Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

Žeja, dehidracija in suh zrak???

Default avatar

Anči**

Pozdravljene.

Sem v 10. tednu nosečnosti.

Zadnje čase opažam, da me čez dan in tudi ponoči kar žeja. Ponoči spijem tudi do pol litra vode in posledično me čaka WC vsako uro. Ponoči tudi težko diham zaradi suhega zraka, zato imam ob postelji nastavljeno vodo, vendar mi je zrak še vedno zelo suh. Ker se mi zaradi tega zamaši nos, diham nad usta, potem pa se zbudim s čisto presušenim grlom, zato pijem vodo, potem spet WC ........

Ali imate tudi ve probleme s suhim zrakom, je to normalno??? Mož poleg mene pa nima popolnoma nobenih problemov. Očitno zato, ker ni noseč, a???

Hvala za odgovore.

Anči**
Default avatar

Pia78

V nosečnosti je tudi sluznica v nosu nekoliko bolj nabrekla, kar daje občutek zamašenega nosu oz. suhega zraka. Tudi jaz sem imela take težave, in v prvem trimestru sem bila non-stop žejna (pred nosečnostjo se redko čutila žejo, tudi kadar sem veliko premalo pila).
Glede nosu si lahko pomagaš s kakšnim razpršilcem za nos s fiziološko raztopino (Sterimar, ipd.), sama sem včasih, kadar je bilo res neznosno, uporabila tudi 1 vpih pršila Operil (po navedbah ginekologov naj to ne bil bil tak greh).
Če pa si pogosto žejna, veliko piješ in veliko hodiš na WC (pa nimaš težav z visokim krvnim sladkorjem), je to lahko samo dobro, saj tako zmanjšuješ tveganje za okužbo sečil...