Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

"kepe iz snega"

Default avatar

pinkapolonka

Nimam pojma, kako se reče tistim pencam iz beljaka, zato tako čuden naslov :):):)
Zanima me, kako se nardijo tiste kepe iz beljaka, pa sladkor daš notr, pa samo posušiš v pečici?
Upam, da bo kdo znal razbrati kaj mislim:)

Hvala!
Default avatar

ariadne

za španski vetrc (tako se reče menda pečenemu beljaku) stepeš beljak z dosti sladkorja v prahu in daš sušit v pečico (sušit, ne pečt) na 50°C

lahko pa zraven daš še kokosovo moko

nobene znanosti ni zraven, niti recepta ne vem, mora biti pa kar nekaj sladkorja (ne recimo ena žlička ali dve) da se ne stopi takoj
ariadne
Default avatar

nekdo ki ....

obstajajo pa tud snežne kepe, če si slučajno to mislila, sam jst ne vem recepta, baje pa so ful lahke in odlične, mogoče ti katera napiše recept
Default avatar

Silvy

Če misliš španske vetrce, oz. poljubčke, potem močno stepaš beljake in tam nekje od 5-10 g sladkorja (odvisno od velikosti jajc) na en beljak. Stepaš tako dolgo, da se sneg začne svetite in vleči v konice.
Potem maso namažeš oz. nabrizgaš na s papirjem za peko obložen pekač in bolj sušiš kot pečeš pri 80-100 stopinjah par ur. (3-4)

Snežene kepe so pa čisto nekaj drugega. Tam pa beljake stepeš z kakšno žličko sladkorja v trd sneg. Potem ta sneg zajemaš z žlico in polagaš v vrelo mleko. Vmes obrneš. Kepe pobiraš ven s penovko in polagaš v skledo. Mleko, ki ostane jaz precedim in vanj zakuham polovično količino vaniljevega pudinga (tako da pride bolj tekoče). Včasih dodam še rumenjak, takrat moraš paziti, saj potem ko dodaš rumenjak, krema ne sme več zavreti.