Avto.Over.Net

Avtomobilizem

renault espace 2,2dt,pomagajte

Default avatar

alex3

pred štirimi meseci sem kupil renault espace 2,2 dt in od takrat ga vozim po servisih.ko se peljem in ko je avto malo topel začne pri tri tisočih obratih zmankovati moči in začne malo bolj kaditi,naprimer,se peljem v peti brzini do 150 km/h,in mu začne zmankovat moči noče več iti,potem ga spostim na 120 km/h in gre spet normalno do 150 km/h če ne spostim gasa,kak malo spostim gas začne spet zabavati,imel sem ga pri avto hiši Kolednik v Mariboru tam so rekli naj ga peljem za servis bosch pumpe na Ptuj Korenjaku,tam so rekli,da to ni pumpa,da so to ventili ali odmična gred,peljem avto spet drugemu mehaniku,ki se mi je smejal,da to nemore biti in mi ga je vseeno pogledal vse in mi je rekel ,da drugo nemore biti kot pumpa.Zato vas prosim pomagajte mi,sem iz okolice Maribora in nevem več kaj naj naredim.
sandi
Default avatar

metulka

Hm, jaz sicer nimam espaca, ga imajo pa prijatelji.... Isti motor, podobni problemi. Začeli pa so se poleti, ko so tankali nafto na Hrvaškem. In so se nabrale smeti - najbrž na filtru goriva? Kasneje se jim je to še enkrat ponovilo, ampak so uspešno rešili, ne vem pa točno, kaj je bilo drugič....
Default avatar

alex3

metulka,prosib bi te če bi mi lahko bolj podrobno poizvedla za rešitev,ker me resno nagaja,se ti že vnaprej zahvaljujem.
sandi
Default avatar

kolesar1

Kaj pa boš pametnega svetoval tistemu, ki ga kupi?
Default avatar

alex3

NEBI GA RAD PRODAL,KER SEM ŽE NEKAJ VLOŽIL V NJEGA IN SEM DRUGAČE ZELO ZADOVOLJEN,MUČI ME SAMO TO IN MISLIM DA SE DA POPRAVIT,SAMO NEVEM KAJ,ZATO VAS ŠE ENKRAT PROSIM,ČE MI LAHKO POMAGATE.
sandi
Default avatar

WWW

Zamenjajte naftni filter , tankajte pri AGIP, LOGO, pa ne boste imeli težav, sicer je pa znano da renaulti nagajajo.
Default avatar

miu

Moj bratranec si je kupil 2 leti starega espacea. V enem letu ga je ta avto tolikokrat pustil na cedilu (tudi v tujini), kot mene moja 15 let stara petka (zdaj ze pokojna) ni nikoli.
Tudi sam motor mu je crknil.

Upam, da boš zrihtal.
Default avatar

S.

Hej,

ne vozite avte h Koletniku, ker so tam sami mazači. Peljite ga v NM in Espasi so znani, da crkujejo turbine in računalniki.
Preden ga kupite preverite, če je bila mašina zamenjana. POnavadi je mašina problem.
Pozanimajte se v Nm na Revozu, tam vam bodo znali svetovati.

Pa srečno.
Default avatar

S.

[quote alex3]pred štirimi meseci sem kupil renault espace 2,2 dt in od takrat ga vozim po servisih.ko se peljem in ko je avto malo topel začne pri tri tisočih obratih zmankovati moči in začne malo bolj kaditi,naprimer,se peljem v peti brzini do 150 km/h,in mu začne zmankovat moči noče več iti,potem ga spostim na 120 km/h in gre spet normalno do 150 km/h če ne spostim gasa,kak malo spostim gas začne spet zabavati,imel sem ga pri avto hiši Kolednik v Mariboru tam so rekli naj ga peljem za servis bosch pumpe na Ptuj Korenjaku,tam so rekli,da to ni pumpa,da so to ventili ali odmična gred,peljem avto spet drugemu mehaniku,ki se mi je smejal,da to nemore biti in mi ga je vseeno pogledal vse in mi je rekel ,da drugo nemore biti kot pumpa.Zato vas prosim pomagajte mi,sem iz okolice Maribora in nevem več kaj naj naredim.[/quote]KAJ PA VARSTVO POTROŠNIKOV? saj ne moreš kupit avto in ga potem transportirat sem pa tja od servisa do servisa ( razen če ga kupiš privat).
Jaz bi že nardila dr mr.
Default avatar

metulka

Sem vprašala pri sosedovih. Tudi drugič je bil pravzaprav isti problem - smeti iz goriva pač zabašejo filter. Drugič so zamenjali še neko cevčico, ne ve točno povedati, kaj, vsekakor je pa vir težav bilo gorivo.
Če sem kaj pomagala....
Default avatar

bogdan škrinar

pokličite me na 041673956 imel sem podoben primer l.pozdrav bogo
Default avatar

PETAR

POSKUSITE MOGOČE POMAGA !!!!
ODŠRAVBAJTE AUSPUH IZA IZPUŠNE VEJE PA POSKUSITE PELJAT!
MALO VEČ BO ROPOTALO AMPAK MISLIM DA BO ŠEL VELIKO BOLJŠE!
ČE GRE ? POTEM UGOTOVITE KATERI DEL AUSPUHA JE ZAMAŠEN !
L.P.
PETAR
Default avatar

srećko

ko je avto topel težje vžiga mrzel pa takoj kaj bi bilo narobe-
Default avatar

600

na servis ga peljite.
Default avatar

mehanik

pa ljudje božji....pred nakupom avta bi lahko malo prečekirali internet. ugotovili bi, da so 2.2. motorji med najslabšimi, ki jih lahko dobite. poleg vseh zgoraj naštetih napak jim je skupna napaka tudi ta, da jim raznese motor, oz. se ojnica zlomi in v določenih primerih razbije blok motorja.

espace je čudovit avtomobil, toda kupi se 2.0 dci ali pa bencinarja.
Default avatar

600

mehanik je napisal/a:
kot sem rekel... pa pustite ga tam in zamenjite z drugim :)
Default avatar

issabelli

Lep pozdrav zanima me ali mogoče kdo ve, kje obnavljajo diesel pumpe za renault in koliko stane?
Hvala
Default avatar

600

poglej pri turbine.si od boštjana detele