Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

CELULIT

Default avatar
.... groza, kar naenkrat se je nabral... grrr, in videti je grozno. Zanima me vaš boj z njim, po mogoče naravni metodi...in če deluje? Z naravno metod mislim brez kakih dragih krem in kozmetičnih tretmajev - če to sploh možno...


Bi bila res vesela, za odgovore...
Default avatar
Najprej si mal na internetu poglej kakšna je sestava maščobnih celic v ženskem in moškem telesu, da boš sploh vidla kaj to celulit je.Jaz bi ti tu gor narisala pa ne morem.Uglavnem to je maščoba ki se pri ženskah drugače nabira kot pri moških (maščoba v maščobnih celicah) zato pride do celulita (pri ženskah),moški ga nimajo.

Jaz odkar sem vidla kako zadeva zgleda in kaj to sploh je ne verjamem več v nobene kremice..., no verjamem da so kakšni postopki ki celulit omilijo za kak mesec dva, ampak najbol ga lahko zmanjšaš z tem da zgubiš čim več maščobe in pridobiš mišično maso,no je vsaj ne zgubiš med hujšanjem,to je najbol naraven in najzaneslivešji sistem za izgubo ali vsaj zmanšanje celulita.

Zdrava prehrana,vadba in voda= hujšanje :o)

Če zmanjšaš maščobo, ki je v maščobnih celicah,ki so v (ne vem kako se reče tem) "shrambam za maščobne celice" in če pridobiš oz. med hujšanjem ne izgubiš mišične mase se bodo mišice napele "shramba se bo zmanjšala in bo bol enakomerno pritiskala na kožo in ne bo grudic :o) (celulita)

OK sej vem da sem mogla tole zelo nahit, pa v svojem jeziku napisat, upam,da ti bo kaj jasno.
Če ma pa kdo boljšo taktiko pa kar na plan :o)

Veliko sreče pri odpravi celulita.Mi smo s tabo :o)))
Default avatar
moje izkušnje - celulita je vidno manj odkar sem vse pijače zamenjala za vodo (in čaj).
Default avatar
Definitivno dober prvi korak, probaj jest ČIM MANJ slano hrano, tako se ti ne bo voda zadrževala v telesu.
Default avatar
Tudi KT lahko povzrocijo veliko zadrzevanje vode.
Default avatar
Migaj. Če nisi ravno pristašica teka, imaš na razpolago aerobiko, kjer se lahko zabavaš, prepotiš in spoznaš kako novo prijateljico. Poleg moraš seveda popiti veliko tekočine-vode ali zelenega čaja, ki čistita organizem. Lahko se poslužuješ tudi vseh vrst savne, plavanja in masaž. Kremo lahko uporabiš, da se vsak večer sama zmasiraš po kritičnih predelih. Povečati moraš cirkulacijo krvi. Hodi v hribe, če nimaš te šanse, vsaj vsakodnevni enourni sprehod. Hodi malo hitreje in poleg misli pozitivno. Uživaj!
Default avatar
Jaz sem se, ko sem pred poletjem hujšala, celulita znebila skoraj popolnoma s pitjem enormnih količin vode, potenjem v fitnesu, zavijanjem v folijo z fango glino (je packarija, ampak res pomaga), vsakodnevnim nanašanjem anticelulitne kreme (pomojem je vseen a je anticelulitna ali pa navadno mleko za telo), knajpanjem pod tušem in pa občasnim plavnem v bazenu.. Nažalost sem potem odnehala in dobila vse nazaj.. Beauty is a 24/7 job..

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic