Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Izlet v Celje

Default avatar
V soboto bi se odpravili na izlet v Celje z vlakom.
Kaj bi lahko počeli 4 ure, ki jih bomo imeli na razpolago in
ali kdo kaj ve o Hermanevem brlogu?

Hvala Mateja
Default avatar


Hm, v Celju 4 ure... Upam, da ne boste razočarani.
- Hermanov brlog,
- sprehod skozi center mesta,
- tortica v slaščičarni,
- sprehod ob Savinji in nato v mestni park.

Lahko se povzpnete na Celjski grad. Od Savinje bojda ni več kot slabe pol ure hoda po Pelikanovi poti. V eno stran, seveda.

Trenutno se ne spomnim nič drugega. Glede na to, da pridete z vlakom in tu nimate prevoza... Je pa Celje zelo lepo mesto.

Lep izlet vam zelim.
Default avatar
Ja, Celje je lepo, ampak v tem času...naj samo povem, da je večina mojih prijateljic bolnih...gripa...Celje je še posebej nekako ''kužno''. Če boste le zunaj, bo verjetno ok., ne pa hodit v gužvo, sploh ne tja, kjer so otroci.
P.s. Na Celjski grad pa pot ni kaj prida enostavna. Ja, lahko greš po Pelikanovi poti, ampak če se ne motim (če je to res Pelikanova pot), je to zeloooooo navkreber potka. Lahko pa greš okrog po cesti, je bolj prijetno, ampak pa traja vsaj 1 uro.
Meni je bilo v Celju vedno lepo...Bom pa zdaj še počakala na toplejše in predvsem bolj sončne dneve, takrat se Celje pokaže v najlepši podobi...
Default avatar
Imajo kar prav, če ni sončka je kar žalostno. V soboto dopoldne se še kaj dogaja, drugače je pa precej prazno in popoldne ne srečaš žive duše. Pozna se, da so vsi bolani in da večinoma rinejo v trgovske centre, ki pa so kar oddaljeni od železniške postaje. Celeia park je blizu, vendar za otroke ne bo zanimiv. V primeru sončka pa je lep sprehod ob Savinji, mogoče igranje pri vrtcu na Kajuhovi, ki je odprt čez vikende,... Hermanov brlog za male otroke ni ravno zanimiv.
Tako da res ostanejo še samo trgovine, na žalost.
Default avatar
Punce hvala sem pa tudi videla, ko mi je anomiss napisala en link, da je Hermanov brlog do marca zaprt - bomo šli pa takrat.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet