Forum.Over.Net

Starševski čvek

kako naj živim z partnerjem

Default avatar

beli cvet

Z parnerjem sma skupaj skoraj 4 leta. Ampak zadnjih par mesecev se je spremenil. Ko sem dobla službo in sem mu povedala da bom verjetno morala delat več izmen je rekel kaj to mene briga in spremenil temo. Pol pa je razlagal kaj je on počel celi dan in o njegovem poklicu. Če pa jaz začnem o svojem poklicu, pa je odgovor kaj to mene briga. Začela sma tudi razmišljat da bi se preselila in skupaj živela. Ampak on se vedno te teme izogiba in ko mu rečem kje bi rad živel, oz. kje bi si našla kako stanje, hišo pa reče meni je vseeno.Tudi če mam kake težave, ali pa me kaj mori, me ne posluša kaj mu govorim in še preden bi mu jaz sploh vse povedla reče saj bo boljše.Pol pa spet spremeni temo. Občutek mam tudi, da on sploh ne bo odšel od doma.Nevem kaj naj. Sprašujem se, ko boma mela otroka in bo kaj ušpičil, ali bo tudi rekel kaj me briga, vseeeno mi je... Vem da mamo vsi napake. Jaz jih mam tudi.Ampak da tako govori en odrasel človek, človek s katerim si nameravaš ustvarit družino.Mam ga rada, ampak tako naprej več ne gre. Po drugi strani pa me je tak premalo v hlačah da bi mu rekla da je konec.

Morala sem se izpovedat, ker me preveč tišči pri srcu. Kaj vi menite o tem. Vem, da se moram sama odločit, ampak vaša mnenja mi tudi nekaj pomenijo.
Default avatar

elaine

Mi menimo, da je čas za menjavo partnerja.
Default avatar

tako je to

Oprosti, ne bi te rada prizadela, ampak tvoj tip je brezveznik. Zakaj sta skupaj? Za tisto malo seksa? S človekom smo skupaj, se se imamo radi, kamor pa spada tudi pozornost do drugega in znotraj tega želja po pogovarjanju, da sploh veš, kaj se s tistim, ki ga imaš rad, dogaja.
Čimprej najdi boljšega človeka za sebe!
Default avatar

ariadne

[quote beli cvet] Ko sem dobla službo in sem mu povedala da bom verjetno morala delat več izmen je rekel kaj to mene briga

Če pa jaz začnem o svojem poklicu, pa je odgovor kaj to mene briga.

Tudi če mam kake težave, ali pa me kaj mori, me ne posluša kaj mu govorim in še preden bi mu jaz sploh vse povedla reče saj bo boljše.Pol pa spet spremeni temo.

Občutek mam tudi, da on sploh ne bo odšel od doma..[/quote]

še enkrat si tole preberi

v miru
ariadne
Default avatar

alika

Se strinjam z Elaine. Če je že sedaj samo on, pa spet on, pa daleč nič, pa spet on, šele potem mogoče ti, te verjami mi nima rad. Ali pa je tak mamin sine, ki posluša samo mamo.

Pozabi ga poklicati kak teden pa boš hitro videla kje si.
Default avatar

liza ***

"Sprašujem se, ko boma mela otroka in bo kaj ušpičil, ali bo tudi rekel kaj me briga, vseeeno mi je... "

bi rada videla, da boš tole kar je zgoraj napisano doživela v resnici?!?!?!?! Da boš sama za vse,vzgojo otrok....njega očitno nič ne zanima.

dokler je še čas, se zberi in ga pusti, da se ukvarja sam s sabo, ti ga očitno ne zanimaš več, nima pa poguma, da bi ti to rekel.

vem da si je zelo, zelo težko to priznati in narediti, samo šele tako si boš odprla možnosti za lepši odnos z nekom drugim.

ko se ena vrata zaprejo, se vedno odprejo druga ;)

nekega dne si boš zelo hvaležna za pogum ;)
Default avatar

metulka

Jaz bi tvoj naslov popravila v: ZAKAJ naj živim s tem partnerjem. Res, zakaj? En dober razlog.
Default avatar

TAMK

Liza ti je zelo dobor napisala. Če se že po "komaj" 4-ih letih skupnega življenja zanima zgolj in samo zase, verjemi, da bo z leti še slabše. Praviš tudi, da je tak zadnje 4 mesece...morda ima kaj za bregom, pa ti tega še ne upa povedati. Nočem napeljevati na karkoli, ampak znano je, da nenadna sprememba v obnašanju v mnogih primerih pomeni varanje, zaljubljenost v neko drugo osebo. Na tvojem mestu, bi postala pozorna še na druge znake, ki lahko kažejo na to, da je morda srečal katero , ki mu krajša urice.

Srečno!
Default avatar

acjom

Če si želiš takega življenja še dalje; sploh, da bi imela otroke in družino z njim...pa že sedja veš kakšen je..............hmmmm......Ne jokat čez čas. Sama si boš kriva, če boš nesrečna. Postavi ze zase; ni edini dedc na svetu!
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

Frca.

Tvoj model ni nič kriv. Pač je eden tistih maminih sinčkov, ki ni sposoben videti dlje od svoje riti (beri: je nesposoben ljubiti kogarkoli razen samega sebe). In ker ni sposoben ljubezni, ti je ne more dajati, prav tako se verjetno kar naprej sprašuje kaj hočeš od njega, zakaj ga moriš s takimi malenkostmi (kot so tvoja občutja) in kdaj bo nehalo tole gnjavljenje. Če se preselita nekam skupaj, si misli, bo tale babše še bolj gnjavila in težila, zato je bolje, da ostanem tukaj, kjer sem.

Si dobila sliko njegovega razmišljanja? Ne briga ga, kaj bi ti rada in kaj se s teboj dogaja, ker mu čustveno dol visiš. S teboj je samo zaradi splošne slike, da je normalnen moški, ki ima žensko in zato, da si poteši spolne ter druge morebitne potrebe (gospodinjenje ipd.).

Stran od njega. Ker ne ve, zakaj za vraga mu težiš.
Default avatar

ena mala

Nočem te prizadeti, a vprašala si za mnanje in moje je čim dalje od njega, dokler je čas. Ko bosta zaživela skupaj, ko bodo tukaj otroci, takrat bo vse prekleto težje.
Če že sedaj, ko bi moralo pokat od ljubezni, nima posluha zate, kaj sploh lahko pričakuješ v prihodnosti? Če mene vprašaš, en veliki NIČ!
Default avatar

Marko

So naša mnenja kaj pripomogla k tvoji nadaljnji odločitvi?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

sreča

če še ne živita skupaj je fant ne partner, pa če tudi delata one stvari pred poroko.
no šalo na stran. lej ljudje so pač taki, eni najraje na svetu govorijo samo o sebi in svojem dnevu in poslušajo smao hvalo na svoj račun, druge pa to blazno nervira. da se nasprotja privlačijo ni treba govorit, samo če je razlika prevelika, potem nima smisla vztrajat.

ko pa sem prebrala začetek tvojega posta, sem mislila da živita skupaj in da mu sedaj ni prav da hodiš v službo. ma očitno nima nič z tem. le tisti čas ko sta skupaj želi preživet kako drugače kot govorit o tvjem delu. in zgleda da mu govorit o skupnem življenju tudi ni, oz. o tem niti ne razmišlja. nekateri se odločijo za to šele ko je na poti otroček, samo tako je da tega samo zaradi skupnega življenja ne počni,ker lahko se zgodi da vseeno ne bosta živela skupaj.
Default avatar

beli cvet

Hvala vsem za mnenje. Odločla sem se, da se bova najprej pogovorila in če takrat ne bo nobenega učinka bom ga morala pustiti.Jaz res tako ne morem živet. jaz rabim nekoga, ki me bo poslušal. Saj ne da bi mu vsaki dan nakladala ampak včasih pač pride do kake situacije, ki jo moraš nekomu zaupat. Saj sami veste da pač včasih rabiš nekoga, ki te posluša, podpira... in to meni v tem partnerstvu manjka.
Default avatar

ksantipa22

[quote beli cvet]Hvala vsem za mnenje. Odločla sem se, da se bova najprej pogovorila in če takrat ne bo nobenega učinka bom ga morala pustiti.Jaz res tako ne morem živet. jaz rabim nekoga, ki me bo poslušal. Saj ne da bi mu vsaki dan nakladala ampak včasih pač pride do kake situacije, ki jo moraš nekomu zaupat. Saj sami veste da pač včasih rabiš nekoga, ki te posluša, podpira... in to meni v tem partnerstvu manjka.[/quote]

Ne da ti rabiš nekoga, ki te posluša, to rabi vsak človek. In tvoja veza, po opisu sodeč ni partnerska. Poskusi se pogovorit, ampak s takim imam izkušnje in dvomim, da ga boš premaknila.

Vso srečo!
Default avatar

licorice

Draga Beli cvet!

Tvoja odločitev, da se najprej poskušaš pogovriti, se mi zdi dobra. Imam občutek, da je v vajinem odnosu premalo pogovora in komunikacije, da premalo eden drugemu povesta, kako se počutita.

Splača se najprej delati na tem. Mogoče je tvoj čisto normalen moški, samo sanja se mu ne, kako ti stvari vidiš in doživljaš.

In obratno, tudi ti ne veš veliko o njem. Ne veš npr. zakaj pri pogovorih spremeni temo - morda to stori takrat, ko tema postane preveč boleča za njega ali pa je na sploh bolj površen človek in ponavadi skače iz teme na temo.

Vprašaj se, kaj od vajinega odnosa še ostane, če bi npr. zaradi bolezni ne mogla seksati pol leta?

lp