Med.Over.Net

Starševstvo in vzgoja

Suh/moker kašelj

Default avatar

kašljanje

Otrok star dobra tri leta je po vročini ter prehladu začel s kašljanjem. Predvidevam da ima moker kašelj (ko zakašlja gredo ven tudi kapljice) ali pa se morda motim?

Današnja noč je bila brez spanca, neprestano kašljanje ter zbujanje, tudi čaj ni pomagal. Imate morda kako idejo kaj pomaga triletnikom pri kašlju ter kako prepoznati razliko med suhim in mokrim kašljem?

Hvala,

mama.
Default avatar

Iza bela

Zame je suh kašelj, ko se ne odkašlja, da samo pokašljuje. Moker kašelj, pa je da ko se odkašlja, se mu odtrga sluz. Jaz mu dajem prospan, ampak ne zadnji dve uri pred spanjem, pred spanjem je bolj primeren panatus. Jaz mu ponavadi tudi dvignem vzglavje, pa dobro prezračim preden gre spat.
Default avatar

MAKI

Suh kašelj je zelo dražeč zato tudi spanca ni. Pomagajo inhalacije pa dvignjeno vzglavje. Od sirupov našima dvojčkoma najbolj pomaga Pholcodin sirup.LP
Default avatar

kašljanje

Hvala obema za odgovora, upam da bo današnja noč mirnejša :).
Default avatar

Sisy

Kupite si vlažilec zraka, nam je zelo pomagal, pa tudi elek. inhalator (inhaliranje fiziološke, večkrat na dan). Preverite tudi alergije, naš kašlja po kravjem mleku.

Lp
Default avatar

evča

mi segrejemo nArezano čebulo brez maščobe,malo postekleni oz.je vroča, če jo primem. Dam jo v bomb.krpo tosame, prepognem,počakam da JE za prenesti T vrečke na kožo(da ga ne opečeš),dam preko še manjšo bomb.krpo,da sok čebule ne zmoči obleke in pustim, dokler se ne ohladi(ponoči včasih tudi zaspimo,sicer pa okoli 1H). Večkrat,tudi zaporedoma ponovim.Dodam še inhalacije.
Default avatar

barbalina

tudi pri nas je sedaj aktualno kašljanje, po angini se je pojavil kašelj, pomaga pa mu žlička medu pa pol žličke cimeta, sva mu prej dajala smrekove vršičke, pa opažam da mu kombincija med pa cimet bolj pomaga.