Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Cena kvadratnega metra polaganja keramičnih ploščic?? Nujno rabim, PROSIM.

Default avatar

Perla ***

Pozdrav

Morda kdo ve ( skoraj sigurna sem da ve), koliko stane polaganje keramičnih ploščic.
Pa da je profesionalno in lepo položeno?
Morda priporočate kakšnega natančnega, dobrega polagavca.
Predvsem pa me zanima realna cena za kvadratni meter.

Hvala in lp
Default avatar

Kleo

Cene so odvisne tudi od tega, s katerega konca si.
Default avatar

Perla***

Seveda! Se opravičujem.

Ljubljana okolica.

TNX lp
Default avatar

kil.

cena polaganja je enaka sorazmerju ploščič, ki jih kupiš. Torej če je tvoj m2 ploščis stal 10 evrov, bo tudi polaganje toliko, tam nekje.
Default avatar

Katjuša

Mi smo dali 15 evrov+ materjal. Pa smo full zadovoljni samo smo ga pa skoraj štiri mesece čakali, ker ima tolk dela. Lep strpen dan vsem
Default avatar

alijanda

ja, staro pravilo, kolikor stanejo ploščice, toliko tudi delo
Default avatar

Morski galeb

Aha. Potem moram ploščice kupit, ko bodo v akciji, bo tudi potem keramik cenejši?

LOL
Default avatar

DK

Ah, punce, ne govorite o stvareh, ki jih ne poznate.
Default avatar

kil.

Jaz pišem resnico, seveda vzameš ceno, ki je nekje vmes, zlata sredina, ne tista najbolj draga in ne tista poceni in boš videla da boš dala toliko za polaganje, smo imeli keramičarja pred kratkim doma, torej DK, kaj še želiš?? Jaz vedno vem kaj pišem!!
Seveda pa je od cene polaganja odvisno tudi kako zahtevna boš, kaj si boš vse omislila, kakšne ploščice imate, kako polagat, fugirat... in še in še!
Default avatar

miš-ka

12 EUR brez DDV, če ti polaga tako ravne flehe (hodnik, garaža) kot kopalnica.če mu daš samo kopalnico polagat bo verjetno malo dražje, ker če celo hišo prevzame (kar je keramike) ponavadi vzame povprečje
Default avatar

Mšv

Vzhodna slovenija, 10€ na kvadrat. S fugiranjem. Lepilo in fugirno maso prispevamo sami.

Mislom da je tale, kolikor ploščice, toliko polaganje zelo mim. Keramičar ne more vedet, koliko je cena vseh ploščic. Včasih je mogoče to funkcioniralo, ko ni bilo razlik v ceni, danes ko je cena od 7€ do 80€ in več....! Polaganje je polaganje, ne glede, koliko je vredna ploščica, ki gre skozi mojstrove roke. Njegov poslovni cilj je zadovoljna stranke in referenca za naslednji posel. Ali dober glas seže v deveto vas.
Default avatar

mankica

Pri nas je bilo 15 EUR na kvadratni meter z vsem materialom, brez DDV. Položeno profesionalno.
Default avatar

Timotej1

Na internetu , pri GZS je priporočen cenik tudi za keramičarje, ki se ga resni tudi držijo.Noter so vse mogoče variante cen glede na polaganje.
Default avatar

Timotej1

Pardon na Obrtni zbornici.So tudi ceniki nekaterih ostalih storitev...

Default avatar

vrana

Mi smo dali 13eru/m2 za kopalnico.
Default avatar

dober mojster

cene se gibljejo od 10 do 20 e po m2. odvisno od prostora
Default avatar

HORUK

Naša cena je 10 € za manjšo kvadraturo,večja kvadratura pa 8 €.
Delamo po vsej Sloveniji.
064108196
Default avatar

gorazdmm

Imam keramičarja s preko trideset let izkušenj. Dela bolj počasi, je pa natančen kot sam hudič. Za neko kolikor toliko normalno polaganje pa računa med 15 in 18 € po kvadratu. Je pa umetnik in naredi tudi kaj zelo specialnega.
Pri vseh obrtniških delih pa je potrebno vedeti, da ni bistvena le cena, temveč odnos mojstra do dela. Sem že videl izdelke po 30€ za kvadrat, ki bi jih samo dol stolkel...pa tudi takšne za 8€...ki so bili takorekoč "za polizat".
LP.
gorazdmag
Default avatar

sego

gorazdmm -pozabo si povedat da mojster dela na fuš in da ima lepo penzijo.Dela bolj za hobi in ne za preživetje.Vsaka mu čast morda še bom jaz kdaj v penziji in bom lahko delal za 8 €