Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

oblačila za dojenje

Default avatar
Lep pozdrav!

Sama sem mamica 3meseca stari hčerkici, prvorojenki. Ker se že nekaj časa potikava in pohajkujeva po naši ljubi zemljici se nemalokrat zgodi, da je treba jesti (dojiti) na vseh možnih krajih. Ze enkrat nama kar gre, ker je zima in je mami oblečena v več plasti jopic. Tako gre ena od spodaj gor, druga pa od zgoraj dol in se ne čisto razgali. Kako pa vi to počnete. Je mogoče katera 'izumila' boljši način? kako pa poleti?

lp
M.
Default avatar
********************************************************************************************************

Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...
Default avatar
živjo! jaz sem rodila poleti, tako, da sem z dojenčkom večino časa preživela zunaj. Dojila sem povsod kjer je mali zahteval in to celih deset mesecev. spomnim se, da me je na začetku malo skrbelo kako bo to izgledalo, ker se sploh nisem spomnila da bi kdaj kakšno mamico videla dojiti, pa sem kmalu ugotovila, da se itak ne opazi, razen če res prav pozorno ne pogledaš. pač potegneš majčko gor, otrok ti pa itak leži v naročju :).
lepo se crkljajta!
Default avatar
Tudi jaz nisem izumila nič posebnega. Majico gor, pa je.
A.
Default avatar
Tudi jaz nisem izumila nič posebnega. Prav mi pride kakšna srajčna bluza, da si jo od spodaj odpnem, malo zakrijem z otrokom, malo z majico, pa je:). Poleti pa je še bolje. Ni potrebno iskati "flaško" pod tremi plastemi majic.

Marelica ti je napisala najboljši recept - majico gor, pa je:).

Bacilka.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Ne samo miške, tudi maček pleše, kadar mačke ni doma.
Default avatar
Preprost izum, ne nosim modrčka in tako sem mojo punčko lahko na hitro podojila kjerkoli, tudi med vožnjo itd. No, sedaj, ko jo bom kmalu nehala dojiti, si bom nazaj omislila modrček, a dvomim, da mi bodo stari še prav.
Default avatar
Jaz sem šla v Škofjo Loko po ene par majic za dojenje in se zelo obnesejo, sploh zato, ker ti ostane križ vedno lepo pokrit.
Default avatar
tudi jaz imam majčko oz pletilstva strojan in sem z njo zadovoljna, kajti moje ledvice so skozi na toplem. jih pa pošljejo tudi po pošti. tako sem naredila tudi jaz.
Default avatar
Hvala vsem na tem naslovu (July, Patricia*, [email protected]@) za posredovanje našega naslova za izdelavo majic za dojenje. In zelo smo veseli, da Vam naše majice ugajajo.
Za pomlad-poletje pa pripravljamo nove modele majic za dojenje.

Hvala vsem in lep pozdrav
Pletilstvo Strojan
Katarina Strojan
tel. 04/51 20 398
e-mail: [email protected]
Default avatar
Joško ven, pa dojiti. Poleti sem imela majčke (ki jih dvigneš) ali pa bluze, kjer odpreš zgornja dva gumba.

Nikoli nisem naletela na kake pripombe. Dojila sem v Ljubljani v Tivoliju, na kongresnem trgu, v parkcu pred sodiščem, pred dvorcem Zemono. Dojila sem tudi v restavracijah, pa ni bil nikoli problem. Pri pol leta sva rabila malo bolj miren prostor, da ni od radovednosti me cukal naokrog. V restavracijah so mi vedno z veseljem povedali, kje je kak bolj miren kotiček.

Sem pa vedno imela pripravljen odgovor, če bi kdo kaj se zmrdoval. Slišal bi, da se jaz tudi ne vtikam v to, kje on je sendvič, in da se naj on ne vtika v to, kje je moj otrok. Pa ni bilo nikoli potrebe.
Default avatar
Ko sem dojila mojega drugega otroka, v SLO še ni bilo oblačil za dojenje, zato sem jih kupovala tukaj: . Pri tretjem sem si kupila eno majčko pri Strojanovih. Majčko za doma si lahko narediš tudi sama:

Pozimi je fino imeti posebno majico, da imaš pokrit hrbet. Mene rado zebe kje na smučiščih.


*********
"Love is the answer to the final question you ask" - Unknown

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic