Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

MONTAŽNE HIŠE

Default avatar

PIKA 1

ŽIVJO FORUMOVCI!

ME ZANIMA, KATERE MONTAŽNE HIŠE HIŠE SE VAM ZDIJO V REDU. LASTNE IZKUŠNJE ALI IZKUŠNJE ZNANCEV.

POZNA DKO HIŠE LUXHAUS.

LEP DAN VAM ŽELIM
Default avatar

2.mamicka

Hojla!

Honka je res enkratna!

A finančno je hud zalogaj!

A mi zaupaš, katero hiško sta izbrala. Koliko in kaj bosta plačala?

Bosta imela vse bv lasuŽ? Znotraj in zunaj? se ne bosta naveličala lesa? kolokokrat pa jo je potrebno prebarvati?

Kaj pa izolativnost lesa?

lepa hvala
Default avatar

Kristina Modic

Hvala, pečenkica!

Pravkar grem na parcelo, da pofotkam raztovarjanje najine hiške, ki bo še kakšen dan v razsutem stanju. Potem pa se bo začelo. :) Božič mora biti že v novi hiški.

Juhej! What a feeling! :)
Default avatar

gostjaxxx

Jaz pa sem slišala, da Honka ne prenaša dobro naših vremenskih razmer, ker je baje preveč vlage v zraku in hitreje propada. Ali to drži? Jo boste premazali s kakimi posebnimi preparati?

Veselo selitev vam želim!
Default avatar

Kristina Modic

Mislim, da si narobe slišala. :) Sicer pa imamo na isti parceli več kot 30 let staro brunarico, ki je bila v tem času 2x prebarvana in izgleda tipi topi in tudi je tipi topi. Zato me za finski bor, ki je še bolj odporen in gost les, res ne skrbi. :) V kraju, v katerem živim, je tudi že blaaaaazno dolgo bivalna brunarica, v kateri baje živijo že ogromno let. Pa tudi, če pogledaš stare pode.... Mislim, da je bojazen odveč.

Seveda jo bomo prebarvali s posebnim prozornim premazom. Od zunaj.
Default avatar

trijebratje

V redu?

Kakovost:
Riko, Kager, Jaris, Rihter

Cenovno/kakovost:
Jaris, Rihter

varianta, da se ne zapufaš za naslednjih xy let:
privat obrtniki, lastna režija
Default avatar

žiga9

mi smo zelo zadovoljni z hišo RIMA, imajo odlično kvaliteto.
Default avatar

grezilo

No tudi montažne hiše Pegy Dom niso slabe, glede da se še ne omenjajo tu. Izkušnja od znanca, ki je zadovoljen.Cena, kvaliteta...


LP