Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

prejeto darilo za 30

Default avatar

gaajaa

Za 30. roj.dan od brata in njegove žene sem prejela košarico (kot npr.za kruh) in notri 3 banane (že kar očrnele), 2 jabolka, 2 kivija, malo v celofan po domače. Praznovanje smo imeli v gostilni za cel večer. Jaz takega darila ne bi mogla prinesti, pa ne, da sem nehvaležnica, nerodno bi mi bilo. Aja, imata nadpovprečne Slo.plače. Zdelo se mi je za malo, ker sem samo videla, koliko jima pomenim. Drugače smo v ok odnosih.
Default avatar

Krutela

Pa saj sama ves, da darila za vso mozevo druzino ponavadi kupuje zena, torej je tudi to darilo kupovala zena tvojega brata, on pa "nama pravo glasanja".

Pa poglej malo po kosari, morda je kje kak bon :)
(upam)
Default avatar

gaajaa

Nobenega bona, žal.
Default avatar

m1234

Super darilo! Vprašaj brata, če moraš košarico vrnit :)))

Drgač, pa ne kompliciraj in ne nalagaj si na dušo: češ skozi darilo vidim, koliko jima pomenim,

važneje je, koliko onedva tebi pomenita!

V življenju pa je itak tako, da je najbolje, če se zanašamo le nase! In si pomenimo največ.
Default avatar

vodnarka*

Poglej, enim je rojstnodnevna zabava pač rojstnodnevna zabava. Vseeno jim je ali praznuješ 27. ali 30. rojstni dan. Vseeno ali praznuješ doma ali pa v gostilni. To je tvoja stvar.
Vendar pa... Kakšna darila pa si od teh oseb dobivala v preteklosti? Če so na isti ravni, potem ne vidim problema.
Nekaterim okrogle obletnice ne pomenijo ničesar in nima pomena, da se s tem obremenjuješ. Zapomni si za vnaprej.
Ja, pa praznovanje v gostilni. Moja kolegica praznuje vse rojstne dneve v gostilni zato, ker se ji preprosto ne ljubi (tudi časovno ne zmore) vsega pripraviti doma (nima dovolj prostora, čiščenje stanovanje, kuhanje, peka...). Pa zaradi tega ne pričakuje nič večjih daril.

To ni mišljeno kot kritika. Le v razmislek.
Default avatar

nats*

Malo čudno darilo, ja. Kaj pa si dobila prejšnja leta? Kaj pa si rekla, da želiš oz. so te kaj spraševali o željah pri darilu?
Default avatar

kopako

vodnarka - ampak tale tvoja prijteljica verjetno bistveno več zagoni za svoj r.d. kot ce bi naredila doma (pa ne more zaradi prostora).

Mene bi tudi bolelo in me boli kadar se mi kaj takega zgodi kot je opisano v prvem postu. Bi rada drugače gledla na stvari pa ne znam. In me boli.

Tudi v naši družini se je zadnje čase vse spremenilo. Odnosi so čist na psu, odkar sem se sama nehala truditi in dobosedno "ponujati".

Samo sem rekla DOVOLJ - če me ne cenijo me pač ne cenijo. Na njih vplivati ne morem. Sedaj si pač iščem več prijateljstev in se manj družim s tistimi ki se gredo z mano vljudnostni chit chat.
Default avatar

Toncka

Ja, to pa res ni darilu podobno. Sama itak sovražim tovrstne košarice, ker se mi zdi, kot da so namenjene socialno šibkejšim. Kukr da si sami ne moremo sadja kupiti. Ne rečem, če je mišljeno kot dodatek k darilu (kao fora), samo takole pa... jaz bi sigurno kakšno pripombo spustila, ne vem, če bi bila lahko tiho.
Default avatar

črni metulj

Jaz oprosti ne gledam na darila. Vesela sem vsakega, zato pa ga povabim. Pa četudi reče, da ni imel časa, da sem ga poklicala v zadnjem trenutku.Pa saj delamo fešte zato da smo s prijatelji, ali zato, da gledamo kaj nam kdo prinese.Ker ne pričakujem ničesar, ker ne rabim ničesar od prijateljev, smo pa prijatelji.Pozabi, kaj ni najlepše, ko te objame Prijatelj, ko ti pogleda v oči in reče- ostanimo prijatelji in rečemo, kako sentimentalno ampak res- za prijatelje si je treba čas vzet.
Default avatar

gaajaa

Ne, nič niso vprašali, če si kaj želim.
Default avatar

dadi22

kaj si pa od drugih dobila? Jaz bi se jima pred vsemi zahvalila, za tako lepo darilo in ga postavila poleg večjih ali dražjih daril na vidno mesto, pa bi jima bilo verjetno nerodno :)

mogoče pa imata kakšne težave, za katere ti ne veš, pa si več kot to nista mogla privoščiti? ali pa sta ti hotela na ta način kaj drugega povedati, npr. da moraš jesti več sadja in se bolj zdravo prehranjevati? :)

Sorry, mal heca
Default avatar

Darilo

Moja sestra ima jutri roj.dan 30 pa sem ji kupila ročno uro. Upam da bo zadovoljna, če pa nebo pa kakor hoče.
Default avatar

gaajaa

Od drugih sem dobila lepa in pametna darila. Ni primerjave!!! Plače imata nadpovprečne v Slo.
Default avatar

*registrirana

[quote gaajaa]Od drugih sem dobila lepa in pametna darila. Ni primerjave!!! Plače imata nadpovprečne v Slo.[/quote]

Veliko ljudi z nadpovprecnimi placami je veliko prezadolzenih.
Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.
Default avatar

okrogla

Jaz sem za okroglo obletnico od brata in njegove žene dobila darilo v vrednosti cca 6-7 evrov. Mislim, da sta se stegnila za kak evro več kot tvoja dva? :) Ne bom napisala, kaj je bilo, da se ne bi prepoznala... Je pa to darilce žal odraz odnosov med nami.
Default avatar

nepodpisana

A maš ti tudi ful dobro plačo? Mogoče sta pa mislila da že vse imaš oz. si vse lahko sama privoščiš - zato brezzvezno darilo?
Default avatar

ljubiteljica

Materialistke ste nekatere res! Super mame, pa nujno pogledat kaj je kdo prinesel in koliko ima plače:-(
Sram vas bodi!!!!!!
Default avatar

dadi22

Po eni strani je res, da darilo naj ne bi bilo tako zelo pomembno, kot to da človek pride in ti čestita in zaželi nekaj lepega. Po drugi strani pa je tudi res, da z obdarovanjem lahko na nek način pokažeš kaj čutiš do obdarovanca. Po moje se gaajii ne gre toliko za to, kaj je od brata dobila, kot za to kaj sta ji hotela brat in njegova žena s takim darilom povedati, saj je res malo čudno. Ok, če se mi ne da potrudit z darilom, pač kupim flašo vina in bombonjero ali kako rožico, ampak za svojo sestro bi se pa že malo bolj potrudila. Mene bi bilo sram dati nekomu za darilo košarico napol gnilega sadja.
Default avatar

vodnarka*

Drugače pa se mi kljub skromnim plačam kar dobro obdarujemo, vendar pa se najprej pozanimamo o željah obdarovanca, da denarja ne zapravimo za brezvezne stvari. Vprašamo npr. njegovega partnerja.

Ja, pa tudi jaz sem že dala sadje za darilo kolegico. No, pa ni bilo samo sadje. Bilo je v okviru darila. prijateljica si je dolgo ogledovala skodelice za sadno kupo in sem potem to izkoristila ter ji kupila skodelice, različno sadje, sladko smetano ter pladenj, na katerega sem vse to zložila in lepo aranžirala. Bilo je zelo vesela.
Samega sadja pa za darilo res še nisem dala. No, razen, če sem šla h kakemu bolniku na obisk z vrečko pomaranč ali limon.
Default avatar

m ribca

jaz sem tudi enkrat od dobrega prijatelja in njegove punce dobila veliko košaro sadja, različnega, tudi ananas je bil vmes, pa čudovita mašnica, res lepo darilo, sem bila vesela iz srca in sem to gesto razumela, da nam celi družini želita veliko zdravja:) pa če štejem še košaro zraven stvar sploh ni bila poceni. seveda to kar praviš, je čisto nekaj drugega, res borno darilo...naj povem, da če bi darila izbiral moj fant bi prišla večkrat na praznovanje praznih rok ali pa še s čim bednejšim, vedno sama izberem, kupim, potem pa me dragi sekira, da sem kupila predrago. ..sem bila že večkrat jezna, pa sem rekla, prav pa sam kupi darilo, ampak nisva do tega prišla, ker če bi moj dragi izbiral, bi se jaz kar ugreznila nekam od sramu :( mojemu fantu je vseeno, ker do tega nima odnosa, povedat hočem, da mogoče ona dva nimata takšnega odnosa do obdarovanja kot ga imaš ti....ljudje smo si zelo zelo različni, jaz npr. nisem bila užaljena še nikoli, v bistvu se mi celo večkrat zdi, ja kaj bom pa s temi stvarmi, za katere so oni odšteli veliko denarja, meni pa so neuporabne-npr. parfum ki mi ne diši,ogromen pladen, idr. ne sekiraj se in ne razmišljaj no tem, veš včasih ljudje divjamo na okrog tako, da še skoraj doma glavo pozabimo, kaj šele da bi se spomnili na praznovanje rojstnega dne-pa čeprav je to naš bližnji ki ga imamo iz srca radi:(

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic