Starševski čvek

toyota corrola ali opel astra karavan

Default avatar
Kateri je boljši in zakaj?
Default avatar
100% Toyota, varnost, "nepokvarljivost", udobnost, za neko normalno ceno imaš potem malo oz skoraj nič stroškov, edino kar je pač rednega servisa.
In nenazadnje tudi izgled, udobje, mehkost vožnje...itd
Default avatar
Imamo Opel Astra Karavan - imamo približno 2 leti im smo full zadovoljni, do sedaj še nobenih težav.
Starši imajo Toyoto in so tudi zadovoljni.

Tako da v nobenem primeru najbrž ne boste zgrešili!
Default avatar
Opla sem imela le enkrat. Po nekaj letih je začel rjaveti in ko sem ga prodala po 7ih letih, je rja tolkla ven na mnogih koncih. Za najmanjši Oplov avto so bili servisi zelo dragi (Avtotehna na Celovški). Slišala pa sem za težave, ki jih imajo ljudje z njihovimi storitvami (Avtotehna); baje so nesramni, tožijo svoje stranke po sodiščih npr. za škodo na nadomestnih vozilih, ki je sploh niso naredili v času izposoje in še kaj bi se verjetno našlo... Nikoli več ne bomo imeli Opla - že zaradi pleha ne.
Default avatar
Jaz že več kot 10 let vozim ople, sedaj imam Astro karavan in je moja 4 Astra in moj 6 opel. Če bi avto kupovala sama, ne bi bil te znamke. Po dobrih 100.000 mi je še vsak pil olje (1l na 500km), je pa res, da mi pri novi Astri še ni nagajal računalnik, kar se mi je pri prejšnjih redno dogajalo. Kar pa se tiče servisa (je pooblaščen, pa ni Avtotehna), so zelo uslužni, prijazni, vedno dobim nadomestni avto in nikoli nisem imela nobenih težav z njimi.
Mislim, da se najlažje odločiš sam, avto ne kupuješ za celo življenje.
Default avatar
Aja še to porabi 6,3 l na 100km (1,7 cdti karavan) - moja poraba,računana na 10.000 pri ne prav lepi vožnji.
Default avatar
Imamo Toyoto.. brez pripomb.. razen, da bi z dvemi majhnimi otroci (2,5 in 4) in pogostimi potovanji od 200km v kosu, rajše imela kakšnega enoprostorca .. Z otroškimi sedeži se ne da sedeti v sredi za tako dolgo pot.. čas pa bi sicer lahko koristno izrabila za igrice, knjigice ipd.