Med.Over.Net

Nosečnost in obporodno obdobje

novembrke- a že imate izbrano ime?

Default avatar

brenda

Novembrke, a že imate izbrano ime za otročka, pa kateri po vrsti je, pa kako je ime prvemu? Malo sem firbčna pač.. Sicer pa odštevam...še 8 tednov do roka. Upam le, da nam bodo pravočasno zmontirali otroško sobo..
Mi imamo doma že 3 letnega fantka Svita, sedaj pa bo punčka in ji bo ime Inja.
Lp vsem, pa vso srečo...kmalu
Default avatar

Meca

Mi je všeč ime Inja.Jaz pričakujem prvega otroka in bo fantek. Za punčko sem imela ime Tija, za fantka pa še ne vem. Do poroda imam še 10 tednov, tako da je še nekaj časa.Pišite predloge, mogoče dobim kakšno idejo.Pozdravček!
Default avatar

kanslo

Pri nas bo Sara. Sem pa tudi jaz imela v mislih ime Tija, samo brez črke j (torej Tia), pa sem morala to opustiti, ker v španščini to pomeni TETA in ker živimo na Špansko govorečem teritoriju, je to odpadlo. Izbrala sva internacionalno Saro. Do PDP pa še 9 tednov. Aja, meni je všeč tudi Taja ali Taia, ampak je moj izbral Saro. Pa naj bo. Za fantka pa mi je všeč Gabriel, če bi slučajno še kaj zrastlo. To je rezervno ime, ki ga mojmu še sploh nisem povedala, ker je tako 100% v Saro.
Default avatar

babsi

Kanslo, tudi midva razmisljava za puncko Tia. Nikoli do sedaj nisem pomislila na spanski prevod. Imam kar nekaj spansko govorecih prijateljev pa me sedaj zanima kako bodo reagirali. Za fantka pa je na vrhu Lars.
Default avatar

lenca

Pri nas pa je v igri Ivona, za fantka pa Žiga al pa Filip je meni všeč... Ampak jaz imam čas še do konc februarja, tak da si bom mogoče še premislila.
Default avatar

Beba78

Ob prevodih imen v španščino sem se spomnila na dogodek, ko smo bile prijateljice na Kubi. Eni od njih je bilo Nada :-) (nič!) smo se dosti nasmejale na ta račun :-))

Lp.
Default avatar

kanslo

Ujoj, "kap" hmm, nič kaj pozitivnega.
Babsi sej ti si iz NL? Kako to, da imaš špansko govoreče prijatelje. Ah, sej vem, neumno vprašanje, saj je tam vse internacionalizirano. Meni vem, da mi je bilo včasih za punčko všeč ime Malu. To je bila ena posvojena punčka iz Srbije, ki je našla dom pri prijaznih Nizozemskih starših. To ime sem opustila, ker pravi moj, da ga preveč spominja na Hot Line ime. Ti moški:) Se potem vprašam...zakaj pa ima to asociacijo?:))
Default avatar

še ena novembrka

Mi pričakujemo fantka, ki mu bo ime Gašper, doma pa že imamo 2,5 letno deklico Saro. Pdp je čez 10 tednov!
Pa en sončen dan vsem!!!
Default avatar

Ninanana

Ojla!
Še 8 tednov me čaka do tistega dne, pa se nisva še zmenila, kakšno ime naj dva, če bo punčka! Ampak meni je všeč Tia, tako, da bo vsaj enkrat obveljala moja. če bo fantek bo pa Anej.
Lepo se mejte, držite se, kmalu bo konec!
Default avatar

petybnino

Doma imamo 9 letnega Nina, kaj pričakujemo pa ne vemo. No, če bo fantek bo Jure za punčko pa še oklevamo med Niko, Evo in Laro ali Saro.
Default avatar

[Lara Croft]

Veliko lažje si predstavljam uspešno poslovno žensko, ki se kliče Veronika, kot pa Tia.
Default avatar

drugače

[quote [Lara Croft]]Veliko lažje si predstavljam uspešno poslovno žensko, ki se kliče Veronika, kot pa Tia.[/quote]

Jaz si pa veliko lažje zamišljam "uspešno" srčno vzgojiteljico v vrtcu, ki ji je ime Tia, kot pa kleno, trdo in strogo Veroniko!

Pa ne me vzet za slabo, obe imeni sta mi zelo lepi, ampak je za moje pojme to, kar je napisala Lara, čisti stereotip, poleg tega pa ne moremo odločati ali bo naša hčerka uspešna poslovna ženska, kirurginja, učiteljica ali natakarica. Moji so bili prepričani, da bom odvetnica, pa mi je pravo španska vas.
Default avatar

Tijka

Tia - špansko TETA

Meni ta imena sploh niso všeč. No, tudi grda mi niso, ampak ne bi jih dala svojim otrokom. Recimo Lia, Tia, Nia, Lu, Lilu, Noel, nil, Val, Tal, Tai ipd... Meni je to "kr neki".

Sicer je pa res, da bo čez par let ime Tia pomenilo približno to, kar je v naših letih pomenilo Barbara, Nataša, Mojca... Popolnoma neinteresantno ime, čisto običajno in nič nenavadno. Posebneži pa bodo Janezi, Petri, ipd...

Skrbna, super izbor. Veronika, Dominik... krasno.

Kot je ena gor napisala da si ne predstavlja Tie kot neke resne odrasle ženske. Meni je pa ful smešno : Dober dan, moje ime je Val, Nal, Tai... Novak... he he, hudo
Default avatar

[Lara Croft]

Hej drugače..... to je samo moje mnenje.... če jaz tako mislim, to še ne pomeni, da je to tudi res... :)
Meni pač ta okrajšana imena zvenijo zelo otročje... :))
Default avatar

Skr bna

[quote Tijka]

Skrbna, super izbor. Veronika, Dominik... krasno.
[/quote]


O hvala :))), lepo, da je še komu všeč. Meni tudi ta tričrkovna imena ne gredo, tko da ostajamo pri klasiki, ob kateri si tudi v tujini ne polomijo jezikov. Ne pom pozabila sodelavca, ki je bil Črt Črv, pa so kolegi iz tujine zahtevali "Mister si-ar-ti si-ar-vi" in ga "Si-ar-ti" tudi klicali :(((
Default avatar

o

Meni se zdijo ta moderna novodobna imena bolj primerna za psa ali mačko kot pa za otroka.
Default avatar

pl79

Skrbna,
tud men je tvoj izbor zelo vsec, z mojim imava raje "tradicionalna";) daljsa imena, ki nekaj povedo in pomenijo, tako, da bo mali Jakob, punci bi bila pa Eva Katarina. Pac ma vsak svo okus, ampak malo pa moras vseen mislit na to, kako se bo otrok pocutil kot lastnik neke cudne, po moznosti celo smesne skovanke (da ne zacnem nastevat se jaz ;)), ceprav mislem, da je bil Lanai za fantka ena hujsih variant).
Moja prijateljica ima tud Dominika, pa do takrat, ko je rodila, skoraj nisem vedela, da to ime obstaja...fanticek ima pa teto, ki ji je ime Veronika;))
Default avatar

babsi

[quote kanslo]
Babsi sej ti si iz NL? Kako to, da imaš špansko govoreče prijatelje. [/quote]

Ja, Kanslo, sem tista iz NL.
No, ko sem prisla na NL, sem spoznala Venezuelko, s katero sva postali dobri prijateljici, preko nje pa sem prisla v stik se z veliko drugimi spansko govorecimi prijatelji. Sem razmisljala, ce je njej ime Solimar (sonce in morje), potem bi Tia tudi moralo biti sprejemljivo.
Drugace pa sva midva izbrala ime Tia cisto slucajno, pri gledanju tenisa. Tia Hellebaut je kar uspesna belgijska teniska igralka.

Kar se pa same uspesnosti tice, pa mislim, da ime nima veliko vpliva. Imena par mojih sodelavcev in sefov so Siobhan, Hagit, Vala, Kani, Han, ki so tudi za tukaj bolj nenavadna, pa ljudje zaradi tega niso nic manj uspesni...

Kanslo, ime MALU je pa prav lustno. Mene spominja bolj na eksoticne kraje, nekje v Tihem oceanu med palmami in plazami z belim peskom...