Forum.Over.Net

Starševski čvek

Novi obrazci za znižano plačilo vrtca - haloooo

Default avatar

Tonka

Danes sem iz e uprave potegnila čisto nov obrazec vloge za znižano plačilo vrtca in je kar dobro spremenjen.

Pod točko I. se sedaj vpisuje tudi pribivališče zakonca oz. partnerja?

Pod točko IV. se sedaj vpiše datum sklenitve delovnega razmerja in obkrožiti je potrebno, če si bil v delovnem razmerju navedenega delodajalca v delovnem razmerju vseh 12 mesecev (da ali ne).

Pod točko V. je potrebno navesti če je kateri od družinskih članov prejemnik denarne socilane pomoči, na podlagi odločbe CSD in tuki se zatakne. Z odločbo CSD so priznani prejemki : denarna pomoč ob rojstvu otroke, dodatek za nego otroka, dodatek za veliko družino, otroški dodatek in še bi lahko naštevala. In kaj sedaj vpišeš svoje otroke ali sebe kot vlagatelja in če sploh je to ta namen? Včasih tega nismo potrebovali vpisovati saj se to ni vštevalo v dohodek? In se tudi sedaj ne ampak zakaj in katere vrste socialne pomoči so mišljene?

Pod točko VII. je bilo včasih da si priložil odločbo dohodnine za vlagatelja in zakonskega partnerja, sedaj pa tega ni potrebno oddajati samo pri delu ki določa da potrdila in dokazila ki štejejo davčno tajnost lahko privoliš ali ne privoliš pridobi občinski organ (odločba o odmeri dohodnine.....),

Sedaj me pa res zanima ali je potrebno priložiti odločbo o dohodnini ali ne in če ne privolim da občinski organ sam pridobi dokazila, kako vejo o dohodkih.
Je kateremu tudi malo ne logičen obrazec in so mu brezvezna navodila ali sem samo jaz malo zbegana :-))).

Še obrazec

Zaniam me kakako ste se vi lotili novega obrazca?

LP
Default avatar

raje ne

Če se imaš čas toliko razburjati, si vzemi tudi čas in preberi navodila. Kančno hoče nekdo uvesti malo več reda in zmanjšati manipulacije z dohodki, samohranilkami itd.
Default avatar

Tonka

Ha, pa se je ena oglasila z bedastim odgovorom, mislim da tudi nekateri ne razumete bistvo obrazca, kaj ne.

LP
Default avatar

repatica

mene je begalo to glede potrjevanja zaposlitve. Ker sem menjala službo v letu 2006. Odgovor z vrtca je, da naj mi obrazec potrdi trenutni delodajalec (pa čeprav bi bila v novi službi šele 1 dan), zraven pa moram dat kopijo delovne knjižice, da se vidi za nazaj.
Default avatar

isabella

Če želiš lahko priložiš fotokopijo odločbe o odmeri dohodnine, če tega ne želiš jih pooblastiš da lahko oni pridobijo podatke od DURS-a, če še tega ne dovoliš pač plačaš polno ceno.

lp
Default avatar

Lija

Čisto dobro je napisano. Razumljivo in jasno. Pod denarna socialna pomoč se ne štejejo prejemki, ki si jih naštela. Denarna socialn a pomoč je samo ena. Preberi si na strani

LP
Default avatar

mega ne

Ne vem, kaj je na tem obrazcu takšnega, da bi se bilo potrebno razburjati, razen to da je v celoti butast. Občinski organi imajo škarje in platno pa naj preverjajo vsakega posebej, drugače naj jim bo dovolj pa fotokopija dohodnine, itak na obrazcih vsi lažejo, da nimajo hiš, jaht avtomobilov, delnic. Če uspe,uspe.
Drugače bi se morali lotiti najbogatejših, pa tudi "najrevnejših" mislim tistih, ki pravijo, da so na socialni pomoči, pa nočejo delati, ker jim bolj diši socialna pomoč in visoke doklade nizko plačilo vrtca in še in še.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

Nala

Prebivališče zakonca - tu ne bi smelo biti problema.

Datumi trajanja zaposlitev so bili v obrazcu že prej.

Za denarno socialno pomoč so ti že razložili pred mano.

Kar se tiče pa pridobivanja podatkov o prihodkih s strani vrtca, si lahko to podpisala že lansko leto. Če nisi, si dala odločbo o dohodnini sama. Če nisi dala nič od tega, so ti zaračunali polno.
Jaz sem podpisala že lani in nisem dala zraven nobenega papirja.
Default avatar

Tonka

Pravzaprav se sploh nič ne razburjam samo naj povem da sem bila malo zmedena.
Glede CDS-ja sem spregledala socialno pomoč, mi je vse jasno. To da se po novem piše stalno prebivališče zakonca oz. partnerja me ne skrbi, samo dodala sem, da je to novo na obrazcu. Glede datuma sem omenila da se je spremenjeno v toliko, da smo prej dali potrdilo za dobo enega leta in ne od kdaj si zaposlen pri navedenem delodajalcu. Glede odločbe za dohodnino je pa tako da je bilo v preteklih obrazcih jasno navedeno katere odločbe prilagaš, sedaj pa ti dajo na izbiro samo ali privoliš ali ne privoliš za pridobitev občinskega organa in mi je čisto jasno da če ne privoliš ali ne priložih dohodninske odločbe da ti polno zaračunajo.
Skratka zanimala so me samo vaša mlenja glede novega obrazca.

Lep vikend vsem.
Default avatar

Aeryn Sun

občina itak mora preverit točnost podatkov v vlogi. In ne, ni treba za vsakega peš pogledat kako in kaj. Ima dostop do uradnih evidenc (elektronska izmenjava podatkov ) z :
register vozil
katastrom stavb in zemljiško knjigo
centralno klirinško depotno družbo
registrom plovil.
Default avatar

sloki

samo kaj ko pa so te vse jahte in delnice in nevemkaka podjetja registrirana na očkote in babice in mamice in dedije.....koristijo pa starši teh otrok, ki so vključeni v vrtce.In občina ne more čisto nič,da bi to lahko oporekala.Oni nimajo in pika.pa ne rečte da se znajdejo, ja, ker se znajdejo na plečih nas vseh.
amen!
Default avatar

zii

Ta vloga je veljavna že več kot eno leto in omogoča čim lažje izpolnjevanje saj lahko pooblastiš občino, da si priskrbi sama podatke in nimaš ti teh obveznosti
Sedaj se že za vsako malenkost razburjate
Default avatar

.......

Upam, da bo še katera odprla...imam eno vprašanje?

Ali moram dati v službi potrditi o zaposlitvi, tudi če sem neprekinjeno zaposlena v istem podjetju že več let?


Pa ne me kregat
Default avatar

Aeryn Sun

ja moraš.
in ja, tudi meni se zdi glupo, pa kaj češ. Ne vidim razloga zakaj ta podatek rabijo.
Default avatar

jeki

Samo ena pripomba,dosti hitreje boš dobila odločbo, če boš sama nesla zadnji obrazec od dohodnine, kot če jo bodo iz občine zahtevali po uradni poti od davčne. Takšna je vsaj moja izkušnja (Celje). lp