Starševski čvek

so to vodene koze ali ne?

Default avatar
V soboto se je punčki pojavilo 8 rdečih izpuščajev na hrbtu, v ponedeljek je imela visoko vročino, zdravnica jo je na hitro pogledala in ugotovila, da gre za vodene koze. Do danes se izpuščaji niso razširili drugam po telesu, nekoliko so splahneli, vendar mehurčkov z vodo sploh ni bilo. Ali je možno, da se vodene koze pojavijo v taki blagi obliki, ali pa sploh ne gre za vodene koze? Sprašujem vas, ker imate veliko izkušenj...
Default avatar
Moja hčera je imela samo 10 kozic vse skupaj. Morale sva 3x k zdravniku, da so sploh potrdili, da gre res za vodene koze. Mali jih je pa imel ogromno, je bil čisto popikan.
Tako da ja, so lahko koze v blagi obliki.
Default avatar
Naša jih je dobila pri 6 tednih, od takrat 3 letnega starejšega bratca. On jih je imel precej, po celem telesu, bil kar bogi, ga je ful srbelo, si je je kar precej spraskal.

Mala jih je imela približno 10 po obrazu, v glavnem čelo, niso pa bili mehurčki ravno določljivi, bolj kot nekakšni mozoljčki.

Da gre res za norice, sem vedela po 3, ki so se pojavili na ritki, pod pleničko, zato so bili dalj časa neposušeni.

Torej ja, je možno. Bodi vesela, ker nekateri so pa bogi.
Default avatar
mah brez vodenih mehurčkov, težko.
Default avatar
koze so vodene ,zato pa so vodene koze a ne.
če se je otrok potil se naredijo mozoljčki in niso vodene koze
Default avatar
Vodenih koz sploh ni tako lahko diagnosticirati. Moj sin je imel tudi samo par pik, ampak se je pediatrinja prav matrala, preden je postavila diagnozo. Iskala je tisti tipični vodni mehurček in dokler ga ni našla, ni upala trditi, da gre za vodene koze. Mehurček je poln in ko se odpre, nastane taka krastica. Če pa mehurčki kar izginjajo, močno dvomim, da gre za vodene koze. Aja, pa simptom je tudi zahripanost. Ni pa nujno, verjetno.
Default avatar
moja je bila po tem ko je pojedla žličko fuhtzvergov, takšna da so jo v dežurni amb. poslali v izolacijo, ker bi naj imela rdečke, pa škrlatinko vse v enem (pri 8 mes., ko še nimso imeli potrjene alergije). ja bila pa je alergija na mleko. in zdravnica se je nasmejala sestri ki naju je poslala v izolacijo, čeprav sem ji jaz povedala da je dobila izpuščaje takoj po tem ko je pojedla to mini žličko skute, da nima vročine, in da ima tudi rdeče očke in je zelo razdražljiva.
o.k. se nisem sekirala, ker sva bili sami v izolaciji ker če bi v tej sobi bil še kdo z resnično bolnim otrokom, bi najbrž moja dobila težko obliko, saj je bila še majhna in še odpornosti ni imela zaradi alergične reakcije.

sicre pa ja, previdnost ni nikoli odveč.

morda boste pa kdaj resnično dobili vodene koze, pa bodo pol rekli da se vam ponavljajo, ker je bilo prvič v blagi obliki.
Default avatar
Vprašaj zdravnico, če bi lahko na podlagi krvnega izvida potrdila norice.

Povej, da bi bila rada prepričana za primer, če bi še kdaj prišla v stik s kom, ki preboleva norice.
Nataša

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo.

(Edmund Spenser)