Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

kaj s sladko smetano

Default avatar

hh

Danes sem pospravljala hladilnik in sem našla sladko smetano, ki ima danes rok uporabe.
Nimam nobene ideje kako naj jo porabim. Spekla bi kakšno pecivo, pa mi je sestra vse kuharske bukle odnesla.
Kaj naj naredim, da bo simpl pa dobro.
Rabim predloge, pa morda še kakšen dober recept.
Odpade edino sadna kupa s smetano in puding s smetano, ker stepena smetana pri nas ne gre v promet, v pecivu pa.
Default avatar

Marija Ana

Rolada..... samo eno testo rabiš (ga dobiš na kulinariki) pol pa namažeš s stepeno smetano, v njo pa vmešeš ali sadje, ali nutelo ali čokoladne mrvice ali malo mešano. Pa pol ko jo zrolaš jo še namažeš.
Default avatar

k72

zmiksane jagode, pa sladka smetana zraven - še najmanj dela od vsega.
Default avatar

ivje

Za peciva ne vem, lahko pa skuhaš cvetačo, nato pa narediš "omako" iz sladke smetane, malo mleka, jajčnega rumenjaka ter naribanega sira (vse malo pokuhaš), posoliš, popopraš, dodaš malo muškatnega oreščka, s to omako poliješ kuhano cvetačo in vse zapečeš v pečici.
Default avatar

k72

al pa
pijano nevesto
ali pa biskvit , čez sadje in puding iz kompota, na vrh sladko smetano,..
Default avatar

Niki

Pobrskaj za receptom za totro nutello. Tam je krema sestavljena iz smetane in nutelle in je odlična.
Default avatar

mali gepard

jaz sem jo danes dala v toplo mleko in topel kakav....mnjami....se tko super stopi in...fantazija..