Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Avto za 3 otroke???!!!

Default avatar

bugnavilea

Počasi se mi že meša od pregledovanja avto.net-a in iskanja najbolj ugodne ponudbe kakega enoprostorca ... in ko pomislim na vse stroške, ki nas čakajo, se mi zdi, da bom čez noč osivela. Prihajajoča dvojčka sta sicer zelo zaželjena in jih čakamo z navdušenjem ... vendar ... Sedaj imamo doma en bogi Chevrolet Kalos v katerega bi še strpali (recimo) 3 sedeže odzadaj ... vendar ne vem pa kam bi dali voziček za dvojčka v kofano (mrbit bi se ga dalo zavezat kako na streho) ... tako da nam je nakup novega avtomobila skoraj nuja. :(( Poleg tega nas tudi v bljižnji prihodnosti čaka tudi obnova hiše v katero se bomo kasneje vselili in ... ... da ne govorimo o tekočih stroških za dvojčka.

Torej ... če se vrnemo na temo "avto". Edina varjanta za nakup avtomobila je, da se zapufamo s kreditom in zdaj me zanima ... tisti s tremi otroci ... kakšne avtomobile imate?????????? Ker jaz več ne vem kaj gledat. :((((
Default avatar

ena vaša anonimka

Imam enak problem, zato bom vesela izkušenj staršev s 3 otroki. Spomladi pričakujemo tretjega člana in sva se včeraj z možem 2 uri prerekala okrog novega avta... No, potem sva prišla do dveh zaključkov ;)
1. Avto mora biti nov, ker bomo vzeli daljši kredit.
2. Cena do 16.000 EUR.

Ni treba, da je ravno enoprostorec, tudi karavan je super zadeva. Rabimo pa zadaj 2 otroška avtosedeža in prostor za otroka brez avtosedeža.
Default avatar

ena vaša anonimka

[quote ena vaša anonimka]Spomladi pričakujemo tretjega člana.[/quote]

Pardon: tretjega otroka oz. petega člana.
Default avatar

mici 5

Mi imamo focus karavan. Sodelavka s tremi otroki ima passata karavan. tudi dvojčici in fanta.
Default avatar

Zmajček

jojojojojojoj!!!!! :)))))

kako smo postali "komot".
spomnim se voženj z družinskim fičkom. 6 se nas je peljalo v njem na 14 dnevne počitnice pri stari mami in s seboj smo peljali še papagaja v kletki :)))))))))

Današnje zahteve so čisto drugačne.
Takrat smo razdaljo 80ih kilometrov prevozili v treh do štirih urah ob množičnih postankih v kolonah. Danes 80 km prevoziš v eni uri po avtocesti, pa se še pritožujemo nad gostoto prometa :)))))

Gremo k avtu: definitivno enoprostorec ker ima 5 sedežev, na katere boš lahko namontirala avtomobilske sedeže. Starejši bo sigurno še nekaj let sedel v jahaču. Pa še dovolj prostora boš imela v prtljažniku za voziček.

Kakšen Chrysler, Toyota, Renault, VW ....
************************************
Elastičnost razmišljanja je odvisna od razsežnosti posameznikovega uma!
Default avatar

eka

Berlingo. Zadaj trije trotočkovni varnostni pasovi in dvoja drsna vrata, kar je super.
Default avatar

Barca

ena vaša anonimka - verjetno vas bojo v avtocentru, kjer boste kupovali nov avto, že sami opomnili, pa vseeno ... družina, ki ima 3 mladoletne otroke in kupi NOV avto, ima pravico do vrnitve davka na motorna vozila, DDV pa normalno ostaja.

LP!
Default avatar

anre*

Živjo!

Tu mamica v pričakovanju četrtega :-) Podoben, oz. še malče večji problem glede avta, saj je izbira še manjša :-)
Mi smo do sedaj imeli Berlingota - zadaj trije otroški stolčki, prtljažni prostor enkraten, vožnje super, saj je avto visok in se med vožnjo da manipulirat in komunicrat z otroki zadaj :-)))) Mi smo bili zelo zadovoljni. Nama je namreč pomembno, da je avto udoben in funkcionalen. Pomembno mi je, da če želim, vržem v prtljažnik z malo muke dve otroški kolesi, pa še voziček in ruzak z rezervnimi cinjami, pa žar in oglje...in še kaj. Smo super fukcionirali z njim. Tako, da sedaj razmišljamo tudi o podobno funkcionalnem avtu. Trenutno prevladuje ideja: Trafic :-)
Ni ga čez komot :-)
Default avatar

HXY

Mi imamo Renault Scenic. Zadaj spravimo lupinico in dva jahača - komaj. Tako da dva avtosedeža in eden brez bi šlo.
Default avatar

ena vaša anonimka

[quote Barca]ena vaša anonimka - verjetno vas bojo v avtocentru, kjer boste kupovali nov avto, že sami opomnili, pa vseeno ... družina, ki ima 3 mladoletne otroke in kupi NOV avto, ima pravico do vrnitve davka na motorna vozila, DDV pa normalno ostaja.

LP![/quote]

Barca, najlepša hvala za tole informacijo :) mogoče veš, kje se da ta davek izračunati, da vidim, koliko ga sploh je?
Default avatar

xsara2003

Zadovoljna s Xsaro picaso!

Cena nove z vso opremo 12.900E!

Srečno pri izbiri!
Default avatar

ena vaša anonimka

[quote xsara2003]Zadovoljna s Xsaro picaso!

Cena nove z vso opremo 12.900E!

Srečno pri izbiri![/quote]

Tudi midva sva gledala Xaro picasso, ampak se mož nekaj zmrduje. Kolikšen pa je prtljažnik pri tem avtu? Ali gredo na zadnjo klop vštric 3 otroški sedeži, na primer?
Default avatar

Barca

Malenkost!

Pa dobro kupite!
Default avatar

tudi trije

naši prijatelji so tudi dobili tretjega družinskega člana in so zamenjali svoj dosedanji (premali ) avto za fordov S max. so zelo zadovoljni in ga ne morejo prehvalit.

lp
Default avatar

Žogica Nogica

He, he, tole z avtomobili je vedno naporno gledanje. :) Moj je najprej, ko je zvedel za nosečnost šel na avto.net gledat pleh. Nekako se je odločil za VW Sharan. Samo ne vem kako bomo, ga je hotel že menjati (zdaj imamo volva), pa je ravno včeraj govoril, da kredita ne bomo jemali, tko, da ima očitno namen do aprila vse našparat. Ali pa bomo od začetka še sfolgali zadaj z eno lupinico, enim navadnim avtosedežem in enim jahačem. Zdaj vem da komaj notri pripnemo dva jahača + en navaden avtosedež. Res komaj.

Ima pa kolegica z štirimi otroci Fiat Multiplo in kolikor vem, so zadovoljni. Pa tudi teli Sharani, pa Espace od Renaulta imajo lahko po sedem sedežev. Drugače pa preostane samo še kombi. No, al pa mini bus. :)

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar

pri nas

Mi smo kupili Xsaro picasso in smo zadovoljni.
Imamo zaenkrat lupinico, potem avtosedež do treh let in enega jahača z naslonjalom in oporo za glavo. Vsi lepo pašejo not. Prtljažnik je ravno prav velik, po moje gre not tudi voziček za dvojčke.
Avto sva izbrala,ker je dokaj poceni in nam je ravno prav velik.
Če bi imela več denarja bi sigurno kupila Ford S-max.
Default avatar

elaine

Razni scenici, picasi, multiple, so za mobilno petčlansko družino(sploh z dvojčki), občutno premajhni. V poštev pridejo večji enoprostorci(espace, sharan, C8,..). Za šest in veččlanske, pa so primerni kombiji. Vožnja s kovčkom na strehi je neudobna in potratna. Ne kupujte premajhno, ker vam bo kmalu žal, v cenah ni velikih razlik.
Mi imamo kombija, pa razmišljamo o nakupu tovorne prikolice, zaradi koles.
Default avatar

malo tu, malo tam

Težko boš sama izračunala ta davek: ker davek na motorna vozila je na nakupno ceno avtomobila (ki jo ti nikoli ne izveš) - to je za kakšno ceno kupi avto avtohiša od uvoznika, potem avtohiša doda še maržo - to je prodajna cena, in na to ceno še 20 % DDV. Tako, da je težko računati nazaj, ker ne veš nakupne cene.

Predpostavimo:
Prodajna cena avta z DDV = 16.000,00 €
DDV = 2.666,667 €
Prodajna cena brez DDV = 13.333,33

Marža = 40 %

Nabavna cena = 8.000,00 €
Davek na motorna vozila (po lestvici iz prejšnje povezave) = 3,5 % = 280,00 €

Tako da.... ta davek je res minimalen...

BTW: marže pa so res tako ubijalske.

Takle mamo, takole nas "fopajo"...