Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Latinska amerika - priložnostno in volontersko delo

Default avatar

robial25

S prijateljico se naslednje leto odpravljava na potovanje po latinski ameriki. Nisva še naredila točnega načrta vendar gre približn takole. Priletela bova v Mehiko ali pa Gvatemalo. Če priletiva v Gvatemalo bova preskočilo Belize, drugače pa vse pride v poštev. Vrnila pa se bova ali iz Caracasa ali pa Rio de Janeira.

Ne veva točno koliko bo trajalo potovanje. Leto, dve...(go with the flow:), ali dokler ne zmanjka denarja al pa naju začne domotožje dajat.

Zdej me pa zanime, če ima kdo kakšne informacije ali lahko da kakšne nasvete za prostovoljno delo v kateri koli od držav v centralni ameriki. Ampak ne takšne agencije katerim ti plačaš da lahko delaš, kar se mi zdi traparija.

V mislih imam bolj način da, pač delaš, pomagaš pri katerikoli stvari, v zameno za posteljo in hrano ali en obrok na dan. Za Mehiko in Belize imava že nekaj informacij.

V poštev pa pridejo tudi priložnostna dela. Da s v nekem mestu ustaviš za dlje časa(mesec,dva,tri..). Delaš karkoli,(delo v strežbi, gradbišče, v kakšnem hotelu na recepciji-jezik ni ovira, učenje angleščine..., karkoli uporabnega). Pri priložnostnih delih vsaj veš, da delaš za denar.

Zelo prav bi prišle tudi informaije o samih državah, ali zahtevajo pri vstopu v državo, da imaš povratno avionsko karto ali določeno vsoto denarja, ker je midva ne bova imela, ker ne veva od kod in kdaj se bova vračala.

Thanks vnaprej. Vsi nasveti, informacije dobrodošli!

Lp robi
Default avatar

VASJA

Oj!

O prostovoljnem delu ne vem kaj dosti vem samo da je super delati kot prostovoljec v La Pazu (Bolivija). Oglašam pa se ti ravno zato, da ti toplo priporočam da te države v nobenem primeru ne izpustiš!!!

Če te zanima kaj več o njej se mi javi. Nekaj vem še o Peruju in Mehiki.

Vsekakor pa uživaj kar se da,

Vasja

Aja imam znanca in znanko iz Anglije oz, Nemčije, ki sta zelo prijazna, prostovoljno delo pa sta delala ravno v La Pazu (1.leto). Če te zanima kaj več te lahko povežem z njima.
Default avatar

valeska

Prijatelja sta delala volontersko v Salvadorju, če te zanima vas lahko povežem.
Default avatar

robial25

Oj!
Ja me kar zanima, ker se morda znava v Salvadorju zadržat dlje časa, ne vem točno kje. Morda pa tudi v kaki drugi državi.
Bi me pa veselilo če bi nas povezala.
Thx
robi
Default avatar

Desobediencia4

Precekiraj www.idealist.org

Ce te zanima delo z zivalmi (Bolivia) ti lahko dam kontakte, se pa vec ali manj dela placajo, v blizini Santa Cruza (tudi Bolivia) ima organizacija Cristo Vive cez prostovoljno delo z otroki (ni placljivo), ce te zanima npr. Brazilija pa je v konkretno Riu ali Sao Paulu res veliko (neplacljivih) opcij za prostovoljna dela z otroki, poucevanja.. Pa Cusco, Ekvador, frend je pouceval otroke v Guatemali npr..
Default avatar

morey

Vasja, napiši kaj več o tem delu v La Pazu-Bolivija.
zanima me tudi Mehika!!!!
Default avatar

eleene83

Hej, Robi!

Mene zanima, kako sta s prijateljico to vse splanirala ? Potovanja, cepljenje, delo, stroški ...Mene namreč tudi to zanima, rada bi šla, ampak moram najt še kako žrtev, ki bi šla z mano ;)

Za vse nasvete, kritike, info se priporočam ;)
Default avatar

ajda21

Tudi mene zanima prostovoljno delo v Južni Ameriki in Centralni. Je kdo, ki mi lahko da več podatkov? Hvala.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net