“kepe iz snega”
za španski vetrc (tako se reče menda pečenemu beljaku) stepeš beljak z dosti sladkorja v prahu in daš sušit v pečico (sušit, ne pečt) na 50°C
lahko pa zraven daš še kokosovo moko
nobene znanosti ni zraven, niti recepta ne vem, mora biti pa kar nekaj sladkorja (ne recimo ena žlička ali dve) da se ne stopi takoj
Če misliš španske vetrce, oz. poljubčke, potem močno stepaš beljake in tam nekje od 5-10 g sladkorja (odvisno od velikosti jajc) na en beljak. Stepaš tako dolgo, da se sneg začne svetite in vleči v konice.
Potem maso namažeš oz. nabrizgaš na s papirjem za peko obložen pekač in bolj sušiš kot pečeš pri 80-100 stopinjah par ur. (3-4)
Snežene kepe so pa čisto nekaj drugega. Tam pa beljake stepeš z kakšno žličko sladkorja v trd sneg. Potem ta sneg zajemaš z žlico in polagaš v vrelo mleko. Vmes obrneš. Kepe pobiraš ven s penovko in polagaš v skledo. Mleko, ki ostane jaz precedim in vanj zakuham polovično količino vaniljevega pudinga (tako da pride bolj tekoče). Včasih dodam še rumenjak, takrat moraš paziti, saj potem ko dodaš rumenjak, krema ne sme več zavreti.