Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Če ne znate razvozlati zavarovalne police ali se vam zdi, da vaš zavarovalni zastopnik govori v vam neznanem jeziku, če ne veste, kako ravnati v primeru škode ali kaj vse krije vaše zavarovanje, potem ste tu na pravem mestu. O zavarovanjih od a do ž se lahko posvetujete z nami.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

izplačilo odškodnine - Tilia

Default avatar

uten

Imam eno vprašanje.
Kolegica je zavarovana po ViP polici pri Zavarovalnici Tilia. Ker je imela nezgodo je vložila vlogo za izplačilo odškodnine, vendar pa ji niso priznali celotne dneve, kljub priloženi dokumentaciji splošne zdravnice. Odgovor Zavarovalnice Tilia je bil, da njihov zdravnik cenzor meni, da je za takšno poškodbo dovolj manj dni okrevanja. Razlike je pa kar cca 170 €.
Nasprotno pri Zavar. TRiglav je dobila izplačano odškodnino za celotne dni okrevanja. Kaj lahko naredi. SE pritoži?

Hvala vnaprej za vaš nasvet.
Default avatar

Bruno

Tako je.Pritožba je utemeljena,saj mora zavarovalnica izplačati dnevno nadomestilo za vse dni,preživete v bolniškem staležu.Mnenje zdravnika cenzorja pa se tako ali tako vedno nagiba v korist zavarovalnice.
Pozdravljeni! Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

uten

Spoštovani g. Bruno,
ker je bila pritožba že poslana in že tudi zavrnjena, jo zanima, kaj še lahko stori, da dobi odškodnino v celoti izplačano. V pritožbi je omenila celo odvetnico, pa so se še vedno sklicevali na cenzorja. Kaj lahko še stori? Hvala vnaprej.
Default avatar

Bruno

Verjetno boste v pritožbi uspeli samo ob pomoči odvetnika,takšno je moje mnenje. zadeva se lahko zavleče ,vprašanje pa je ,če se za 170 eur splača peljati postopek,saj bodo verjetno stroški precej večji.
Sedaj vsaj veste,kako je odreagirala zavarovalnica,na vašem mestu nezgodnega zavarovanja pri takšni zavarovalnici gotovo ne bi več plačeval.
Srečno in vse dobro vam želim!
Bruno Šneberger
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

mikec

koliko časa čakamo na izplačilo dnevne odškodnine
Default avatar

TejaJ

CCa 8 delovnih dni.
Prijeten dan tudi vam,Bruno
**************************
Zavarovalna pisarna
B & M Bruno Šneberger s.p.
Bruno Šneberger
Uradne ure: Vsak dan.
gsm: 051/625-611
gsm: 070/867-040
Uradne ure: Od 8.00 do 16.00
tel/fax:01/429-7100
Mail: [email protected]
Default avatar

Tes

STRAN OD ZAVAROVALNICE TILIA.

Moji mami se je zgodilo podobno odbili so ji 19 dni
Default avatar

AWQ

tudi sam sem padel in si poskodoval ustnico, 30 dni bi mi morali izplačat, pa so mi samo 14 dni, klical sem in jih vprasal , in so samo odgovorili naj napisem pritoZbo, odg čakam. imel sem pa tako poskodbo ki zahteva pregled pri plastičnem kirurgu, se pravi da ni bilo tako lahka poskodba

v kolikor ne izplačajo preostanek grem od TILIE STRAN
Default avatar

sonček53

Tudi meni noče zavarovalnica Tilia noče izplačati dnevne odškodnine za kolk ,izgovarjajo se na zdravnika cenzorja, da ti pripada samo tolk in tolk dni, ker ne verjamejo ,da mi je počen kolk povzroču da se je v parih mesecih totalno obrabu in sedaj sem ga morala zamenjat umetnim ,čeprav imam na izvidu travmatologa ob poškodbi pisano počen kolk,nakazano malo obrabe kar je za moja leta normalno. Bom če ne dobim nič poiskala pravno pomoč .
Default avatar

razočaranaM

Pozdravljeni, tudi pri nas so podobne težave.
Sin se je poškodoval v prometni nesreči v avtomobilu kot sopotnik. Star je bil 5 let in je utrpel hudo telesno poškodbo noge. Bil je 2x operiran.

Zavarovalnico tilia terjamo za vsoto iz naslova avtomobilskega zavarovanje AO+.

Iz njihove strani smo naleteli na grozno obnašanje. Po dveh pritožbah so nakazali minimalno vsoto in dali jasno vedeti da se ne premaknejo več niti za cent. Ostane nam le še tožba.

Naj omenim da vse od začetka ureja moj odvetnik.

Naj povem da sem zgrožena nad takšnim obnašanjem. Zavarovalna premija je bila zelo visoka, skoraj ni možno večje potem pa naletiš na takšno obnašanje.
Kako lahko človek potem še zaupa kakšni zavarovalnici? Uplačaš maximalno potem pa nazaj (ko res potrebuješ) ne dobiš nič.

Če je imel kdo podobne težave ga prosim za mnenje in hvala.
Default avatar

še ene mama še ena

Tudi sama sem nad neposlovnostjo bila nad neposlovnostjo Tilie presenečena. Niso nas bili sploh pripravljeni sprejeti s pričami o podrobnostih prometne nesreče. Zahtevek za plačilo so klub telefonskim urgencam upoštevali šele po drugi pritožbi, tudi posredovanje zavarovalnega posrednika ni pomagalo.

Malo ste me potolažili, da nisem samo jaz zgoržena nad njihovo neposlovnostjo in aroganco.

Tako, da bomo v letu 2014 menjamo zavarovalnico, pa čeprav bomo morda plačali kak € več, pa zato en človeški pogovor in ugotovitev dejanske škode.

Pa vemo, da dokler bankam in zavarovalnicam plačuješ si srček, ko pa je potebno da oni plačajo škodo, se pa vse obrne, tile s Tilio pa je preseglo vse normalne okvire človeske komunikacije.


Ena mama
Default avatar

pikapoka81

Pozdravljeni!

Tudi nas so pri zavarovalnici Tilia ogoljufali. Zaradi žledu so na streho padla drevesa ter jo poškodovala. Pri zavarovalnici so zavrnili plačilo odškodnine, ker ne plačajo, če zaradi žledu pade drevo na ostrešje. Njihova razlaga je da so dobili tako direktivo. Upoštevajo samo, če se na ostrešju samo od leda kaj poči. Verjetno so imeli preveč podobnih obravnav v tej katastrofi in so si kar nekaj izmislili. V pogodbi niso taki pogoji nikjer navedeni.
Definitivno stran od te zavarovalnice, ker imamo že drugič težave z njimi.
Default avatar

dušan77

Zavarovanje pri tilii je totalni nateg, neprofesionalen odnos cenilcv, zavajanje agentov, najdražje cene, skratka goljufija, plačuješ zavarovanje za nič- v mojem primeru premoženjsko. Stran od te zavarovalnice ,kolikor se da.Resno.L.p Dušan
Default avatar

opeharjena s strani Tilie

Imam veliko težavo s Tilio... v bistvu so navadne barabe... povzročitelj nesreče je nesrečo priznal ma kraju samem , žal policije nisem klicala.... no , malo se je povzročitelj vseeno zlagal že tam ob dogodku in sicer, da je peljal čez rumeno, (peljal je čez zelo rdečo luč). Priče nesreče (avto v koloni za mano) znajo izpovedat, da je na kraju samem povzročitelj na glas rekel, da je peljal v rumeno, ter da smo mi peljali v zeleno luč . Prav tako je na svoji Tilii natvezil, da je za njim peljalo drugo vozilo, in da zato ni ustavljal...Za njim ni bilo nikogar!

Povzročitelj je svojemu agentu cello rekel, da je, (ker je tako dober) , priznal krivdo , saj je na njegovem starem kamionu manj škode kot na mojem vozilu... kaj bi on imel od tega res ne vem... zavarovalnica se sedaj sklicuje, da sem peljala sicer v zeleno, a je bil njegov kamion stoječ sredi križišča in (zgleda da sem malo zmešana al kaj) sem se zaletela v to stoječe vozilo.
Tilia je palčilo škode zavrnila s prej omenjenimi razlogi...

Preostane mi samo tožba (kar pomeni dodatne stroške) ali pa mediji nad Tilio in tega lažnivega povzročielja iz Novega mesta, ki si, mimogrede , mesečno podaljšuje zavarovanje vozila, ker je to zanj ceneje. (meni pa na lepe oči priznava škodo in daje kuponček)... torej, če je tu na tem forumu kdo, ki ga je Tilia podobno prinesla naokoli, naj lepo prosim sporoči...zgodbo lažnivih kljukcev bi zelo rada predstavila kakemu časopisu in pa agenciji, ki jih nadzira. za drugič pa, dragi vozniki, kličite ob nesreči policijo. Mene je tole izučilo, temu vozniku iz NM pa želim, da enkrat naleti na ta pravega voznika, ko bo spet drvel čez rumeno luč...ali pa, če je še čas (da se nesreča ne zgodi ob osmih zvečer, kot meni), oba voznika takoj na zavarovalnico, kjer izpolnita poročilo o nesreči... druge zanesljive možnosti NI.
Torej...lepo prosim, če se kdo javi, ... hvala!
Default avatar

na meji smesnega :-(

Pozdravljeni... Malo me tolazi dejstvo, da nas je toliko nezadovoljnih z "uslugami" omenjene zavarovalnice.
Moja zgodba v odvijanju:
S punco s enega vecera lani decembra peljeva po Celovski cesti,na kriziscu nama gospod zapre pot, kar privede do prometne nesrece. Na licu mesta vse prizna, se opravici in na samo evropsko porocilo napise, da priznava krivdo in se pod to podpise. Naslednji dan se z evropskim porocilom in vsemi podatki odpravim na cenilno mesto zavarovalnice. Izpolnim vso potrebno dokumentacijo in zunaj ob avtu pocakam na cenilca. Ta pride in brez pozdrava pricne s svojim delom. Po parih minutah tisine, namrec jaz ga iz vljudnosti nisem hotel motiti pri delu, mi da v vpogled in podpis dokument, s katerega niti priblizno nisem znal razbrati kaj naj bi kaj pomenilo. Na kratko mi razlozi in odide...
Avto odpeljem na uradni servis, kjer mi skodo ocenijo na 1900 eur. Po nekaj dneh dobim klic z zavarovalnice, odkoder mi sporocijo, da je njihova max ponudba za nastalo skodo 1200 eur in naj si za ta denar omislim kakega cenejsega licarja in kleparja... Da ne bi prihajalo , do prevelikih komplikacij sprejmem ponudbo, pa tudi odvisen sem od avtomobila, zaradi sluzbe. Avto popravim, nekako...
Sedaj, po vec kot pol leta odkar so mi nakazali denar dobim priporoceno posiljko s pismom z zavarovalnice:
Dne .... ste neupraviceno prejeli odskodnino v visini 1200 eur, zato vas pozivamo , da odskodnino skupaj z zamudnimi obrestmi, ter stroski izvedeniskega mnenja- 344,54 eur vrnete na nas transakcijski racun.
Za namecek mi se napisejo, da imam casa 8 dni, drugace bodo zadevo predali "ustreznim organom" in pa lepo pozdrav...
aaaaaaaaaaaaaaa.... kaksen je...i lep pozdrav!!!!!!!!!!
Brez zamere, samo se ko pisem se popolnoma razburim...
Imam se 7 dni za razmislek kaj in kako naprej, dobrodosel kak predlog... Lep pozdrav!
Default avatar

opeharjena s strani Tilie

@na meji smesnega :-( ..berem tvoj zapis,,...tole tvoje je res na meji smešnega, saj ni nikakršnega razloga, da bi se premislili. Pri Tilii deluje čudna (čudežna) logika, zato bi jih moralo kako nadzorno združenje pošteno kaznovati, ker tole je res na meji norije...Avto so pa ja imeli pri sebi in na podlagi tega in strokovnega (svojega) cenilca so ocenili škodo... saj na cenitveni listi ti nisi pripisal +344 eur, mar ne?!

roki pri tilili, tako kot je bilo pri meni, so pa interno izmišljeni in niso zakonsko določeni. meni so napisali, da moram odgovorit v roku 8ih dni, odvetnik jim je pa lepo kasneje pisal, pa niso nič protestirali..no tudi uredila nisem nič , ker ne popuščajo..imam le možnost, da jih povabim na sodišče. samo v tej fazi ne vem, ali naj povabim na sodišče tilijo, ali lažnivega povzročitelja, ali kar oba. Vprašanje pa je, ali se mi ljubi in raje mislim, da bodo enkrat že dobili svoje. pa upam, da dvojno...

lp, od @opeharjena s strani Tilie
Default avatar

doberdan

Pozdrav

Ko prebiram tale forum me že kar malo skrbi.
Marca sem imela nesreco kje sem bila poškodovanka,povzročitelj je imel
avto zavarovan pri Tiliji.
Že po prvem pogovoru z odvetnikom mi je povedal da bo odškodbnina dosti manjša kot pri drugih zavarovalnicah........
z zdravljenjem sem zaključuila junija,danes smo sredi oktobra
pa zadeva še s strani zavarovalnice ni zaključena.
Od pritožbe na prvo ponudbe je že mesec dni pa še vedno nič.
Zanima me če kdo ve v roku koliko dni bi bila zavarovalnica dolžna odgovoriti in podati odgovor na pritožbo........No v tej državi lahko inštitucije tako počnejo kar jim paše........
Upam da se v življenu več ne srečam z nijimi.......
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

rok je določen v skladu z zavarovalnimi pogoji, ki jih izda posamezna zavarovalnica in so sestavni del pogodbe. Pri Zavarovalnici Triglav je to 14 dni od dneva, ko ima zavarovalnica vse podlage, da lahko nesporno ugotovi svoj obseg obveznosti.

Lep pozdrav,

Služba za zavarovalno pravo
Default avatar

mambli

Spoštovani tudi jaz sem imel pred štirimi meseci neverjetno iskušnjo isilil me je voznik trčil v moje vozilo in sem treščil v drevo avto je bil totalka peljali smo ga na servis uradni seveda tam so ga cenili po parih dneh me pokliče neki pazde in pravi da je iz tilija da bi si rad ogledal mesto prometne nesreče brez problema sem mu ustregel nakar je na samem mestu ugotovil da avto ni bil zaleten v ta drevo drugi dan sem ga poklical da se naj zglasi zopet na kraju nesreče da bom avto dostavil z avtovleko da mu dokažem da se je to zgodilo prav tam res sem to storil prišla sta dva strokovnjaka ko sem jih uprašal če sta usposobljena za take stvari sem izvedel da sta dva bivša policista katera sta ostala brez službe zaradi goljufij ampak ok ugotovila standa je bil avto res zaleten v ta drevo ampak verjetno povzročitelj nesreče me ni zadel z svojim vozilom tako kot smo napisali in tukaj je treba nujno v tožbo ne bojte se iti v tožbo vedno zgubijo zelo radi nategujejo ljudi
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

žal nam je, da ste imeli slabo izkušnjo in da se je postopek zapletel, kot opisujete. Primer težko komentiramo, je pa res, da so zavarovalnice pri obravnavi tovrstnih škod zelo previdne, saj pogosto prihaja tudi do prevar. Morda zgolj v pojasnilo in predstavitev celotne slike. V Zavarovalnici Triglav na problem prevar že dalj časa opozarjamo tudi z namenom, da bi bili resnični oškodovanci bolje in hitreje obravnavani.

Lep pozdrav,

Upravljanje digitalnega nastopa

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav