Med.Over.Net

Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

11,12 letnice

Default avatar

katra

Naše deklice postajajo dekleta in v tem obdoju so si med seboj zelo različne. Od pravih malih dam, do še malih otročičev. Naša je nekje na sredini, v višino malo pod povprečjem, telesno kar razvita, brez M. Cunje niso pomembne, važno je samo da so komot in da niso preveč dekliške.Zanima jo šport, kakšna igrica, rada bere. Zaenkrat mi kar zaupa, še vedno me vpraša za nasvet, zanima jo moje mnenje, vsake toliko ji hormoni ponagajajo, a ni hujšega. Če bo šlo tako naprej bo super.

Pa pri vas ?
Default avatar

GRETKA

Naša 12 letnica je visoka 166 cm, težka 48 kg, oprsje 70B, menstruacijo že ima, frči pa ji da je joj :-). Telesno je torej precej razvita, rada bi bila odrasla, v resnici pa je še otrok. Pred letom je bila še pošpolnoma drugačna, zdaj pa so hormončki ponoreli. Obdobje, ki ga bo treba nekako preživet.
Živi in pusti živeti
Default avatar

k72

Gretka, a si ti mojo opisala?

včeraj - "mama vsi modrčki so mi že tesni."

hm... zgleda, da trenutno v prsi rastejo.

k.
Default avatar

2x mama

Naša 12-letnica je bolj majhne sorte - 155 cm,kil ima okoli 40.Modrčka še nima-nima kaj noter dat.:))) , M tudi ne, v glavi pa joj... hoče bit odrasla. Včeraj se je za pusta namazala z maskaro in je ni hotela odstranit, ker si je bila tako všeč.
Jaz ji pa tumbam nazaj , da mi je bolj všeč njena naravna lepota.:)))
Drugače ima pa čisto normalne pubertetniške izpade, še vedno se crklja pri meni, včasih me tudi nakuri, pa trmari, ampak nič prestresljivega.
Jezik je sicer hitrejši od možganov....pa nič zato.
Zaenkrat kar voziva in si zaupava.
Default avatar

senja

Mene pa zanima, kje kupujete hlače za svoje 11-12 letnice? Zadnjič sem šla s svojo svakinjo :-) v nabavo po kavbojke. Težava je, da imajo vse kavbojke tako nizke pasove, hkrati pa ima mala dolge suhe noge, in v primerjavi s tem večji trebušček. Bili sva v Hali a, BTC.
Kje pa vi kupujete?
Default avatar

2x mama

[quote senja]Mene pa zanima, kje kupujete hlače za svoje 11-12 letnice? Zadnjič sem šla s svojo svakinjo :-) v nabavo po kavbojke. Težava je, da imajo vse kavbojke tako nizke pasove, hkrati pa ima mala dolge suhe noge, in v primerjavi s tem večji trebušček. Bili sva v Hali a, BTC.
Kje pa vi kupujete?[/quote]

S.Oliver,City park.
Default avatar

senja

2xmama, samo a ni ta S.Oliver drag ko žafran?
Default avatar

2x mama

Kupujem vedno na razprodajah, ko je 50% znižano. Ima troje njihove hlače in popolnoma zadošča.
Default avatar

kreta

Moja ima 13 let, pa še nima menstruacije, modrčka še ne nosi, ker nima kaj v njega dat, visoka 166, težka 42.
Čeprav telesno še ni tako razvita, pa je po obnašanju že prava pubertetnica. Mislim, da ne izrečem stavka, ob katerem ne bi zavila z očmi. ;) Pa stalno nekaj godrnja, momlja pred sebe, se pritožuje... V "slabih trenutkih" pa se še vedno rada tudi k meni stisne.

Ja, saj je hudo bit "nekje vmes" - otrok ne več, odrasel še ne. :))
Default avatar

xxy

Naša je imela decembra 12. Tudi bolj majhne sorte (155 cm, 36 kg) , brez menstruacije in prsi. Vedno bolj se gleda v ogledalo, pomerja cunjice, ocenjuje, ali so ji že začele rasti prsi ali ne. Če bo po meni, bo menstruacija šele čez dve leti, do takrat pa bo še rastla. Rast se pri puncah, ko dobijo menstruacijo skoraj ustavi. Potem zrastejo še za nekaj cm, večinoma pa je rast takrat bolj ali manj zaključena (razen redkih izjem). Tako vidimo že prave mlade gospodične pri 12. letih, razvite in visoke, ter drobcene deklice, glavo nižje od prvih. No, čez dve leti jih bodo dohitele brez skrbi.:)Če bo po naju z možem in po starejših bratih, bo tudi ona visoka. Pa se vsak teden meri, če je že kaj zrasla, hehe.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic