Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

Bolečine v roki

Default avatar

Marika

Spoštovani,
poleti 2007 sem padla in si poškodovala živce v ramenu oz. po EMG slikanju sem dobila takšnole diagnozo (obrazložitev dr. Rebolj-forum Urgenca):

parasth.(PARESTEZIJE=MRAVLJINČENJE, MOTEN OBČUTEK) extr. sup.(ZGORNJE EKSTREMITETE-ROKE) lat.sin. (LEVA STRAN)
sy. canalis carpalis? (SINDROM KARPALNEGA KANALA?=VTESNITEV ŽIVCA V ZAPESTNEM PREHODU (z vprašajem), ŽIVEC GRE IZ PODLAHTI V DLAN SKOZI STRUKTURE ZAPESTJA)
lažja subkronična lezija na nivoju levega brahialnega pleteža:LAŽJA, DLJE TRAJAJOČA OKVARA ŽIVČNEGA PLETEŽA - ta je nekje v predelu pod ramo

Zadnje 14 dni imam spet močne bolečine v roki, ramenu in delu hrbta. Od vseh zdravnikov, s katerimi sem se posvetovala sem dobila odgovor, da sama težko kaj storim, razen, da jem dosti vitaminov,in da je to dolgotrajna poškodba.
Je možno kaj popraviti s fizioterapijo, masažami?
Hvala za odgovor.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena!

Svetovala bi vam trigger point terapijo, ki vpliva na tkiva skozi katera prehajajo živci in tako posredno lahko vpliva na boljšo prevodnost po živcu.

Za doma bi vam svetovala da delate vaje za normalizacijo pretoka po živcih in za boljšo gibljivost le teh - poznajo jih nekateri fizioterapevti, ki se ukvarjajo tudi z mobilizacijo živčevja.

Vitamini in minerali so pa seveda nujno potrebno, saj so katalizatorji, torej omogočajo potek prav vseh reakcij v našem telesu.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Moderatorji

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt
Barbara Purkart