Forum.Over.Net

Starševski čvek

če je bil prvi naporen, je bil drugi...

Default avatar

raziskovalka Nina

Pričakujemo drugega otroka. Prvi, štiriletnik, je bil zelo naporen, nič ni spal, krći, skratka, spočili smo se šele sedaj, ko se je nepričakovano napovedal že drugi...Me je pa že strah, kako bo...
Bomo sploh kaj spali, bo tudi ta imel grozovite krče...

Kakšne izkušnje imatate starši dveh otrok? Se zgodba rada ponovi?
Default avatar

drg

Nam se ni ponovilo, drugi je čisto nasprotje. Kar pogumno!
Default avatar

elaine

Vsak naslednji je manj naporen.
Pri nas je bil prvi bolj utrujajoč, kot vsi ostali trije skupaj.
To velja za prvo leto.
Default avatar

ni nujno

Ja, tudi jaz sem srčno upala, da bo drugi bolj priden, manj naporen, bolje spal,... Ampak je čisto kopije starejše sestrice. Samo jaz sem se spremenila: manj se sekiram, bolj na "izi" jemljem vse skupaj, čeprav je naporno ;)
Default avatar

lara

Pozdravljena.
Moja prva je bila točno taka kot tvoj. In najbolj me je bilo strah, da bo tudi drugič tako. Pa ni bilo, druga hčera je bila čisto nasprotje. Tri mesece sploh nisem vedela, da jo imam, samo spala in jedla je.
LP
lara
Default avatar

nabo

Tu ga ni pravila. Nekaj pa je gotovo: ti si že bolj izkušena.
Naš prvi ni spal niti podnevi ne ponoči in je bil kar se tega tiče zelo naporen. Drugače pa je zelo lahko vodljiv otrok. Drugi pa obratno. Veliko je spal ponoči, čez dan sicer prav tako ni kaj dosti spal, je pa drugače bolj zahteven. Ampak to se kaže šele zdaj okrog drugega leta. Malega se ne da tako na hitro nekaj prepričat kot starejšega. Sicer sta si pa kar podobna in zelo luštna skupaj.
Se strinjam da je v drugo precej lažje kot prvič, čeprav sta dva.
LP
natasa
Default avatar

Gorenjka

Naš prvi je bil tudi precej naporen - nič ni spal, ne podnevi ne ponoči, po cele dneve se je drl ... en tak večni mali nezadovoljnež (še potem kasneje).
Drugi je sicer star šele 1 dober mesec, ampak je vsaj zaenkrat precej drugačen. Veliko spi, tudi ponoči (aleluja! :))), joka pa neprimerno manj kot prvi.

Je pa tudi mene skrbelo, predvsem glede spanja ponoči.
Default avatar

alika

Pri nas je bila hčera prva in pridna kot bubica, sin pa je bil en tečnež, krči....
Default avatar

Ajs

Pri nas je bilo ravno obratno: za prvega do 1 leta skoraj nismo vedeli, da ga imamo; vedno zadovoljen, dobre volje, malo krčev je sicer imel, a nič kaj hudega, trmaril ni nikoli, od začetka hodi spat ob 20.00 (pa je zdaj star 5 let in pol)
Druga je pa njegovo nasprotje: nori krči 6 mesecev, redko zaspi pred 22.00, pa še to se dere, trma za znoret, zbuja se vsaj 3x na noč ... stara je pa 1 leto.
Default avatar

LT

za drugega sem vedela,da slabs ne more bit:))

...ze zaradi tega,ker imas izkusnje in jemljes vse bolj na izi...
Default avatar

jpa

Pravila pri otrocih ni; edino na kar se lahko zaneseš, je , da si se spremenila ti, stvari drugače dojemaš,drugače si na vse skupaj pripravljen.
srečno
Default avatar

kiki

Elaine, a ti imaš otroke??? sem imela čist neko drugo predstavo o tebi..
Default avatar

pia123

pri nas pa oba otroka pridna, ta prva se mi je zdela ful pridna (čeprav se je pri 8 mesecih še 3x dojila ponoči, ampak je pa takoj nazaj zaspala), potem smo dobili pa ta drugega, ki je pa še veliko bolj na easy, pa saj sem tud jaz ...:)
pia
Default avatar

Gina

Se pridružujem LT....prva hči...grooooza, predvsem ponoči, ko smo čakali ta drugo sem se tolažila, da slabše že ne more bit, in če smo preživeli prvič, bomo pa še ta drugič...no drugič je bilo kot pesem....:-)))