Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

"kronično" vnetje mehurja

Default avatar

gaja 25

Spoštovani.

Že nekaj mesecev opažam, da je moj urin rdeče obarvan ter motne barve. Pred približno 3 tedni so se pojavile težave, ki sem jih povezala z vnetjem mehurja. Pokazale so se kot potreba po pogostem uriniranju, ki jo je spremljala pekoča bolečina v predelu mehurja. Težave je spremljala nesposobnost zadrževanja urina. Prve dni sem imela nekoliko vročine. Urin je postal motne rumene barve in je imel neprijeten, kar močan in zatohel vonj. Sprva sem si poskusila pomagati s tem, da sem spila velike količine tekočine, saj sem želela s spiranjem sečnih poti doseči, da vnetje mine. Ker terapija ni pomagala, sem bila prisiljena obiskati splošno zdravnico. Zaradi možnosti, da sem noseča, mi je predpisala varnejše tablete hiconcil, ki sem jih jemala 8 dni. Antibiotiki so le minimalno izboljšali moje počutje, pekoča bolečina ni izginila. Test Sanford ni pokazal prisotnosti bakterij. Tudi ko sem antibiotike prenehala jemati, se moje zdravstveno stanje ni spremenilo. Še vedno moram pogosto in "hitro na vodo", še vedno me peče in urin je moten ter smrdeč. Vse našteto sem opisala svoji zdravnici, ki je menila, naj vztrajam s pitjem velikih količin vode ali čaja, ker da bodo težave počasi izzvenele.
Ker je moje zdravstveno stanje že približno tri tedne konstantno slabo in se ne ventje pomiri, postajam vsebolj zaskrbljena. Težko se odpravim od doma ali v službo, saj me je strah, da se bo pojavila potreba, da moram nujno na stranišče, pa ne bo primerne možnosti za to. Pomanjkanje svežega zraka in gibanja me dela melanholično. Med prazniki bi se rada spočila, sprostila in nabrala energije, namesto tega pa me trmasto pestijo opisane težave. Prepričana sem, da je moj problem pozdravljiv, zato prosim za strokovni nasvet oziroma alternativno mnenje o potrebnih preiskavah in zdravljenju.

Lep pozdrav,

Gaja
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Opravili ste preiskave, ki izključujejo prisotnost bakterij. Nenavadno je, da je urin temen in smrdeč. Če pri tem ne otekate v noge ali roke, potem nadljujte z več tekočine. Da niamte kakšnih ledvičnih kamnov ali druge motnje? Pregled krvi je bil v redu?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Srečno 2008!

Izšel je priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj