Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

ocvrta jajca

Default avatar
Naš triletnik grozno rad je ocvrta jajca. Pa me zanima, kakšne izkušnje imate vi s tem? Vem, da so včasih govorili, da ni dobro preveč jajc, sem pa tudi slišala, da naj otrok je tisto kar mu paše. Seveda, v mejah normalnega. A je normalo, da je ocvrta jajca 2-3x na teden?

Lep dan, Vesna
Default avatar
Toliko, kot praviš, bi bilo OK, vsak dan pa jajce ni priporočljivo. Verjetno je pa vseeno, kako je pripravljeno, ali je kuhano, ocvrto...
Default avatar
Moja sestrična je dobesedno zrastla na ocvrtih jajcah. Skoraj celo otroštvo je bil njen jedilnik sestavljen iz:
Zajtrk: jajca
Kosilo: jajca
Večerja: jajca
Danes je zdrava, o pismu.....43-letnica.
Ja, vsekakor je najbolje imeti čimbolj pestre jedilnike, vendar do sedaj še vedno opažam, da včasih telo samo pove, česa mu manjka. Nikoli nisem marala brokolija. Ko sem bila noseča, sem nekaj časa samo o brokoliju sanjala in šele kasneje nekje brala, da vsebuje veliko folne kisline. Da ne govorim o praženih jetrcah, ki jih sovražim, so pa dobre za boljšo kri.....itd.
Default avatar
Moj bratranec je (bil - ne vem, če je še mahnjen na jajca) tak - sposoben je bil pojest po 4-5 pečenih jajc na enkrat in to nekajkrat na teden. Njegovi mami je zdr. rekla, da dokler je vse Ok (preiskave na holesterol,......) naj jih pač je, če mu paše.
Default avatar
še 1x mami...hahahah kot bi opisala mene )) samo včasih so bila jajca JAJCA...

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet