Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Vzhodni otoki Tajske

Default avatar

Himba

Pozdravljeni!

Doberšen del Tajske sem že prepotovala ostali so mi še otoki vzhodne Tajske (Ko Tao, Ko Pha Ngan, Ko Samui...), tja se odpravljam februarja 2008.
Kateri otok priporočate za nastanitev, kateri otok je najbolj prijazen popotniku. Želim si predvsem narave, lepe plaže, žura ravno prav, potapljanja, ter možnosti enodnevnih izletov po sosednjih manjših nenaseljenih otokih.

Lp Miša
Default avatar

booboo

za moje pojme bi bil to koh tao...predvsem kar se tiče lepih plaž,potapljanja,žura ravno prav , pa tudi na kak izletič v okolici otokov se izplača iti..
Default avatar

daniel

Se strinjam, glede na želje bo pravi Ko Tao. Ko Samui se nagiba k masovnemu turizmu, Ko Pha Ngan pa k neprestanim, s substancami pospremljenim žurkam ;)

Daniel
--------
Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo.
http://www.hotelskerezervacije.eu
Default avatar

Himba

Hvala za odgovore.
Zanima me še kateri dostop do otoka Koh Tao je lažji: iz Chumphon ali Surat Thani-ja.

Hvala za koristne informacije.

Lp Misa
Default avatar

booboo

odvisno od kje prihajaš...iz bkk bo kar chumpon.preberi si na www.lomprayah.com cenike,urnike,relacije..so najboljši in najhitrejši.
.če se ti ne da z busi je varijanta air asia do surata in nato z ladjo na koh tao.vendar časovno ne pridobiš nič oz. še kasneje prideš,lahko se pa vmes na poti ustaviš na samuiju , phanganu..
Default avatar

booboo

februar...ste že dobili let.karto?sem gledal pri qatar airways(bkk-muc) za 31.1.2007 , povratek 28.02. za 615eur.če ima kdo ugodnejšo varijanto naj javi prosim..

mogoče se pa dobimo na kaki singhi...mislim iti na koh tao in koh lipe, na vsakem po 10 dni cca..
Default avatar

Himba

Trenutno spremljam cene letalskih kart samo na www.odklop.com.
Na lov za karto grem po novem letu.
Default avatar

booboo

če bo kaj pametnega,povej..
Default avatar

taskab

Živjo Himba!

Glede na to, da si prepotovala skoraj celo Tajsko bi te vprašala za nasvet: kaj si je fajn ogledati? Je Tajska že zelo zelo turistična? Zaenkrat razmišljam, če ne bi bila boljša izbira Burma, Laos ...ker množičnega turizma ne bi rada. Nekateri Tajsko ful svetujejo drugi ne ...
Kaj ti misliš? Vsekakor pa me mika potapljanje na koncu potovanja .. ;)))

Hvala.
Default avatar

MarkoP::trv

Tajska je zelo zelo turistična že vsaj zadnjih deset let (hmm, pa tudi več). Glede na druge države, ki si jih omenila, Tajska prednjači le pri plažah in žuriranju.
No, v Laosu se sigurno ne boš potapljala :) a tudi Tajska ni ravno potapljaški raj :( Boljše kot pri Piranu, a hkrati naprimerljivo z Maldivi.
Default avatar

glider

Živjo Himba!
Vidim, da se februarja odpravljaš na Tajsko. A bi te lahko prosil ze eno majhno (meni veliko) uslugo? Če je možno, da mi v Bankoku nabaviš neko malenkost.
Če si za, se mi prosim javi na: [email protected]

Lep pozdrav!
Gregor
Default avatar

Himba

Zivjo!

Zaradi delovnih obveznosti grem na Tajsko šele marca.
Kaj pa potrebuje?
Default avatar

Himba

Živjo Tasklab!

Če si ne želiš turistične Takske potem zavij v Myanmar (Burmo) tam sem bila leta 2004. Krasna dezela s sončnimi in nasmejanimi ljudmi in potovanje zakljubi na otokih Tajske.
Burma je bila leta 2004 še dokaj nerazvita za turiste, vendar baje čedalje več popotnikov zaide tja. Upam, da je ne bodo pokvarili. Burmo priporočam, vendar opozarjam, da je na trenutke naporna za potovanje (200 km, 14 ur)

Kako je s potapljanjem na Tajskem še ne vem, ti pa povem marca ko se vrnem :) Do sedaj sem se potapljala edino v Indoneziji, Gili in okolica. Meni je bilo super, sem upala na mante vendar jih v tistem času ni bilo.

Baje je super destinacija za potapljanje Rdeče morje, Maldivi....

LP Himba
Default avatar

glider

Tudi marca bo ok!
Jaz grem sicer konec februarja na Filipine, sam močno dvomim, da bodo tam imeli te zadevice.
Rad bi namreč dobil zastavice oz. našitke zastavic (velikost cca 7x4 cm) določenih držav. Mi manjkajo oz. so mi jih ukradli, pa bi rad dobil nove
Zelo veliko izbiro jih imajo po štantih na Khao-san roadu. Itak gredo vsi bacpackerji tja prenočevat če se zadržijo kakšen dan v BBK.
Pa tudi na Phat Pongu (rdeča četrt) mislim, da sem jih zasledil.
Default avatar

glider

Aha, pa na Ko Samui, pa Ko Phanganu sem bil 3 leta nazaj, tako, da če rabiš kakšno info v tej smeri, ni problema!

LP,
Gregor
Default avatar

ptujcan

Miša pozdravljena !

Ravno v soboto sem se vrnil iz Tajske. Privoščil sem si 28 dni in obiskal tudi omenjene otoke. Za bivanje vsekakor priporočam Ko Tao. Ko Samui in Ko Phangan so izjemno žurerska in tudi plaže niso ravno naj. Trenutne cene:
Avtobusni transfer BBK - Champhorn - Ko Tao - BBK je 1500 THB (cca 31 EUR ).
Hitri katamaran Ko Tao - Ko Samui 300 THB povratna 400 THB, do Ko Phangana
200 povratna 300 THB. Tajska ni raj za potapljanje !Svoje je naredil tudi tsunami ! Ostajajo majhni koralni grebeni, ki niso poškodovani.
Tajska je že zelo turistična. Prepotoval sem jo po dolgem in počez. če si omejena časovno zavij vsaj v kANCHANABOURI. Tam imaš NP Erevan, Tigrov Tempelj, Železnico smrti, akomulacijsko jezero ( pozabil ime ) z lepimi plavajočimi hišicami....Če imaš obilo časa pa se podaj v Chan Mai !
Privošči si vsak dan kakšno masažo !
Če rabiš še kakšno informacijo se javi !

Lep popotniški pozdrav !

Matjaž

PS: Zavrnili so mi( pravzaprav vsem tisti dan) vlogo za vizo za Myanmar !
Default avatar

booboo

Tsunami je bil na zahodni obali Tajske, na vzhodni ga ni bilo...
Default avatar

Himba

Zivjo Ptujcan!

Na Tajskem sem že bila tako, da sem nekaj Tajske že videla. Tokrat grem izkljucno uzivat na V otoke, zahodne sem dozivela pred tsunamijem. Tokratno dopustovanje bo zal trajalo cca 14 dni, vec zal ne morem.
Vsekakor bom sla tudi v provinco Kanchanabouri. Zanima me kako je v tigrovem temlju. Se je možno dotikati tigrov?

Žal mi je, da nisi dobil vize za Myanmar, krasna dezela.

Lp Himba
Default avatar

ptujcan

Hej !

Najprej opravičilo ! Bil sem nedosleden glede koralnih grebenov ! Ja res, vzhodna obala je neprizadeta. Bistvo je, da ne preveč pričakovat. Ni to Rdeče morje, Australija........
Tigrov tempelj ??? Greš v en kanjon kjer je na verigah pripetih kakih šest ali sedem tigrov, ki spijo ali pa so zdrogirani. Postavijo te v vrsto in te držečega za roko odpeljejo do treh tigrov in naredijo fotografije z tvojim aparatom. Da ! Lahko se jih dotikaš, ker so tak napol mrtvi. Če doplačaš ekstra 1000 THB pa greš v drugo vrsto in takrat ti v naročje potisnejo tigrovo glavo in dobiš še nek kolendar in mislim še nek DVD! Imel sem srečo, da sem srečal meniha na sprehodu z tigrčkom starim nekaj mescev in se ga nacartal do mile volje ! Obišči ta tempelj z kakšnimi občutki pa ga boš zapustila .... ????
Ja ! V Kanchanaburijo je težava z menjavo denarja ! Menjaj prej !
Kako je le meni žal za Myanmar !!!!

Želim ti lep dopust !

Matjaž

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net