Starševski čvek

Kako tole povezati skupaj v eno dobro kosilo?

Default avatar
Torej, imam en kos piščančjega fileja, eno zeleno papriko, nekaj graha, nekaj sira in 5 palačink, ki so ostale od včeraj (so brez sladkorja).
Zdaj pa mi dejte prosim svetovat, kako naj iz tega naredim eno res okusno kosilo.

Hvala!
Default avatar
Meso nareži na koščke,dodaj naseckano zelenjavo,nariban sir zmešaj z jajcem in začimbami in naredi fino maso. Napolni palačinke,jih zrolaj, daj v pekač, prelij z bešamelom in speci v pečici. Njami.
Default avatar
[quote 2x mama]Meso nareži na koščke,dodaj naseckano zelenjavo,nariban sir zmešaj z jajcem in začimbami in naredi fino maso. Napolni palačinke,jih zrolaj, daj v pekač, prelij z bešamelom in speci v pečici. Njami.[/quote]

Par vprašanj;)
A meso dam kar surovo v maso? Kako dolgo moram pa potem pečt?
Kako se naredi bešamel?
Kaj pa če po vrhu potrosim z naribanim sirom?
Default avatar
The best ideja...boljša si kot J. Oliver :))
Default avatar
Iz fileja bi skuhala juho, vanjo bi dala fritate (palačinke, narezane na rezance).

Papriko in grah bi malo popražila na olju, dodala na kocke narezano meso iz juhe, začinila, malenkost zalila z vodo in naredila omako. Dodala bi še nariban sir in žlico smetane (ni nujna) in MLJASK!

Kakrkoli boš naredila - dober tek! :)
Default avatar
[quote matejča][quote 2x mama]Meso nareži na koščke,dodaj naseckano zelenjavo,nariban sir zmešaj z jajcem in začimbami in naredi fino maso. Napolni palačinke,jih zrolaj, daj v pekač, prelij z bešamelom in speci v pečici. Njami.[/quote]

Par vprašanj;)
A meso dam kar surovo v maso? Kako dolgo moram pa potem pečt?
Kako se naredi bešamel?
Kaj pa če po vrhu potrosim z naribanim sirom?[/quote]

Ja, lahko kar surovo, ker bodo majhni koščki. Pečeš cca. pol ure na 180 stopinj. Po občutku.
Lahko tudi potrosiš sir povrhu,vendar ga dodaj nekje po polovici časa pečenja.

Bešamel:
-------------
V lonec nalijemo mleko in ga segrejemo, nato ga odstavimo.
V drugem loncu segrejemo maslo in moko, ter kuhamo na manjšem ognju približno 1 minuto.
Maslo in moko odstavimo ter dolijemo polovico mleka. Vse skupaj damo na štedilnik in mešamo toliko časa, da se mešanica zgosti.
Postopno dolivamo še preostalo polovico mleka. Ves čas mešamo.
Na koncu omako še enkrat zavremo, solimo in odstavimo.
Default avatar
Jaz bi skuhala rižoto s piščancem in zelenjavo, palačinke bi pa za sladico pojedla.