Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

medene hiške

Default avatar

medenjakova

Mene pa zanima, če je katera že delala doma medene hiške oz. hiške iz medenega testa.
Mene grozno mikajo, receptov sem tudi že kar nekaj našla, samo jaz bi kakšno preverjeno varianto, predvsem kar se tiče lepljenja hiške.
Kako, da res drži.
Pa, a jo potem pojeste, ali ne.

Hvala za odgovore.
Default avatar

NinaNina

Včeraj sem napisala odgovor na vaše vprašanje, pa je očitno nekam poniknil..

Torej, delala sem jih lani po receptu, mislim da, ge. Mimi iz foruma Prehrana. Že sama priprava pričara božično razpoloženje. Delala sem manjše dimenzije cca. 10 krat 7 cm. Pazite pri šabloni za streho, da bo kasneje pečena streha prišla lepo čez robove za hišico; pozorni bodite na prave kote pri izrezanih elementih, da bodo šli pri lepljenju lepo skupaj!

Ohlajene elemente sem Lepila z beljakom, ki sem ga zmešala s sladkorjem v prahu.Drži ko kamen. In jasno, da smo hišice pojedli! Okrasila sem jih s smartisi in ostalim beljakovim snegom.


Luštno in zabavno, letos bomo ponovili!

Lep pozdrav, Nina
Default avatar

LoniM

Moj izdelek, s katerim pa sem imela veliko dela, naslednje leto sem delala manjše hiške, kjer je streha do tal, so precej bolj enostavne in bolj trdnos tojijo na tleh, tale moja je bila zaradi svoje velikosti preveč frahtljiva. Podarila sem jo pa mami za Božič pred tremi leti. Se je pa ščasoma zmehčala in sesedla.Recept sem našla v eni izmed božičnih izdaj Lise, za tiste manjše pa tudi.
Default avatar

mozzarela

Punce, kapo dol. Čudovite stvari delate.
Default avatar

moj

Kakšne lepe stvari nekateri delajo. bravo.
Default avatar

soncek_

tudi sama sem se letos lotila hišice..no za prvič je bla kr ok, je pa šla za darilo.:)))

sugurno drugo leto ponovim:))
Default avatar

OGI

Kar sline se ti pocedijo,ko pogledaš te izdelke.Pa ne da jih potem poješ?
Tudi sam se lotil podobnega vendar okroglega-medenjakov.Ratali so lepi
in dobri ampak precej trdi-zakaj?
Default avatar

swarovski

Medenjaki skoraj vedno ratajo trdi. Moraš jih zapreti v kovinsko ali kakšno drugo škatlo za 14 dni potem pa so mehkejši in še okusnejši. Lahko pa si jih preveč zapekel in so zaradi tega trdi in suhi.
Vse kar naredim za dekoracijo pri nas ne pojemo pač po določenem času odstranimo- zavržemo. Mi ne potegne, da bi jedla nekaj kar je bilo na mizi 2 meseca ali več. Je pa v hiši fino, ker lepo diši po cimetu in ostalih sestavinah.
Default avatar

Yulli

Živjo , skupaj bo stalo če lepiš z lepilom za piškote.Če želiš pojesti pojej če pa ne pa tudi ni nujno.