Revma

Menite, da je revma?

Default avatar
Pozdravljeni!

Že kako leto imam težave.
Stara sem 26 let.
Včasih me zelo bolijo noge, in sicer od kolena navzdol, vključno s kolenom.
Prav dobesedno me trga v nogah, ne vem, ali sklepi ali kosti....
To naprimer lahko traja cel teden.
Tudi v fazi mirovanja ni nič bolje.
Včesih pa me bolijo samo en dan, drugi dan je dobro.

Kaj menite, bi to lahko bila revma?

Hvala za pomoč!
Default avatar
Jaz sem bila tudi tok stara, ko so me bolele le noge. Tudi v mirovanju, so me bolele stegenske mišice, kot bi pravkrat prišla iz Triglava. V zadnjem času pa opažam bolečine tudi v rokah. Roke in noge imam enostavo težke. S tem, da imam zdaj dva dni še čisto mravljinčasta stopala, pa še otečena imam. Sem dala že kri in čakam na izvide.

Ne vem kaj je s tabo, toda predlagam ti, da greš k zdravniku. Če že imaš kakšno bolezen, je bolje da jo odkrijejo čim prej.
Če pa nimaš nič, se boš pa vsaj pomirila.

Od kar sem dobila te mravljince sem zelo živčna in nenehno mislim, le na najslabše.
Zato se le prepričaj ali si zdrava!
Veliko sreče!
Default avatar
Zdravo, prestica!

Hvala za odgovor.
Najbrž imaš prav, bi bilo dobro obiskat zdravnika, pa kar odlašam.
Upam, da je s teboj vse v redu.
Obvesti, kakšni so izvidi!

Srečno!
Default avatar
Lep pozdrav!
Tudi jaz imam podobne težave kot Ursika, stara pa sem 22 let in
imam podobne težave že od kakšnega 12. leta, ko je bilo zelo hudo, da
sem po cele noči jokala od bolečin v nogah.
Te težave me spremljajo do danes, vendar imam visok prag bolečine tako da pač potrpim in čakam da mine. mendtem pa se mažem z raznimi kremami in si noge ovijam v kakšno koco da mi je čimbolj toplo. Toplota mi pomaga, čeprav je težko imeti noge pri miru...
ne vem, ali bi tudi jaz morala stopiti do zdravnika ali ne.
Če ima kdo kakšen nasvet, če lahko te simptome nekako opredeli
ali je to neke vrste revma ali kaj drugega naj mi prosim odgovori.
Lp vsem in vsem srečenga pa zdravega!
Default avatar
Očitno nas je več, ki imamo podobne bolečine. Tudi jaz sem imela take bolečine v stegenjskih mišicah. Trenutno se ubadam z bolečinami v dlaneh. Na notranji strani me tako boli, da če stegnem prste vidim vse zvezdice. Če sem bolj natančna me boli predel na dlani tam, ki je trdo kot bi imela kost. Malce nižje od prsta. In če prste stegnem je ta bolečina res močna. Ima kdo tudi take bolečine?
Default avatar
Tudi jaz se borim...vendar so pri meni že itak nevrološka vnetja, tako da ne vedo ali je revma al ni...čakam na revmatologa, do takrat pa jemljem tablete prot bolečinam in vnetjam....Bolijo me prsi na nogah, pete, gležnji, kolena, kolki, trtica in vse okol nje, križ, prsti na rokah (srednji členki), najbolj me bolita sedinec in kazalec, pa zapestja mal.....komolci čer se na njih naslonim.....trpik in najdem kaj, kar me veseli....pozitivno razmišljam in tudi sem pozitivna...pletem, pišem, se smejim, tudi jočem od bolečin a se predvsem ne dam in verjamem da je za vsako bolezen rožica...poskusila sem alternativo, pa ni šlo....bog in zdravnik....tako jaz mislim...

Punce pišite o svojih težava, pišite kje vas boli in kako se spopadate s tem....da ti dajo diagnozo kaj od revme je itak treba biti skor v vozičku....lahko si pomagamo...

Jaz si blažim okorelost s toplo vodo in počasno hojo....ko nekako uspem odblokirati gležnje, je za mene to začetek dneva....potem pa šibam...ne gre mi brez tablet...to priznam...
Default avatar
[quote k2]Lep pozdrav!
Tudi jaz imam podobne težave kot Ursika, stara pa sem 22 let in
imam podobne težave že od kakšnega 12. leta, ko je bilo zelo hudo, da
sem po cele noči jokala od bolečin v nogah.
Te težave me spremljajo do danes, vendar imam visok prag bolečine tako da pač potrpim in čakam da mine. mendtem pa se mažem z raznimi kremami in si noge ovijam v kakšno koco da mi je čimbolj toplo. Toplota mi pomaga, čeprav je težko imeti noge pri miru...
ne vem, ali bi tudi jaz morala stopiti do zdravnika ali ne.
Če ima kdo kakšen nasvet, če lahko te simptome nekako opredeli
ali je to neke vrste revma ali kaj drugega naj mi prosim odgovori.
Lp vsem in vsem srečenga pa zdravega![/quote]
Default avatar
Stara sem 23 let in imam pogoste bolečine v kolenih. Že ko sem bila majhna so me kolena bolela, da včasih nisem mogla spati pa so mi starši vedno govorili, da naj potrpim, da to samo rastem..Bolečine se nadaljujejo in zdi se mi, da pri teh letih ne rastem več, zato me zanima kaj bi to lahko bilo.Je to mogoče revma?? Bolečine imam izmenično in samo v kolenih.

Mi lahko kdo prosiM svetuje kaj naj naredim, da izvem kaj bi to lahko bilo, namreč bila sem že pri zdravniku in mi je zdravnica samo rekla, da je to vzrok premalo telovadbe oz. gibanja..ni me dala na primer na slikanje..

KATJA,VRHNIKA
Default avatar
oj lep pozdrav vsem ki se sprašujete po malem kar vsi isto ali je to revma? glejte odgovora konkretnega vam žal ne morem dat kajti diagnoze so dan danes že vse sorte. povem pa vam eno in to res iz srca .... če se ne počutite dobro in da opažate pr sebi znake ki ličijo na revmo dajte vztrajat pr zdravnikih naj vam izdajo napotnice za specialiste(slikanje sklepov.. slikanje hrbtenice... izvidi krvi ,, nato pregled na revmatoloških ambulantah kajti tam so čakalne vrste katastrofalne zato le hitro se prijavit..)nikoli ni odveč če poskrbiš zase pa čeprav na koncu dobiš odgovor da vse ok to je potem za vas nagrada da ste resnično zdravi.. zame je blo prepozno že 6 let se borim z revmatoidnim artritisom in verjemite mi ni lahko veliko energije porabim in da ne naštevam še kaj druga vse je potrebno da se sprijazniš z to boleznijo!! jaz zaenkart zmagujem vsaj za en čas...držim pesti za vse vas!!!
lp xx
Default avatar
xenakk,

vse več je zdravnikov, ki odlašajo z izdajo najosnovnejših pregledov in testov. Že test na revmo in laboratorijski test pokažeta sum na bolezen. Res je, čakalne dobe so dolge, ampak iz svojih izkušenj povem, če pa je hudu in ti osebni zdravnik napiše na napotnico nujno, te sprejmejo takoj v nujni ambulanti. Ko sem svoje težave povedala v nujni ambulanti, so mi rekli, da imam odličnega osebnega zdravnika, ki me nemudoma poslal na pravi naslov.
Zato vam tudi jaz polagam na srce: ne se pustiti odgnati iz ambulante, postavite se za svojo pravico.
Čimmanj bolečin!
Default avatar
D Maxa je napisal/a:
Default avatar
ojla!!!!!
jaz sem bila v bolnici zaradi suma, da imam vnetego koleno. tam sem bila 10 dni. tam so mi dvakrat punktirali, to ne boli prav nič. punkcija mi je zelo pomagala. na koncu so prišli zdravniki do zaključka da imam revmo.izpustili so me iz bolnice in mi dali tono zdravil:-)če vas zelo boli koleno vam priporočam da se oglasite pri svojem zdravniku.dobro bi bilo tudi če bi uporabljali naprusiny, ker je proti revmi ,unetju in za bolečine dobite ga v lekarni brez recepta, so okrog 5 evrov


lep pozdrav EVA
Default avatar
Eva,

"revma" ima veliko obrazov. Tebe so izdala kolena, mene rame, drugim zakrivi prste...
Meni so v pol leta 7x punktirali, desno ramo 4x, levo 3x. Potem so rekli, da je konec s punkcijami in da moram na operacijo. Tri mesece po operaciji sem, pred mano so še toplice in moram reči, da je z ramo že zelo dobro. Spomladi me čaka operacija druge rame. Redno jemljem tedensko 8 tablet methotraksata in vsak dan 4mg Medrola. Vzporedno pa še Ultop, delta 3 in kalcijev karbonat
Lep pozdrav! D Maxa
Default avatar
Jaz sem danes dobila izvide, ki so pokazali povišane meje revmatitisa. Namreč k zdravniku sem šla zaradi bolečin v hrbtenici, ki so se začeli širit v zgornji del hrbtenice, prej sem imela bolečine samo v ledvenem delu in sicer že kaki dve leti, od nosečnosti dalje so me začele boleti kolena ko sem šla po stopnicah, sedaj pa me že boli v ramenah in v levem komolcu čutim bolečine. Stara sem pa 32.
Mi lahko katera prosim napiše, ker sem nekje prebrala, da kadar se vidi revma na krvi, je že kar hudo.
Res pa je da pojem kar veliko ml. izdelkov, kar naj bi tudi to povečevalo bolečino.Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.
Default avatar
Pozdravljeni,

pred dvema letoma sem si tudi jaz zelo želela, da mi nekdo pove, kaj je ta stalna pekoča bolečina.Strokovnjaki so mi postavili diagnozo, mi svetovali in predpisali zdravila, ki se v tem forumu omenjajo.
Po pol leta teženja, jemanju tablet, izkušnji v bolnišnici in stalnem branju se mi je le začelo odpirati. Našla sem načine, da sem spet shodila.
Ravno danes sem s psom prešprintala kakih 100m in jokala od sreče, da se gibljem brez bolečin, še lanski oktober pa sem uporabljala štiri okončine za premike po stanovanju.
Drži, da moramo mi sami narediti spremembe v sebi, ker mi smo bitja, ki jih je potrebno obravnavati celostno.
Ampak kako? To mora storiti vsak sam, na njemu lasten način. Nujno je potrebno iskati načine. Ena ali več vrat se gotovo odpira za nas. Naš sistem uradnega zdravljenja je zgolj zdravljenje simptomov, kar pa za sprožitev procesov samozdravljenja v nas samih v veliko primerih ni dovolj. Veliko poguma in zaupanja je potrebno za premik.
Nekdo je zapisal, da ljudem redko spodleti, težava je le v tem, da se nehamo truditi.
Lp
Default avatar
v četrtek zvečer me je pričela boleti leva roka vključno z ramenom do komolca. mazala sem si z brinovo kremo in naklofen mazilom, jemljem4krat zaldiar, vndar mi bolečina le malo popusti, ne pa preneha.včasih se mi vrti in sem zaspana. Če je to revma,ali vnetje živca, me zanima, ne bi rada šla k dežurnem, ker je vedno kateri drug zdravnik.
Default avatar
bolečine, katere imaš niso nujno znak za revmo. Da se ti vrti in si zaspana pa je posledica jemanja zaldiara, jaz po njem bruham. Je zelo močno zdravilo, ker vsubuje tramadol.
lp
Default avatar
Jaz imam revmo že 4leta.
Imam tudi močna zdravila tako da vsaki mesec hodim na jetrne teste. V začetku marca sem bila na zdravljenju v Čateškem 14 dni pa mi je pomagalo.V jeseni pa sem tudi začela z bijoresolanco in mi je tudi pomagalo, tako da imam zdaj tudi še dijeto.
LEP POZDRAV!
IRENA
Default avatar
jaz sem prebrala da so je za revmo kriva hrana in da lahko povzroči tudi artritis mislim da bi bilo dober da si preberete knjigo zdravniško preizkušeno zdravljenje artritisa
jaz imam več problemov od občasno ne morem hodit itd.
bla sem pri uroš dolšek bioresonanca in mi je dal dijeto za kandido
mene ni nič bolelo (prej pa nisem mogla nič stat pol ure mi je povzročalo probleme itd...)bila sem brez bolečin vse bolj sem se počutla zdrava
ker pa sem shujšala 7 kil sem začela vse jest in spet so prišle bolečine in sem vidla da mi probleme dela hrana spet sem začela z brezglutensko hrano in mi je spet bolj dobila sem izvid od gastro zgleda da imam alergijo na pšenico zdaj 10 .7. pa imam na alergološki še teste na netoleranco za hrano kar ni isto kot alergija in to ti lahko povzroča bolečine v sklepih in mišicah ker se hrana ne prebavlja dobro in telo ne dobi vitaminov in ostalega tu si lahko preberete več če razumete to je neka klinika v srbiji kliknite levo nove analize potem pa test netolerancije...pa si preberite pametno je http://www.analiza.co.yu/index.htm