Forum.Over.Net

Starševski čvek

jovankin sirov burek - ne najdem:(

Default avatar

totalno slepa

Že pol ure listam po Jovankinih receptih, dajem v iskalnik sirov burek, pa JB, pa enostavno NE VIDIM recepta za sirov burek.
Najdem samo mesnega, pa zeljnega, pa sarme,...

Prosim, pomoč.
HVALA!!!
Default avatar

B *

na začetku posta o njenih receptih je ... tam pri bureku s kislim zeljem :)

sem ga probala narediti po njenem receptu in je res dober ... predvsem to zvito v krog ... njami :)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Burek: 1 zavitek testa(500gr,najboljše testo je tisto,ki ga prodajajo na tržnici na kilo), 500gr skute, 3-4 jajca, 1 jogurt, 2 dcl mleka, sol, vse izmešaj z kuhalnico v skledi in na koncu dodaj skuto,da jo ne "razvodeniš".

Prižgi pečico na 180 stopinj. Na pult daš 1 list testa, z veliko žlico polivaj nadev (je kar tekoč), dajaj približno ,da se ti izide za vse testo. Zavij v rolado, potem z enga konca zavijaj proti drugemu,da dobiš krog in zlagaj vpekač. Tako delaš do konca, če ti ostane nadev ga polij čez vsak krog, malo poolji in daj v vročo pečico za dobre pol ure, ali 40 minut, boš videla po barvi.

Če imate radi z špinačo ali blitvo jo lahko narezano (svežo ) dodaš čez nadev ,ki si ga polila po testu in zavijaš kakor prej.

Jaz imam tak burek raje kako tistega klasičnega,ki zlagaš plate testa v pekač in potem režeš kocke,

Tak na kroge, zgleda kokar gnezdo od os.lp
[med.over.net]
Default avatar

totalno slepa

B z zvezdico - HVALA!
Default avatar

testo in skuta

Za testo se uporabi vlečeno?

Kaj pa skuta? Pasirana ali nepasirana?

Še nikoli pekla, danes sem pa doma in bi probala.
Default avatar

sej

Jaz vedno kupim tisto MB nepasirano iz LJ.mlekarn, dodam 1-2 jajci, sol in mleko po potrebi.
Dober tek.