Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

sv.krst

Default avatar

loredanaa

pozdravljeni

mi bi zeleli nasega sončka krstiti v naši vaški cerkvi, kjer ni krstnega kamna. pa me zanima ali je kdo od vas imel enake želje?
Default avatar

mismoga

Loredanaa, brez skrbi! Ta želja ni nič nenavadnega in je prav lepo izvedljiva. Mi smo vse stiri otroke krstili v naši podružni cerkvi (tudi v njej ni krstnega kamna). Krst je zakrament, ki ne potrebuje raznih dodatkov. Sicer se pa zdaj pripravi tudi na to, da ti bodo zvesti uporabniki MONa solili pamet, da ne poneumljaj otroka in, da mu raje pusti svobodno voljo, naj se sam pozneje odloči za vero;)) Boš videla! A: ne daj se, Ines!
Default avatar

loredanaa

Ines,
a pa je vaš župnik obred v vaši cerkvici z veseljem naredil? Naš župnik nam verjetno ne bo hotel na roke, da bi želeli imeti krst v naši cerkvi.
Kako ga naj pripravim do tega, ga bo kljub temu napravil ta obred tam, kjer mi to želimo?
Kaj mi svetuješ?
Default avatar

boa

[quote mismoga]Loredanaa, brez skrbi! Ta želja ni nič nenavadnega in je prav lepo izvedljiva. Mi smo vse stiri otroke krstili v naši podružni cerkvi (tudi v njej ni krstnega kamna). Krst je zakrament, ki ne potrebuje raznih dodatkov. Sicer se pa zdaj pripravi tudi na to, da ti bodo zvesti uporabniki MONa solili pamet, da ne poneumljaj otroka in, da mu raje pusti svobodno voljo, naj se sam pozneje odloči za vero;)) Boš videla! A: ne daj se, Ines![/quote]


Se opravičujem, da bom malo zasmetila temo!

Za začetek: Loredanaa, nikar ne skrbi. Za krst ni obvezen krstni kamen. To ti bo povedal tudi župnik, ko boš šla na priprave.


Sedaj pa naprej:

Uf, takšne pripombe tudi mene razjezijo. Da se s krstom ali vzgojo otroka v krščanski veri, poneumlja otroka in da naj bi se otroku pustilo pravico izbire.

OK - ko bo dovolj star, se bo čisto sam odločil. Ali bo nadaljeval življenje v nakazani smeri, ali bo živel svoje življenje brez krščanskih smernic.

Na primer: Starši vegetarijanci in zato otroka vzgajajo v vegija in mu ne dajo možnosti izbire. A TO (!!!!) je pa treba spoštovati in v vrtcih pripravljati vegetarijanske obroke, paziti je treba na živalske maščobe pri pripravi hrane itd..... A TO (!!!!) je pa treba upoštevati in spoštovati voljo staršev.
Samo da otrok NI vzgajan v krščanski veri, po volji staršev !!!!Samo toliko v opozorilo tistim, ki se bodo vtaknile v zakrament Svetega krsta!!!!

========================================================
Default avatar

boa

[quote loredanaa]Ines,
a pa je vaš župnik obred v vaši cerkvici z veseljem naredil? Naš župnik nam verjetno ne bo hotel na roke, da bi želeli imeti krst v naši cerkvi.
Kako ga naj pripravim do tega, ga bo kljub temu napravil ta obred tam, kjer mi to želimo?
Kaj mi svetuješ?[/quote]

Ali je že rekel, da ne želi krstiti v domači cerkvi?

Krstni kamen je bolj za simbol. Saj lahko tistih par kapljic vode prestreže v posodo....

Upam, da se bo oglasil Darko Ž., ki bo vedel kaj več povedati o namenu krstnega kamna v cerkvi in njegovi "obveznosti" pri krstu.
Default avatar

Darko Ž.

Spoštovani!

Za sv. krst ima prednost župnijska cerkev Vaše župnije, ki je tudi glavna, kjer se zbira občestvo.

Za krst v Vaši vaški cerkvi vprašajte domačega župnika. Če bo odločil drugače, se pač prilagodimo, pa se lahko v tej cerkvi, ki jo omenjate, dobite skupaj po kosilu za kratko molitev, zahvalo ali litanije, zlasti majski nedeljski popoldnevi so čudoviti, pa če imate šmarnice tam, bo tudi doživeto. Dogovorite se.

Darko Ž.