Kuhano vino
Včeraj sem šla s kolegicami mal po stari Ljubljani in seveda smo zavile tudi na kuhano vino. Bilo je super, danes pa pričakujemo obisk in bi rada sama naredila zvečer kuhano vino, zato bi prosila kakšen nasvet oz. recept kako vi to prakticirate! A uporabljate kakšne posebne mešanice za noter al dajete kalčke…?
Hvala že v naprej!
Lahko pa kupiš že pripravljeno mešanico – ponavadi jo imajo pri začimbah.
Pa vino ne izbrat najslabše, ker tudi kuhano vino potem ni dobro.
PA: karkoli boš naredila, bo še vedno bolje, kot tisto kuhano vino (voda) v stari ljubljani.
Sicer ne vem kje ste pile, ampak moji poskusi, da bi dobila dobro kuhano vino, so se vedno klavrno končali (beri:z zanim vinom).
Jaz kupim kakšnen Chardonnay ali vsaj Malvazijo (Vina Koper), ker razne poceni kavsne so zanič. V 1 l vina dam malo klinčkov, kakšno cimetovo palčko, včasih janeževo zvezdo (če jo imam), sladkor po okusu (tega daj raje manj, ker še vedno lahko dosladkaš, če imaš raje slajši okus) in zalijem z največ 0,5 l vode (odvisno kako močno vino imaš rada).
Voda ni nujna – kot že rečeno, odvisno je od okusa.