Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hladilnik Gorenje

Default avatar

k i t t y

Tiste, ki imate Gorenjev hladilnik in da je relativno nov mi napišete vaše izkušnje?
Model pa če ste zadovoljne ali ne.

Izbiram novega pa jih je preveč :)))
Default avatar

kreta

Imam 2 leti star Gorenjev hladilnik, modela zdajle na pamet ne vem, lahko grem pobrskat med papirji. Je pa vgraden, zgoraj zmrzovalnik, spodaj hladilnik. Po merah, ki so mi prišle v poštev, izbire niti nisem imela.

Sem pa zadovoljna.
Vse kuhinjske aparate imam Gorenjeve in zaenkrat res vse štima!
Default avatar

E m a

jaz imam ene 4 leta starega. izbrala sem ga pa zaradi barve. zgoraj je hladilnik, spodaj pa trije predali skrinje. dela vse super, razen...

razen predali skrinje so se mi polomili. menda imajo pa to kar gorenjevi hladilniki po redu. poleg našega vem še za 3 z istim problemom (mama, prijatelj in možev sodelavec). nimamo pa vsi istega tipa.

moj nasvet: dobro poglej, kakšne so prednje stranice predalov v skrinji, oz. kako so pritrjene. pri nas je tisto kmalu počilo, v prvem letu uporabe.

LP


aja, tipa ne vem na pamet, bi morala fajn brskat po fasciklu z garancijami, ampak če res rabiš, bom šla iskat! se mi pa zdi, da je nekaj 37...
Default avatar

k i t t y

Ema pa to pol ni v garanciji? Sej piše, da imajo 5 let garancije.


Jaz sem v bistvu prisiljena kupit Gorenjev hladilnik ker so edini, ki dajo na obroke brez, da bi jih zanimalo koliko imam plače:(
No če poznate še katero tako firmo bi mi tudi prav prišlo :)
Default avatar

retro fashion

Imam tega in isti problem kot Ema, sicer sem pa s hladilnikom čisto zadovoljna.
Default avatar

ena druga

Tudi mi imamo hladilnik gorenje (in štedilnik in pralni stroj :))), ne menjamo za nobeno drugo znamko.
Default avatar

E m a

o garanciji in Gorenju pa itak...

no, vsaj na Dolenjskem. katastrofa. moja mama je kupila nov hladilnik, pa ji vrata niso dobro tesnila. to je opazila enkrat ponoči, ko je šla v temi v kuhinjo in je videla luč med špranjo. serivser je prišel in ji naštelal lučko, da se je prej ugasnila! pa se je pritožila in morala tečnarit ful časa. potem so ji odobrili nova vrata (njihova ideja), ki pa so po montaži imela isto napako. tako, da... ima zdaj že ene 6 let hladilnik s špranjo.

jaz niti nisem iskala rešitev v garanciji, ker je to mehanska poškodba in sem si kar mislila, da bodo kaj komplicirali. saj veš: neprimerna uporaba, al na kaj se že zgovarjajo. je to moj mož nekako zrihtal in je zdaj držalo ene 2,5 let. zdaj se je pa spet utrgalo. bo moral spet v akcijo.

moj hladilnik je drug tip (ni isti kot mamin) in sem sicer z njim zadovoljna. vrata tesnijo, ni glasen (mamin je), super pregleden...

ne vem, no. pri teh stvareh moraš biti na ful stvari pozoren. na nekatere sploh ne pomisliš, dokler ga nimaš doma v kuhinji in si razočaran. Npr.: jaz sem ga kupila sestri za vselitveno darilo (ne vem več, kateri tip, mislim da Candy). isto z tremi predali skrinje. no, in ona mi potem pove, da skrinje ne more izklopit. takrat je živela sama in ni imela potrebe po zamrzovanju. torej: obstajajo hladilniki, ki imajo to povezano in ne moreš vključit posameznega dela (ali skrinjo ali hladilnik), čeprav ima skrinja čisto posebna vratca. meni je bilo to čist mimo.

LP
Default avatar

Ace

Jaz ga imam par mesecev.
Že po enem mesecu sem klicala servis, ker ni odtaljeval (očitno so Slovenske železnice malo preveč premetavale svoje pakete), vsa hladilna tekočina se je namreč zbrala samo v enem delu. Tako so jo morali zamenjati.
Drugače nimam pripomb, bi pa, če bi izbirala še enkrat, izbrala takega ki ima lučko tudi v zamrzovalniku.
Default avatar

k i t t y

;(


nič kaj dosti pozitivnega. Seveda hvala za vse izkušnje.

Ja Ema kombinirani hladilniki morajo imet 2 kompresorja. To sem se že naučila:) z garancijami je pa verjetno res hudič, čeprav vprašanje, če pri drugih znamkah ni tako.

Ariadne ja ta je malo premajhen.

Ace a so ti ga brez težav menjali?
Default avatar

hana,

oj,kitty,ma daj se mal pozanimaj,mogoče pa ,da ti tud katera druga firma da na obroke.ker,da moraš zbirat gorenje samo zarad obrok je res šit.
mi imamo eloktrolux,pa je super,dost boljš kot gorenje.
kaj pa merkur?ali mal po netu poglej,ziher kje dobiš na kakšne čeke ali kaj pdobnega.
Default avatar

k i t t y

[quote hana,]oj,kitty,ma daj se mal pozanimaj,mogoče pa ,da ti tud katera druga firma da na obroke.ker,da moraš zbirat gorenje samo zarad obrok je res šit.
mi imamo eloktrolux,pa je super,dost boljš kot gorenje.
kaj pa merkur?ali mal po netu poglej,ziher kje dobiš na kakšne čeke ali kaj pdobnega.[/quote]

ma vse sem pregledala pa ne dajo :( Merkur pa sploh ne. Še kartice me ni dajo :) Sej bremenijo te ne, ampak pod 300€ dohodkov ne dobiš na obroke. Baje je zakonsko tako...no vsaj na to se zgovarjajo.
Default avatar

Ajs

Mi imamo 3 leta tegale https://trgovina.gorenje.si/default.asp ... ductid=101 in je super. Nobenih problemov.
Edini problem je bil na začetku, ker ni bilo zraven vijakov, s katerim lahko zamenjaš, da se vrata odpirajo na drugo stvar - pa sva poklicala v Gorenje in so jih takoj poslali.


Ajs
Default avatar

Ally*

Imam vgradni hladilnik in zamrzovalno omaro - oboje Gorenjevo. S hladilnikom sem zadovoljna, z omaro pa ne.

Enako kot Emi so se tudi pri nas dokaj hitro polomila vratca na omari (pa je šlo za normalno uporabo - primeš, da bi jih odprl in plastika poči). No, pa to ni najhujše (to pač zamenjaš) - bolj me moti rja na notranji strani zamrzovalnika - ob vratih... Pojavila se je že prvo leto! Nad zunanjo kvaliteto izdelave sem zato malo razočarana. Imela sem recimo Candijev pralni stroj 14 let pa nikjer niti sledu o rji, Gorenjev zamrzovalnik pa rjas v prvem letu uporabe, pralni stroj pa po petih letih... Na dopis se niso potrudili niti odgovoriti...

Čeprav sicer zelo podpiram domače blagovne znamke, bom pred ponovnim nakupom Gorenjeve bele tehnike močno premislila.
Default avatar

Žogca

Moj je od Gorenje, je star 25 let in še vedno dela. Nikoli se ni pokvaril, nikoli mi ni bilo treba klicati serviserja. Če lahko na ta način pohvalim izdelke Gorenja. Zato bom naslednjega tudi kupila Gorenje.
_________________________________________________

http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …
Default avatar

k i t t y

[quote Žogca]Moj je od Gorenje, je star 25 let in še vedno dela. Nikoli se ni pokvaril, nikoli mi ni bilo treba klicati serviserja. Če lahko na ta način pohvalim izdelke Gorenja. Zato bom naslednjega tudi kupila Gorenje.[/quote]

Ja žogca samo tudi jaz vem, da današnji Gorenje ni več stari dobri Gorenje. Zato tudi iščem kakšen preverjeno dober model. Ni hudič da se vmes kakšen posreči in se vratca recimo ne lomijo :(
Default avatar

Ally*

[quote Žogca]Moj je od Gorenje, je star 25 let in še vedno dela. Nikoli se ni pokvaril, nikoli mi ni bilo treba klicati serviserja. Če lahko na ta način pohvalim izdelke Gorenja. Zato bom naslednjega tudi kupila Gorenje.[/quote]

Bojim se, da danes ne delajo več tako kvalitetnih izdelkov (vsi proizvajalci, ne samo Gorenje), kot pred 25 leti.
Default avatar

Bacek

Kitty, kaj pa pri Harvey Norman? Glede na to, da lahko vzameš na 24 obrokov, bi tudi s plačo po 300 EUR lahko odplačevala?
Lp, Petra
Default avatar

tehno strucko

a veste kaj,

razlika je če ima Gorenje po Sloveniji prodanih enih 1.200.000 kosev bele tehnike, pa če se jih samo 1% pokvari je to že 12 000 nezadovoljnih uporabnikov.

Vsi ostali imajo po 100 000 ali manj kosov in 1% je jasno manj familij, da unih k kupijo drage aparate pa ne delujejo, sploh ne omenjam. Teh je pa tolk sram, da sploh ne povedo kako so jih nategnili.

Tako, da... brez veze jamrat. Pri Gorenju je vseeno bolje, da imaš servisno mrežo precej bolje razvejano kot pri drugih.

Če me pa osebno prašaš, pa kupi aparat, ki ima čim manj elektronike :-) pa da je razred A, drugo sploh ni pomembno. tko al pa tko je narejen v isti tovarni kot skoraj vsa konkurenca.