Starševski čvek

Rosvita Pesek ni slovenka?

Default avatar
:(
Sem prav žalostna.

Sama sem s slovnico velikokrat skregana :) pa še pisat se mi včasih ne da. No ko je treba kaj resnega napisat je seveda drugače.

Ampak, da voditeljica na nacionalni televiziji ne zna govorit slovensko je pa zelo zelo žalostno. Tako skupaj spacanih stavkov jaz že dolgo nisem slišala. Pišem o oddaji danes na Slo 1.
Vsak drugi stavek je bil nepravilen. To sem opazila jaz. Nekdo, ki slovnico obvlada bi pa verjetno znal povedat še veliko več.

Sem morala povedat :)))
Default avatar
Nisem gledala. Kakšen primer?
Default avatar
Se zelo strinjam s Kitty.
Npr. Ne pozna orodnika množine od "otroci", pa kakšne je klamfala...da glava boli. Saj se vsak zmoti, ampak jaz bi se vsaj popravila.
Default avatar
Mariotu se je pa tudi zareklo, da so fantje, ki pridejo iz vojske, najbolj luštni :-)))))))))))))
Default avatar
Ally točnih stavkov se ne spomnem. Dejstvo je da tudi dvojine tudi ne pozna.

Pa stavki v stilu...midve bomo povedale, pa v stilu bolj boljši. Ma prav škoda, da si nisem točnih stavkov zapisala ker je bila res prava katastrofa.

Me prav mika, da bi pisala na rtv, če lahko dobimo podnapise naslednjič :)))
Default avatar
Kako lahko se je obregati ob druge, kajne? In iskati ter poudarjati napake, ki so jih naredili. Rosvita Pesek je povsem spodobna novinarka, ki svoje delo opravlja ne samo dobro, ampak zelo dobro. V vlogo somoderatorke - NE VODITELJICE! - je bila postavljena takorekoč čez noč. Če bi se imela možnost pripraviti, bi najbrž požela več aplavzov in manj kritik. Mario je, za razliko od R.P. vedel v kaj se podaja in je imel tudi vnaprej določen scenarij. Ki ga ima že leta. Se pač znajde, improvizira. Rosvita ni tak tip. Predvsem ji "manjkajo" družabnooddajne izkušnje. Jo bomo zato obsojali?
Default avatar
[quote hecna reč]Kako lahko se je obregati ob druge, kajne? In iskati ter poudarjati napake, ki so jih naredili. Rosvita Pesek je povsem spodobna novinarka, ki svoje delo opravlja ne samo dobro, ampak zelo dobro. V vlogo somoderatorke - NE VODITELJICE! - je bila postavljena takorekoč čez noč. Če bi se imela možnost pripraviti, bi najbrž požela več aplavzov in manj kritik. Mario je, za razliko od R.P. vedel v kaj se podaja in je imel tudi vnaprej določen scenarij. Ki ga ima že leta. Se pač znajde, improvizira. Rosvita ni tak tip. Predvsem ji "manjkajo" družabnooddajne izkušnje. Jo bomo zato obsojali?[/quote]

Ja je lahko. Govorimo namreč o nacionalni televiziji katero smo prisiljeni plačevati in o novinarskem poklicu. Povsem razumljivo bi mi bilo, da bi se ji zatikalo ali kaj podobnega. Ampak takih napak ne delaš zato ker nisi voditelj.
Meni je zelo žal ampak vsak lahko reče tudi ne.
Default avatar
[quote k i t t y][quote hecna reč]Kako lahko se je obregati ob druge, kajne? In iskati ter poudarjati napake, ki so jih naredili. Rosvita Pesek je povsem spodobna novinarka, ki svoje delo opravlja ne samo dobro, ampak zelo dobro. V vlogo somoderatorke - NE VODITELJICE! - je bila postavljena takorekoč čez noč. Če bi se imela možnost pripraviti, bi najbrž požela več aplavzov in manj kritik. Mario je, za razliko od R.P. vedel v kaj se podaja in je imel tudi vnaprej določen scenarij. Ki ga ima že leta. Se pač znajde, improvizira. Rosvita ni tak tip. Predvsem ji "manjkajo" družabnooddajne izkušnje. Jo bomo zato obsojali?[/quote]

Ja je lahko. Govorimo namreč o nacionalni televiziji katero smo prisiljeni plačevati in o novinarskem poklicu. Povsem razumljivo bi mi bilo, da bi se ji zatikalo ali kaj podobnega. Ampak takih napak ne delaš zato ker nisi voditelj.
Meni je zelo žal ampak vsak lahko reče tudi ne.[/quote]

Prav, imaš pač svoje mnenje. Naslov posta: "Rosvita Pesek ni slovenka?" pa kljub vsemu ni primeren. A se meni samo zdi, da se piše Slovenka z veliko začetnico? No tudi, če se motim... Nima smisla tole prepucavanje, kajne?

Lahko noč
Default avatar
se da to oddajo videti kje na internetu?
Default avatar
[quote hecna reč] Nima smisla tole prepucavanje, kajne?
[/quote]
Kdo se prepucava? :)))

Resno...jaz sem povedala kar me je danes zbodlo. Ti pač misliš drugače. Sej v tem ni nič slabega :) Forumi so pa zato, da vsak pove svoje kajne?


ps. kaj pa če sem s slovenko imela v mislih rožico? .))) aja tudi to ne bi bilo prav he he
no ne vem, če mi boš verjela ampak v resničnem svetu znam uporabljat veliko začetnico kjer je potrebno.
Default avatar
[quote hjklčćš]se da to oddajo videti kje na internetu?[/quote]

Ponavadi se jih da videt na strani rtvslo. Ne vem pa kako bo sedaj zaradi volilnega molka.
Default avatar
[quote k i t t y]
Ja je lahko. Govorimo namreč o nacionalni televiziji katero smo prisiljeni plačevati in o novinarskem poklicu. Povsem razumljivo bi mi bilo, da bi se ji zatikalo ali kaj podobnega. Ampak takih napak ne delaš zato ker nisi voditelj.
Meni je zelo žal ampak vsak lahko reče tudi ne.[/quote]

Potem pa reci ne TV, pa ne boš več "prisiljena" plačevati naročnine ali pa glej koga drugega "brez napak". In tole pljuvanje čez nekoga je ne le otročje, ampak prav bolno. Kdo hudiča te pa sili, da jo gledaš??? Mi je zelo žal, ampak tudi ti lahko rečeš ne. Pa najprej pometi pred svojim pragom, tudi ti imaš cel kup napak, ki druge motijo.
Default avatar
Takšne napake na nacionalko res ne sodijo :(. Ste jih pa tudi ve punce tukaj gor natrosile cel kup :)).
Default avatar
Kitty (kot vedno) najbolj pametna....
Default avatar
No, ni bila čez noč postavljena v to vlogo, saj so vsaj en teden že reklamirali to oddajo.
Default avatar
Če je take streljala, da ni znala uporabljati dvojine, da ni znala pravilno reči "z otroki" ipd., to nima nič s pripravljenostjo ali nepripravljenostjo na oddajo. Novinarka bi morala znati uporabljati pravilno slovenski jezik, ne glede na to, ali se je pripravljala ali ne. Nihče ne pravi, da bi morala govoriti knjižno slovenščino, bi pa morala govoriti knjižni pogovorni jezik, ki je manj strog od zbornega.

Ljudje ponavadi oprostijo te napake "navadnim smrtnikom", kakšnim pevcem, špotnikom ipd., novinarji pa si tega res ne bi smeli privoščiti.
Default avatar
Nisem gledala oddaje. Ne morem sodit. Bi pa samo dodala v vednost, da je Rosvita naredila doktorat. Iz tega sledi, da "ni kr neka novinarka". Se vam ne zdi?

Jo poznam osebno, no zdaj se več ne vidimo (včasih smo se službeno) in je vedno govorila zelo lepo slovensko.

Mogoče pa je imela slab dan, kakšen večji problem, pa se ji je zatikalo. Kaj veš.

Rosvita Pesek ni slovenka? No meni se zdi, da je tak naslov žaljiv.
Default avatar
napake na nacionalko ne sodijo, tudi napake v slovenskem jeziku ne. druga bi bilo če bi šlo za kakšno oddajo pa bi vsi govvorili v narečju. sicer pa tisti ki pravite da vsak lahko reče ne ne bom gledal. ja to lahko, sicer pa če že moramo neko naročnin, v katero so prisilili vse, ne glede na to kaj gledaš in kaj ne, dovolj je bilo da imaš električni priključek, že so te našli, ja pol se pa naj potrudijo da bo vse tip top in če nekdo ne dela tip top, ja se ga pa prestavi...
in enkao mi ni všeč da če že moramo plačevat neke naročnine, pol pa tudi reklame ne spadajo zraven, ker jih imajo pa ravno enako kot druge Tv postaje ki se financirajo zgolj in le iz reklam. pa še programi so boljši.
Default avatar
[quote NNN N] Ste jih pa tudi ve punce tukaj gor natrosile cel kup :)).[/quote]

Res je. Res je pa tudi, da nismo novinarke na nacionalni televiziji. Me ne moti, če govorijo v narečju na privatni televiziji, če delajo napake na privatni televiziji, če so to gostje določene oddaje. Vsak od nas opravlja svoj poklic in tega upam, da vsi opravljamo dobro.
Pravilno slovnično govorjenje pričakujem od novinarke na nacionalni televiziji. In za povrh je to bila še oddaja o predsedniških kandidatih.

Komentar odpovej tv, če te to moti je pa bedarija. Televizijo želim gledat ampak na določenem nivoji. SIcer pa naj ukinejo naročnino in počnej kar jih je volja.

Pa tudi nima smisla, da sedaj katera popravlja moje napake. Me prav eno figo briga kakšno skropucalo napišem tu na forumu. Tudi ostali me ne motijo. Toliko, da ne bo katera prepametna.
Default avatar
Ha, pri nas smo rasisti se do lastnih narecnih skupin.
Mogoce bi se se strinjala s kritiko, ce bi se Kitty potrudila, da bi vsaj en stavek napisala brez napak. Visek, da se vtikas v druge, pa ze v naslovu naredis veliko napako. Kaksen grd clovek si ?