Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

dober pediater na Viču

Default avatar

aajda

Živjo vsem,

a katera ve, kateri pediater v Zdrav.domu na Viču je o.k.
Default avatar

srečna

Dr.Tratar Tončka.Jaz sem strašansko zadovoljna z njo,tako da sem jo vzela še za mojega drugega malčka,ki je pri njej že opravil prvi pregled.Ima čudovit pristop do otroka in tudi staršem zna vse lepo razložiti in odgovoriti na njihova vprašanja!!!
Default avatar

maaj

Dr. Tratarjeva je res prijazna in v redu. Sicer pa je zelo OK tudi dr. Hočevarjeva (mi hodimo k njej), pa dr. Selanova (ta pa zelo obvlada), ki je gotovo zasedena, saj ima tudi razvojno ambulanto. Potem je pa še ena nova, ki je menda tudi OK. No, meni se zdijo vse OK, le dr. Lobnikova mi nekako ni bila, enim pa je tudi ona. Meni ni bilo všeč to, da je preveč "medla", neodločna in da ti nič ne razloži.
Default avatar

HelenaK

Mi hodimo k dr. Hočevarjevi (dr. Tratarjeva je bila že zasedena), izbrali pa smo jo na podlagi mnenj punc na tem forumu. Zaenkrat (leto in pol) smo zelo zadovoljni, bili pa smo tudi dvakrat pri dr. Lobnikovi, ki nas ni najbolj navdušila, enkrat pa sem bila na posvetu pri dr. Porenti, ki se mi je zdela tudi zelo OK.

Helena
Helena
Default avatar

Luci

Hodimo k dr. Hočevar-Acceto Majdi. Ena majhna pripombica je ta, da včasih kakšno stvar vpraša 3x, kot, da ne sliši odgovora oz. ne posluša, kaj ji govorim o svojem otroku. To se mi je parkrat zgodilo na sistematskem pregledu in me moti., drugače je prijazna.
Default avatar

Neja1

Ker je naš mali precej dovzeten za bakterije in viroze, smo bili že pri vseh naštetih. Uradno smo pri Lobnikovi. Smo zadovoljni, mali je rad pri njej, ker naredi vse zelo počasi, sem se navadila, da je takšna in jo kar vprašam in malo težim, če se mi zdi, da ni povedala dovolj. Smo bili nekajkrat še pri Porenta (ni našteta), bili zelo zadovoljni. Skratka, meni se zdi ves pediatrični tim zelo v redu.

lp Neja
Default avatar

Enka

Vse pediatrinje, razen Lobnikove, so OK in z nobeno ne moreš zgrešiti. Mi smo pri dr. Tratarjevi in smo več kot zadovoljni. Ne bi menjala za nič na svetu. Dr. Hočevarjeva zna biti kakšen dan raztresena, ampak je vseeno vredu. Dr. Lobnikova pa je po izkušnjah moje sosede zares skrajno neodločna (s prvim otrokom jo je 10 X poslala na infekcijsko, vedno brez razloga), nam je 2 X postavila napačno diagnozo (in smo po dnevu ali dveh ponovno ždeli v čakalnici ZD, da smo dobili pravo terapijo), odkar pa se po 3 obiskih v 3 dneh tudi 4 dan ni spomnila mojega otroka (ampak res niti malo ne), k njej ne grem več. Skratka, njo ti odsvetujem.
Default avatar

BarbaraE

Mi tudi hodimo k dr. Tratarjevi in je ne zamenjam za nič na svetu :-))

Ko je bila moja najstarejša hči prvič res bolna pri 10. mesecih in je bila dr. Tratarjeva odsotna, sva nabasali ravno na dr. Lobnikovo... Na pregledu ni videla nič posebnega, zato sva dali kri, saj je otrok kuhal na 39... In ko sem klicala, je rekla: mamica, ti izvidi so pa hudo narobe... Meni se je skoraj srce ustavilo! No, potem je izdavila, da ima zelo povišane levkocite in naj prideva nazaj, da damo še vodo. Naslednji dan! No, voda je bila v redu, in dala nama je antibiotike. A medtem ko sem bila v lekarni, tamala pa doma pri mami, je dobila vročinske krče! Zato imam do te dr. en odpor in od takrat nisem bila več pri njej.

Z dr. Hočevarjevo in Selanovo imam pa same dobre izkušnje. Dr. Porenta pa ne poznam.
Default avatar

biba76

Živjo!
Mi hodimo k dr. Tratarjevi in tako kot so že vse moje predhodnice napisale, je NE menjamo, čeprav smo se preselili na drugi konec LJ. Ona je zakon. Za dr. Porento pa sem žal od prijateljice slišala, da ima nekam "čudne " nazore na zdravljenje (npr. svečke za zbijanje telesne temperature, tudi če zvečer ne bo povišane temperature - otrok je bil seveda ponoči podhlajen; pa ven z otrokom, čeprav ima vročino in pljučnico, pri enem od prejšnjih obiskov pa hudo proti temu...) Osebno Porente ne poznam. Prijateljica se je ravno želela prestaviti k dr.Tratarjevi, pa ji je rekla, da trenutno ne jemlje novih in naj pokusi spomladi.
Dr. Hočevarjeva se tudi meni zdi včasih malo raztresena, a sicer prijazna, dr. Selanove pa še nismo spoznali.
LP


PS: Kakšne pa so vaše izkušnje z otroškimi zobozdravniki na Viču? Prvič smo bili pri dr. Slokanovi, pa sem se je še jaz prestrašila. Kako so ostali?
Default avatar

BarbaraE

Jaz sem bila pri dr. Slokanovi samo na tistem prvem "pregledu" (pri prvem sinu) pri 6 mesecih, ko prideš tja brez otroka... in nikoli več...

Hči hodi k otroški zobozdravnici dr. Kobal - v pritličju, ki pa je kar naprej na bolniški in jo je poleti nadomeščal dr. Lavriša (mlad, super zobozdravnik, ampak menda je tudi že odšel drugam :-((( ). Sin ne hodi v ta ZD, čisto tamali pa ima šele štiri zobke in ga bomo tudi vozili drugam...
Default avatar

Anol

Dr. Tratarjeva je super, ampak je res težko priti k njej, ker ima ful gužvo, jaz sem kar nekajkrat klicala in se izgovarjala na to, da ima že moja sestra svoje otroke pri njej in je ratal. Je ne bi zamenjala.

Anol

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic