Starševski čvek

Pred poligamisti rešili 52 deklic

Default avatar
Groza!!!!

Ubogi otroci, uboge punčke!

In najmlajša ima komaj pol leta!!!!!!!!!!!!!

Kje so starši???
Default avatar
[quote gro-za!]

Kje so starši???[/quote]

V teh istih kolonijah. Tako tudi otroci pridejo noter.
Default avatar
Mormoni verujejo v to, da bo moški, ki je imel za časa življenja veliko žena, posebej nagrajen v nebesih po smrti. V to verjamejo tudi ženske mormonke in same pristajajo na tak način. Ker zunanjega življenja ta dekleta niso vajena, jim je naravno, da ima moški po več žena. To, kar piše v članku, da je eno dekle moralo spolno zadovoljevati poleg svojega moža tudi nekoga drugega, je izrojeno. Načeloma morajo biti žene zveste samo svojemu možu in v takih kolonijah naj ne bi silili ženske v seks z večimi moškimi. Res pa je, da punce njihov oče obljubi nekomu, ki se mu zdi primeren mož zanjo, čeprav se one s tem ne strinjajo oz. čeprav so zaljubljene v koga drugega. Sledijo pač neki svoji religiji in verovanjem. Dekleta načeloma lahko odidejo od tam, ko so polnoletna, vendar pa se redkokatera za to odloči.

Najbrž živijo podobno, kot so v času Flower& power živeli hipiji, samo da se ti niso med seboj poročali.

Take mormonske kolonije so oblasti v ZDA že velikokrat poskušale pregnati in zatreti, pa jim ni še uspelo.
Default avatar
POznam ormonka, zelo verno in prijazno. Daleč od tega. Saj pri krščanski veri pa bi potem veljalo za duhovnike da so v večini pedofili. Jaz sem zelo verna, pa nisem nek verski fanatik, tako kot oni, ki so dali iz svoje hčere izganjat hudiča, tako da so ji oči spikali.
Default avatar
Na začetku sem misla napisat poznam mormonko.
Default avatar
Gre za izprijeno skupnost, ki jo je ustanovil en izprijen posameznik, sicer že obsojen na zaporno kazen zaradi pedofilskih nagnjenj (če se ne motim zato, ker se je poročil s štirinajstletnico). Mormonstvo je tu lahko le izgovor. Za moje pojme gre tu za zlorabo vere na eni strani in za pomanjkanje zdrave pameti in samozavesti na drugi strani, se pravi pri družinah, ki so svoje otroke v to odvlekle.

To se ne more posploševati kar na vse mormone.
Default avatar
Razlaga:


Bitka za bijele šeike i pobožne konkubine

Amerikanke iz 'bijelih harema' izašle su iz svojih napučenih ložnica i zatražile pravo koje traže gayevi i lezbijke: zakoniti brak. Iza poligamije krije se istinska poliamorija i djeca su sretnija, kažu.


Uglavnom su iz Utaha i Arizone, pripadaju društvu koji u zakonima ne postoji već 116 godina, od 1890. kada su ih i mormoni službeno zabranili, ali koje je opstalo u tim dijelovima američkog zapada.

Žene iz "bijelih harema", supruge koje pristaju na mušku poligamiju, otvaraju pitanje kojemu se raduju tradicionalisti i konzervativci, a koje iritira američke gay-udruge: ako brak nije više samo zakonita zajednica jednog muškarca i jedne žene, zašto onda muškarac ne bi mogao imati više žena?

Povorku ponosa tih "nevidljivih žena", ropkinja kršćanskih harema, kako ih nazivaju protivnici poligamije, ili zagovornica "alternativnog" oblika obitelji, kako se same zovu, pokrenuo je, kako to često biva u SAD-u, showbiz.

Na HBO-u se od prošle jeseni emitira serija Big Love, o jednom "bijelom šeiku" s tri, televizijski prelijepe, supruge. Serija je humoristična i poigrava se stereotipom muškarca koji svake večeri mora ispuniti sve svoje višestruke bračne obaveze.

Ubrzo se u javnosti sve češće počelo govoriti o poligamiji, otkrilo se da u Americi ima oko 50 tisuća poligamnih obitelji, u kojima živi i više generacija žena od kojih je tek prva priznata i zakonita, a ostale se skrivaju iza naziva prijateljica, rođakinja, gošća na duže vrijeme, kako bi barem prijavile prebivalište u svom domu.

Iza poligamije krije se istinska poliamorija, ona ih čini sretnima i odabrale su je same, kažu u javnim nastupima. "Poligamija je sljedeća velika bitka za građanska prava u SAD-u", uzviknula je s naslovnice Newsweeka predvodnica skupine za njezinu legalizaciju, Marlyn Hammon.

Kako bi se razbio stereotip o muslimanskim haremima sa sultanom okruženim desetinama žena, osnovana je udruga evangelika fundamentalista koja se "skromno" nazvala "The Truth Bearer" (Nositelj istine). Oni u Bibliji nalaze svašta pa tako i načelo po kojemu Novi Zavjet dopušta da se ima više žena, ali ne u slijedu, već istodobno.

"Bude li zakon prihvatio da mali Ivica ima dva tate ili dvije mame, zašto ne bi mogao imati i jednog tatu i više mama?", pita se jedan od Nositelja istine.

Dva milijuna muslimanskih doseljenika u SAD-u sada samo u tišini osluškuju ove zahtjeve.

Naravno, žene su te koje se šalje na prvu crtu bojišnice, na ulice i na televiziju, kako bi baš one potvrdile da je dom u kojemu starješina raspolaže s tucet supruga vrhunac sreće.

"Poligamna sredina i zajednica koju ona rađa idealna je za odgoj djece jer tamo nema napetosti uobičajenih među parovima", tvrdi Marlyn Hammon koja je cijeli život "prva žena" iza koje je slijedilo cijelo jato konkubina.

Ako to biramo samostalno i odgovorno, zašto bi nam neko branio da tako i živimo, glavni je argument kojim se služe. Nitko ne spominje i ne objašnjava zašto nema matrijarhalnih obitelji, sa ženom na čelu harema odanih muškaraca.

Premda ova bitka ima malo izgleda za uspjeh, na nju se zakačio čitav niz raznih ultra-, post- i neokonzervativnih skupina koje zadovoljno uzvikuju: "Rekli smo vam!" Tako se utvrđuju na fronti koja ih zaista brine, onoj na kojoj se vodi bitka za istospolne brakove.

Senator Rick Santorum, zagovornik tradicionalne obitelji, upozorio je da bi legalizacija homoseksualnih obitelji moga postati skliski teren na kojemu će kasnije proći "svi oblici seksualnih perverzija, u nekoj sotonističkoj zakonskoj orgiji". Nedavno je u Washington Postu jedan od najvažnijih neokonzervativnih kolumnista, Charles Krauthammer, napao istospolna partnerstva ponovivši već uhodanu metaforu da su gayevi i lezbijke svojim zahtjevima otvorili Pandorinu kutiju.

Na štetu boraca za "legalizaciju harema", usprkos pozitivnoj i pomalo romansiranoj slici koje mogu stvoriti neke tv serije, na suđenju koje se vodi u Utahu protiv Warrena Jeffsa, gospodara kuće s 12 žena, jedna od njih je svjedočila da je bila oteta, silovana i prisiljena da živi s njim, na oduševljenje svih ostalih koje su dolaskom "posljednje" oslobođene na neko vrijeme svojih bračnih dužnosti.

Jedna nesretna žena od 12 i nije tako loš prosjek, pokušao ga je opravdati branitelj, pokazujući sretnu obiteljsku fotografiju s 12 sretnih ženica. Problem je u tome što je najmlađa imala 14 godina.

Za sada se raduju tek protivnici jednospolnih brakova koji sve češće mašu parolom "gdje će nas sve to odvesti". Tako bi i poligamija mogla postati jedno od gorućih pitanja u bitki za Bushevo nasljedstvo.Net.hr
Default avatar
na raziskavo: