Si ne predtsvaljm več mleka ali vode za čaj pogreti drugje kot v MV.

In meni je pogreta hrana v MV dosti boljša kot pogreta na štedilniku.

O škodljivosti tudi jaz ne razmišljam, ker če bi o tem razmišljaji, sploh ne bi nič več jedli.

Pečice v MV pa nikoli ne uporabljam in tudi kuhati v njej ne znam. Uporabljam jo le za pogrevanje, odtajevanje in seveda kokice. ;)
Default avatar
Zanimiv članek.


Tiha ubijalka

Vrhunec neumnosti sodobnega človeka je izum mikrovalovnih pečic. Švicarski znanstvenik dr. Hans U. Hertel je na nevarnost mikrovalovne tehnologije opozarjal že pred desetletji. Njegove študije iz leta 1989 so pokazale, da hrana, ki je bila segreta ali skuhana v mikrovalovni pečici, v krvi povzroča bolezenske spremembe, podobne tistim, ki jih povzroča začetna stopnja raka. Njegovim raziskavam se je pridružil prof. Bernard Blanc iz švicarske tehniške šole v Laussani. Poskusnim osebam so dajali različno pripravljeno hrano. Pred hranjenjem in po njem so jim odvzeli kri za laboratorijsko preiskavo. Pokazalo se je, da je hrana, pogreta ali pripravljena v mikrovalovni pečici, povzročila, da so se krvne celice začele oblikovati v strdke. Zato je krvna slika pokazala resen padec števila rdečih krvničk in silovit skok levkocitov, ki so morali "reševati" to "izredno stanje". Poleg tega mikrovalovi uničujejo hranilno vrednost živil. Biouporabnost (sposobnost hranilnih snovi, da jih telo tudi uporabi) se zmanjša za 60 do 90 odstotkov!
Zato uživanje hrane iz mikrovalovne pečice resno slabi naš imunski sistem, ki vse svoje moči porabi na urejanje kaosa, ki ga v telesu sproži tako pripravljena hrana.
Verjetno se sprašujete, kako je možno, da so mikrovalovne pečice še v prodaji, čeprav ruske, švicarske in druge neodvisne študije kažejo enake rezultate o njihovi škodljivosti. Rusi so leta 1976 celo prepovedali uporabo mikrovalovnih pečic in na nevarnost opozorili tudi druge po svetu. V obdobju perestrojke so prepoved odpravili, vendar so dovolili odmerke, ki so več tisočkrat manjši kot v ZDA!
Razlika je nastala zato, ker so Rusi odmerek predpisali na temelju poskusov, opravljenih na ljudeh, Američani pa brez posebnih raziskav.
Če vemo, da je mikrovalovna tehnologija tudi osnova sodobnih komunikacij, ki spadajo med najbolj dobičkonosne panoge in so odličen vir davkov za državne blagajne, vam bo marsikaj postalo jasno. Zato ne pričakujte, da jih bo država prepovedala.
Za prepoved v lastni hiši pa ste odgovorni sami!

Sanja LončarHrana v službi zdravja


Sodobne kuhinje – proti našemu zdravju

V tekmi s časom, ki nam ga kronično primanjkuje, se obdajamo z vse več pripomočki, ki naj bi nam prihranili čas. Ali nam ga v resnici prihranijo? Ali ne bomo vse prihranke nekega dne "pokurili" v čakalnicah zdravnikov – zaradi težav, ki so jih povzročili prav ti pripomočki?

Sodobne kuhinje, ki jih je po salonih in revijah vse polno, dejansko niso zasnovane za kuhanje. Že pogled na gladke površine, steklo in nerjavno jeklo me vsakič odvrne od misli, da bi v takšni kuhinji tudi kaj skuhala. Pospravljanje bi zagotovo zahtevalo več časa kot priprava.
V Sloveniji imamo zelo malo "poklicnih" gospodinj. Kuhinje so ponavadi v domeni zaposlenih žensk, ki v svojem urniku težko najdejo že pol ure za pripravo kosila. Zato je razumljivo naraščanje prodaje jedi, ki jih preprosto vržemo v krop ali fritezo oziroma pogrejemo v vodi ali mikrovalovni pečici. Niti pomislimo ne, da ti strojčki, naši veliki prijatelji, utegnejo zahrbtno delati proti našemu zdravju.

Pa pojdimo po vrsti
Ali se še spomnite kmečkih štedilnikov? Pred dvajsetimi leti smo jih še lahko videli v večini hiš s starejšim datumom gradnje. Nato so vsi vpeljali "centralno"; ta je zavzela dimnik, ki ga je prej uporabljal kmečki štedilnik. V kuhinje so se najprej vselili plinski, nato električni in kombinirani štedilniki, v zadnjih letih pa so najbolj priljubljene steklokeramične plošče.
Če se pogovarjamo o razlogih za zamenjavo, je na prvem mestu vzdrževanje. Okrog kmečkega štedilnika je vedno vse polno pepela in prahu. Plinski štedilnik je zapleten za čiščenje. Steklokeramika pa je tako enostavna za vzdrževanje &
Kakšna je razlika v hrani, ki jo pripravljamo na enem, drugem ali tretjem štedilniku, je že druga zgodba.
Dr. Hauschka, ki ga poznate po biodinamični kozmetiki, se je precej ukvarjal z razlikami med posameznimi viri toplote. Vodo je segreval na ognju in na električnem štedilniku. Potem je s to vodo (seveda ohlajeno) zalival pšenico. Rastline so se razvijale različno. Rastlinice, ki jih je zalival z vodo, segreto na ognju, so se razvijale enakomerno, tako korenine kot listi. Rastline, zalivane z vodo, segreto z elektriko, so naredile veliko korenin in zelo malo listov. Če to prenesemo na človeka, ugotovimo, da je električna energija hladnejša in da deluje na sistem živčevja in čutil. Hrana, ogrevana na ognju, pa enakomerno prehranjuje človeka in veliko bolje vpliva na presnovo.
Sodobne raziskave so to dodatno potrdile. Električno polje, ki nastaja na električnih ploščah, grelnikih za vodo, konvektomatih in podobno, se prenaša na hrano. Zato je hrana pozitivno ionizirana, kar je zdravju neprijazno. Električna toplota življenju godi najmanj.

Posoda kot rešitev ali problem?
Tudi pri posodi iz nerjavnega jekla, ki jo zadnjih deset let na veliko kupujemo, nam kot pomembne prednosti navajajo prihranek časa in električne energije. Te posode so zelo dobri prevodniki elektrike (zato imajo nekatere v dvojnem dnu še dodatne bakrene ojačevalnike). Hrana je resda pripravljena hitreje in z manjšo porabo elektrike, vendar je električno nabita, kar je v nasprotju z življenjskimi energijami, ki so za nas koristne.
Tudi iz drugih razlogov za nekatera živila ni dobro, da so v stiku s kovinami. To zlasti velja za čaje, špinačo, zelenjavo ...
Če nimate možnosti, da bi zamenjali električni štedilnik, uporabljajte vsaj posodo, ki je izolacijska: stekleno, porcelansko, keramično ali emajlirano. Emajl je zapečena mineralna obloga, ki se do hrane obnaša podobno kot steklo.

Kdo bo hitrejši
Če ste dojeli načelo, zdaj veste, da vsi grelniki za vodo, ki delujejo po načelu električnega upora in se hvalijo, da lahko v 10 sekundah zavrejo liter vode, niso nič drugega kot nasilje nad molekulami vode. Tako segreta voda ima drugačen okus, tudi čaj in kava, pripravljena v takšni vodi, se ne moreta primerjati s čajem in kavo, pripravljenima na štedilniku na drva ali plin. Michael Kassner je na svojih predavanjih v Sloveniji povedal, da imamo pri kavi, zavreti v električnem grelcu, vedno občutek, da je od znotraj nekako hladna, kovinska. Voda, segreta na drva, se segreva počasi, vendar se nam zdi, da se tudi počasi hladi. Podobno je z občutkom toplote v prostorih, ki jih ogrevajo peči na drva ali centralna kurjava, električni grelniki in podobno. Čeprav termometer kaže, da je toplo, nas od znotraj vedno rahlo zebe. Ko pridemo v prostor s kaminom ali pečjo na drva, rečemo, da nam je toplo tudi v "duši".

Mali gospodinjski aparati.
Koliko jih imate? Sekalnik, palični mešalnik, sokovnik, ožemalnik za citruse, opekač, fritezo, električni žar, pekač za kruh ...
Nekatere resnično potrebujemo. Denimo sokovnik, brez katerega bi le stežka izcedili sok iz korenčka ali rdeče pese. Pri citrusih pa je zadeva že vprašljiva. Šele ko se mi je strojček pokvaril, sem ugotovila, da ožemanje dveh limon in ene grenivke na dan res ne zahteva "tehnične podpore". Na ročnem ožemalniku gre hitreje, poleg tega ga je lažje oprati.
V zadnjem času so vse bolj priljubljeni tako imenovani multipraktiki ali naprave za vse mogoče namene. Za večino ljudi, ki jih poznam, je zgolj "lovilnik prahu" v kuhinji, vse pripomočke, shranjene nekje v predalih, pa uporabijo le nekajkrat na leto. Raje premislite, kaj pripravljate in kaj v resnici potrebujete. Ne nasedajte promocijam, ugodnim cenam, obročnemu odplačevanju in dejstvu, da so napravo kupile že vse vaše prijateljice. Ko izračunate, koliko prostora potrebujete za vse naprave in koliko stane meter kuhinje, ugotovite, da je res vprašanje, ali se jih izplača imeti.
Ko sem v trgovinah vprašala, kaj najbolje prodajajo, so zelo visoko mesto zavzeli pekači za kruh. Tu smo lahko pragmatični. Seveda se nič ne more primerjati s hrano, ki smo ji vdihnili svojo energijo, kar je značilno zlasti za kruh, ki ga gnetemo, obračamo in oblikujemo. Vendar je kruh postal tako problematično živilo, da je priprava kruha iz sveže ekološke moke brez pekovskih dodatkov precejšen korak naprej, četudi z rokami ne delamo prav veliko. Ko vidim, kako moji domači uživajo v nadziranju dogajanja v naši »Micki« (tako smo poimenovali pekač), vem, da ima ta kruh, čeprav ga je pripravil stroj, v sebi nekaj duše.

Za sveže
Če ste pazljivo prebrali, sem napisala "SVEŽE moke". To zahtevo dandanes ni lahko izpolniti. Skoraj vse, kar lahko kupite na policah trgovin, je "mrtva" moka, ki je bila zmleta pred več kot mesecem dni, zato v njej ni več vitaminov in mineralov, ki jih najdemo v sveži moki. Zato za res zdravo prehrano velja nabaviti mlinček na kamne, ki vam omogoča, da sproti meljete piro, kamut, proso, oves, riž, amarant in druga semena. Strojčki resda niso poceni, vendar če izračunate, koliko plačate za moko, od katere vaše telo nima koristi in je le polnilo, se vam račun kmalu izide, zlasti če se povežete s še nekaj družinami in skupno uporabljate mlinčke.
Če koristi marsikaterega strojčka odtehtajo tisto, kar hrani odvzamejo, to ne moremo reči za mikrovalovne pečice.
Default avatar
pa si , ne, pomislila kaj vse daš v usta? vse E-je, pa vsa sadja in zelenjava, ki je polna pesticidov, itd.
če boš sam od mv umrla,ok, ali pa vsi mikroprahi, ki jih vdihujemo, pa ozonski plašč, pa še in še. saj te ni nihče vprašal o škodljivosti, to smo že prebrali, predn smo kupili.

in še nekaj mi je padlo v oči; greš na tržnico v lj ali pa kam drugam, pa tam veselo prodajajo gospe zelenjavo. ok, lepa sveža, domača. pol pa ugotoviš , kje je zrastla, ob cesti!!!!
pa kupiš sadje ki ga špricajo itd.pa greš po breskve v šempeter in vidiš cele njive breskev ob cesti, kjer se valijo kolone vozil.


ali pa greš jest ven, v domačo restavracijo, pa ti hrano pogrevajo z mv, pa ti to veš????
Default avatar
[quote zanima me mm]Ga hana! Mi imamo eno staro mv.Radi bi kupili novo.Kaj mora imeti, da lahko "dela" to kar vaša(mv, žar, paro?)Kaj piše v prospektu.Hvala in LP.
Moram r3čtt, da nam prav pride mv.[/quote

vtipkajte : whirpool jt 359, na slo google in vam da vse podatke.ima pa tale crisp pladenj, ki je edinstven, v njem se peče vse meso, zelenjava, pa pica ,lasagnia, ribe (včeraj sem naprimer naredila ribo, samo malo olivnega(bolj za okus) ,mal soli in na peko papir, 10min in je bila odlična), pa konvekcijo in paro(zelenjava se kuha hitro in ohrani okus zelenjave, ne kot v loncu), ter 6čut, ta sam prilagaja čas in moč.to je v bistvu kombinacija navadne in mv pečice. jaz v mojo novo kuhinjo sploh nisem dala standard pečice, samo tole.

če vas skrbi škodljivost, pa raje prej še mal tud povprašajte na kakšen inštitut, pa se boste lažje odločili(jaz sem kar poklicala okoli in se pol tud odločila temu primerno)
na pod svojo streho, je bilo dost govora o tem. nekdo že 20 let kuha in peče v njej, pa so še vsi živi.
Default avatar
Pa še to prosim.Ali v tej MV lahko spečete meso za 3 osebe, kako veliko pico ipd.naenkrat,količina).Hvala.
Default avatar
Mi smo jo slučajno dobili, ker so jo mami podarili v službi ob odhodu v penzijo.

Priznam, da je zares sploh ne znam uporabljat, lahko se kuha v njej, pa žar ima tudi, enkrat sem nekaj naredila, je bilo dobro, potem pa ne več in sem pozabila, ne da se mi pa še enkrat študirati navodil:))

Pa itak raje kuham na štedilniku in v navadni pečici.

Ampak vseeno - brez mikrovalovke si kuhinje sploh več ne predstavljam! Meni je zadeva super, za te zdravstvene aspekte mi pa dol visi. Toliko enega sranja damo vase že s tem, ko dihamo...mah dej. S tem se ne ubadam. Pa zame hrana ni nič drugačnega okusa, če je iz MV, to so malo fiksne ideje. Če imaš v glavi, da kaj vse se je zgodilo s hrano s tistim trenjem molekul ali kaj že, potem se ti že kar zdi, da se pa to pozna na okusu:)) ja,itak:)

Je pa res, da je princip kuhe drugačen, saj zelenjava podušena na plinu ima tudi drugačen okus od zelenjave pečene v pečici.

No, kakorkoli že, to je moje mnenje, lahko da ima kdo drug drugačnega.

Glede uporabe: za pogrevanje je nepogrešljiva. Mleko samo natočim v skodelico, dam v MV, pritisnem na gumb in čez dve minuti imam že kakav. Nikoli ne skipi.

Potem mi ostane še kaj od kosila in to pojem kasneje za malico - samo vržem kar na krožniku notri za minutko in je spet lepo toplo. Prej sem se matrala s pogrevanjem, mešala na plinu, brozgala po loncu...zdaj naložim na krožnik, fliknem v MV in čez minuto je tako, kot da bi bilo ravnokar skuhano. Pa ostane kaka pica včasih...malo v MV in je spet vroča. Pa sem ter tja si kupim kak burek - preden ga domov prinesem, se že shladi. Hop v MV in je spet vroč.

Ma ni da ni.

Maslo, ki je trdo, ko ga vzameš iz hladilnika, zmrznjena hrana, ki jo v minutki odtajaš...meni je MV super pripomoček, uporabljam jo pa samo za odtaljevanje oz.segrevanje. Ampak to doprinese veliko. Meni je nepogrešljiva, ko bo ta crknila, si bom nabavila novo, čeprav, kot sem rekla, smo jo dobili slučajno. Zdaj sem se raz/na-vadila in je ne dam:))
Default avatar
[quote zanima me mm]Pa še to prosim.Ali v tej MV lahko spečete meso za 3 osebe, kako veliko pico ipd.naenkrat,količina).Hvala.[/quote]

zraven te pečice dobiš en crispo pladenj, ki je za eno veliko pico, jaz jo ne pojem cele. jaz si pomagam tako, da ko delam pico, spečem za 4 ljudi 3 pice, saj je je še preveč. vsaka se peče tam ene 10 min, brez predogrevanja pečice, tako, da se praktično prva še ne pje, ko je druga že pečena. nam je super, saj tako naredim več okusov in jemo vse. meso jaz nardim tud za 4 osebe.
pa riž kuham, včeraj sem zraven ribe še narezala krompir kot za čips- mal debeleje, dala eno plsat krompir eno sir pa gor krompir, v 12 min je bilo pečeno.ma nevem, saj cena cc 480 eu je kar draga, sam meni odtehta .štrudel je pečen brez predogrevanja v 18 min.,kaj vem zdaj tako na hitro se ne spomnim vseh receptov.aja, pa pečene perutničke, pa čevapčiči,pa jajca, pa puding,pa recimo pite iz jajc in zelenjave-bučke pa šparglji.ma en kup teh stvari. ja pa pucanje ti vzame malo časa, ne kot pri standard pečici, kjer je vse zapaljeno, če se kaj polije.


če vzamete whirpool tole, se potem vključite v crisp klub in dobivate zastojn recepte, pa darilca.

kar se pa mv tiče, jaz jo mam tud navadno z žarom, zdaj je v kleti, ampak tale whirpool, to je nekaj drugega. ni nobene primerjave z navadno mv.
to je profesionalna kombinirana pečica.hrana v njej je kot iz standard pečice, lepo rjavo zapečena in ne suha, pač pa okusna.
jaz jo imam skor leto in sem tako zeloooo navdušena, da zato tud rada kaj napišem.(bi mi morali še kaj dat na whirpoolu za reklamo, hahaha)
Default avatar
Še enkrat hvala.Kaj res niste zaposleni oz.prodajate to znamko.?-Hecam se.LP.
Default avatar
[quote zanima me mm]Še enkrat hvala.Kaj res niste zaposleni oz.prodajate to znamko.?-Hecam se.LP.[/quote]

hahaha, res ne.rada pa hitro in dobro skuham.jaz sem se pred nakupom dala na italijanski yahoo, ker pr nas za ta model nisem našla mnenj(očitno je nov in mal drag). ko sem prebrala italijanska, sem se odločila.sem pa tak navdušenec, pa zato rada delim mnenje, saj me nič ne stane, lahk pa komu pomaga.
Default avatar
kaj pa Mv, ki je sedaj na točke v Mercatorju. A ni tudi od Wirhpoola? Se mi zdi kar O.K.

l.p.
Default avatar
[quote PIARA]kaj pa Mv, ki je sedaj na točke v Mercatorju. A ni tudi od Wirhpoola? Se mi zdi kar O.K.

l.p.[/quote]

whirpool ma različne modele, jaz vem kakšen je tale moj in menda razen še vgradnih edini z vsemi temi funkcijami. ma najbolje, da pogledaš na whirpoolovo stran, pa primerjaj kaj je v mercatorju.
Default avatar
[quote PIARA]kaj pa Mv, ki je sedaj na točke v Mercatorju. A ni tudi od Wirhpoola? Se mi zdi kar O.K.

l.p.[/quote]

Iz prve roke ti povem, da je ta pečica ena boljših. Pa spet iz prve roke - so jih za akcijo dobili 100 kom z letalom in so večinoma (v Lj) že razprodane, zdaj čakajo na pošiljo z ladjo, pride predvidoma jutri, na policah bo v ponedeljek ali torek. Jaz jo tudi čakam, pravzaprav že 3 mesece, odkar sem izvedela, da bo v akciji :-)

Kdor kupuje MV, naj gre po tole!

P.S.
Nikakor nisem ena od zaposlenih na Whirlpoolu :-)))
****************************************
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Default avatar
tale je moja, samo aluminjasta,
Whirlpool JT 359 mikrovalovna pečica (mikrovalovka)Redna cena
399,99 €
Naša cena
(95.853,60 SIT )
399,99 €

--------------------------------------------------------------------------------
Če iščete kakovost, bo Whirlpool JT 359 mikrovalovna pečica v beli barvi zagotovo ustrezala vašim kriterijem. Odlikuje jo napredna tehnologija 6.čut, s katero je kuhanje še bolj zdravo. Inteligentni senzorji merijo količino vode v živilu, temperaturo in težo živila. Na podlagi sprejetih podatkov nadzorni center samodejno določi čas priprave živila, ki ga lahko po potrebi podaljšate. S funkcijo Jet Stream boste vsako živilo z značilnim 3D tokom mikrovalov hitro pogreli. Funkcija Jet Start omogoča 30-sekundno kuhanje pri najvišji stopnji moči mikrovalov. Inovativna funkcija Crisp poskrbi za zlato rjavo barvo in hrustljavost, brez nepotrebnega dodajanja olja. S funkcijo Steam boste sedaj lahko kuhali živila v pari, pri čemer se ohranijo naravni okusi in hranilne snovi. Whirlpool JT 359 mikrovalovna pečica pa se seveda ponaša tudi z značilno funkcijo Jet Defrost, s katero boste v trenutku lahko odtajali 5 vrst živil: meso, perutnino, ribe, kruh in zelenjavo. Omenjena funkcija omogoča enakomerno in hitro odtajanje v le nekaj minutah, za kar bi v navadni pečici potrebovali kar 7-krat več časa. Moderen in prijeten videz se bo lepo podal v vsako kuhinjo, digitalno upravljanje mikrovalovne pečice pa je preprosto zaradi funkcionalnih gumbov na ohišju poleg LCD zaslona. Vsako od omenjenih funkcij boste našli brez težav. Whirlpool JT 359 mikrovalovna pečica razpolaga z dokaj veliko prostornino, zato boste lahko v njej pogrevali tudi večje količine hrane. Nastaviti je možno kar 8 nivojev moči, čas priprave pa nadzorujete z 90-minutnim časovnikom in digitalno uro. Zmogljiva mikrovalovna pečica z maksimalno močjo konvekcije 1600 W, močjo žara 1200W in močjo mikrovalov 1000W je vsekakor več kot odličen nakup.
Lastnosti Whirlpool JT 359 mikrovalovna pečica (mikrovalovka) Tip: prostostoječa
Funkcije: Jet Stream konvekcija, Steam, Crisp, Jet Defrost, Jet Start
Varnost: /
Dodatno: mere (v x š x g): 37,7 x 48,7 x 51,5 cm,
notranjost iz nerjavečega jekla,
navzdol odpirajoča vrata,
digitalno upravljanje,
kombinacije kuhanja:
- mikrovalovi,
- mikrovalovi + žar,
- mikrovalovi + žar + crisp,
- mikrovalovi + konvekcija,
- steam − kuhanje v pari,
Moč: moč mikrovalov: 1000W, moč kvarčnega žara: 1200W, moč konvekcije: 1600W
Garancija: 24
Default avatar
tale je pa menda iz merkatorja:verjetno, ker je 329 menja sam kak dodatek ali barva.moja ima več moči in konvekcija. crispo, ki je važen imata pa obe.

Whirlpool AT 326 WH mikrovalovna pečica je odlična rešitev za tiste, ki vam vedno primanjkuje časa, a se hkrati zavedate pomena zdrave ter uravnotežene prehrane. Različne kombinacije kuhanja, ki jih ponuja mikrovalovna pečica, vam bodo olajšale in predvsem skrajšale čas dela. Moč mikrovalov je 900 W, moč kvarčnega žara pa 700 W, pri čemer imate možnost 8 stopenj nastavitve moči. Prednosti mikrovalovke pa se skrivajo predvsem pri zanimivih tehnoloških rešitvah v njenem programu delovanja. Funkcija Jet Defrost je ena osnovnejših funkcij Whirlpool AT 326 WH mikrovalovne pečice, saj je njen namen odtajanje živil. Delo bo končano v le nekaj minutah, za kar bi sicer v navadni pečici porabili vsaj 7-krat več časa. Jet Start z maksimalno močjo delovanja v najkrajšem času pogreje živila. Funkcija Crisp poskrbi za okusno hrustljavo zapečeno skorjico mesa, kruha ali peciva. Funkcija Steam pa predstavlja dobro rešitev za tiste, ki se zavedate nevarnosti holesterola, saj vam ponuja kuhanje v pari brez dodatne maščobe. Med delovanjem pečice se boste lahko ukvarjali z ostalimi stvarmi, saj ima vgrajena 90-minutni časovnik in digitalno uro, ki bosta namesto vas nadzirala potek kuhanja. Izredno pomembna lastnost je tudi delovanje s tehnologijo 6. čuta, ki samodejno ugotovi količino vode v živilu, težo in temperaturo živila ter tako določi čas priprave hrane. Upravljanje pečice je digitalno s funkcijskimi gumbi. Whirlpool AT 326 WH mikrovalovna pečica se bo izkazala kot nadvse uporaben pripomoček.
Lastnosti Whirlpool AT 326 WH mikrovalovna pečica (mikrovalovka) Tip: prostostoječa
Funkcije: Crisp, Steam, Jet Defrost, Jet Start
Varnost: varnostni zaklep
Dodatno: 3D sistem oddajanja mikrovalov,
navzdol odpirajoča vrata,
notranjost iz nerjavečega jekla,
kapaciteta: 22 l,
8 nivojev moči,
kombinacije kuhanja:
- mikrovalovi,
- mikrovalovi + žar,
- mikrovalovi + žar + crisp,
- steam − kuhanje v pari
Moč: moč mikrovalov: 900 W, moč kvarčnega žara: 700 W
Garancija: 24