Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Kdaj prvič meso?

Default avatar

mišamaša

Zanima me kdaj ste vašim malčkom prvič ponudili meso, katero in kako ste ga pripravili?
Naša malčica bo kmalu doponila 9m in zaenkrat je sadje (en obrok) in zelenjavo (en obrok) in kašico na mleku (zjutraj in zvečer), torej ima 4 goste obroke. Še vedno se veliko dojiva, pije pa tudi čaj.
Razmišljam, da ji čas tudi za meso.
Torej...
Default avatar

TINA

No mi smo pa danes prvič jedli meso.Moj miško je star sedem mesecev in dvanajst dni.Patronažna nam je rekla, da se meso uvaja nekje med sedmim in osmim mesecem.Jedel je purana sem ga skuhala z rižem in brokolijem(meso sem ptem zmlela) ti povem s takim užitkom je pojedel, da je kaj.Lahko ji daš skoraj vse razen svinjine ne, meni osebno se zdi tudi govedina preveč pusta za malčke. Mislim, da je že čas da ji ponudiš meso.


Lp in dober tek pri naslednjem kosilu
Default avatar

Mamka Bršljanka

Brez skrbi lahko začneš, ampak saj veš, najprej je mesa za lešnik, potem za oreh itd.
Default avatar

skuzi

Zanimivo! Ko sva midva z našim malčkom pri dobrih petih mesecih začela z uvajanjem goste hrane, sva začela z zelenjavo in sicer najprej en teden korenčkova juha, potem sva tej naslednji teden dodala krompir, da je bila malce gostejša in nazadnje sva spet naslednji teden temu dodala MESO (perutnina, zajček ali teletina). Potem pa samo še menjaš zelenjavo, namesto korenja. Potemtakem lahko vi mirne volje začnete jesti meso!
Default avatar

Ana*

Jaz sem ji dala meso okoli 6 meseca (zajec, puran, piščanec). Dodala sem mešano Etino zelenjavo in dodala riž ali krompir ali ajdovo kašo...
Ali mu daš že rumenjak? Tudi tega bi že moral počasi poskusiti, da vidiš, če je nanj alergičen.

Pozdravček
Default avatar

drejka1

Pri manj kot pol leta sem ji za okus dala poskusiti malo mesa, ki ga jeva z možem (piščanec, riba, redko govedina) in je navdušena. Pripravim čisto normalno, kot za naju (spečem) in ji dam ne čisto zunanji del (če sem pekla na malo olja ali solila ali v kakšni omaki), ampak dam malo bolj od znotraj. Ribe ima pa najraje - spečem na ponvi brancina, orado, postrv, lososa... in s prstom vzamem delček in ji ga dam. Tudi ostalo meso zdrobim med prsti - ja, nima še zob.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic