Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Indija ali Indonezija ali Filipini ali...

Default avatar
Julija se s kolegico odpravljava za tri tedne na potovanje, ampak nekako se ne moreva zediniti o destinaciji: jug Indije, Tajska, Indonezija ali Filipini. Poletje mogoce res ni najbolj primeren cas za tiste kraje, a zal si samo takrat lahko vzameva dopust.

V Indiji sem bila (vendar na severu) in sem nad njo zelo navdusena. Nad Tajsko nisem tako zelo, ampak verjetno je to predsodek zaradi masovnega turizma v zadnjih letih. Filipini - nikoli razmisljala o potovanju tja, ampak zdaj se kar navdusujem... Indonezija - za tako kratko potovanje niti ne vem, na kaj bi se osredotocila...

Pomagajte z idejami, razpisite se, vsaka informacija nama bo v pomoc! Aja, pa se to: kolegica je navdusena potapljacica, jaz pa ljubiteljica narave in tropskega pragozda...
Default avatar
Zdravo, leta 2006 sem bila 3 tedne na Filipinih. Priletela v Manilo, nato šla na sever, Batad in Sagada, nazaj v Manilo, letela na Cebu (tam bila 3 dni), potem na otok Malapscu (nekaj takega, priporačam samo za potapljanje), iz Cebu sva šla za en dan na Bohol (priporočam, meni je bilo žal ker nisem bila več dni, ker je lep otok) od tam greš lahko še na južni otok kjer lahko plavaš s kiti (seveda je drao, ker moreš plačar da se kao učlaniš - takrat je bilo 200 dolarjev- sedaj je to poceni, ker je dolar padel :), in potem še za potapljanje), nato sva iz bohola šla nazaj na Cebu in potem letela na Boracay.
Na začetku sem pričakovala veliko več, vendar se bom zihr še vrnila, ker so bolj prijazni kot Tajci, vrndar ker še ni toliko turizma za sobo ali plažo ne pričakuj kot na Tajskem.
če te kaj podrobneje zanima mi piši na mail: [email protected].

lp, Mirjana
Default avatar
Letos februarja sva bila na jugu Indije in jaz ti priporočam, da ga kdaj obiščeš..tako kot bi jaz rada še sever..baje, da je sever revnejši, bolj umazan, ljudje so nekoliko bolj neposredni (pri dotikih predvsem), vsaj tako so mi povedali dve dekleti, ki sva jih srečala tam in sta prej potovali po severu..jug je sicer tudi še kar umazan, ma ljudje so pa ful prijazni in odprti..

Jaz bi šla še enkrat, no.. :)
"Sapere aude.."
Default avatar
Živjo Allegra.

Mene pa zanima tvoje potovanje po jugu Indije.
s fantom se namreš odpravljava v Indijo in bi si jaz izredno rada ogledala jug, ker je bolj zelen in bolj divji. Zanimata me namreč predvsem narava in živali.
Kako je najlažje priti na jug? letela bova verjetno v Delhi.

Lahko mi pišeš na [email protected]

lp
Default avatar
Cau,

mene pa zanima, če ima kdo kašne nasvete s potovanja po Indoneziji. Hvala!
Default avatar
Jug Indije je poleti peklensko vroč. Indonezija je tudi poleti kar se tiče klime zelo sprejemljiva razen Borneo (Kalimantan), ki je zelo soparen. Če te zanima potapljanje, pojdi na Flores ali pa na Sulawesi.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net