Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kus kus kako pripraviti

Default avatar

ne vem

Kako naj pripravim kus kus in kaj naj dam zraven, kot kaj se je to, kot priloga, solata...? Zraven česa?


HVALA
Default avatar

mojcaJ

Oj

Jaz samo zavrem in solim vodo. Ko le ta zavre, jo ugasnem, notri pa dam kuskus in pustim5-10 minut. Ne dodajam margarine, tako kot nekje piše. Uporabljam pa kot prilogo, namesto riža,,krompirja,polente,makaronov, predvsem k omakam in podobno.

Drugače pa priprava piše na vrečki in je res enostavno

lp in dober tek
Default avatar

maja_

Kus Kus se pripravi vtako kot testenine - ker Kus Kus so v bistvu testenine. Ja vem, čudno - ampak je bila na Discovery 1x oddaha, ki je kazalo kako ga pridelujejo in so to povedali - sem bila full začudena...

ga pokuhaš in potem dodajaš kar želiš.

lahko omako, lahko mpopraženo meso in zelenjavo in potem vsako posebej zmešaš skupaj. Dober je z mletim mesom . fajn začinjenim in z zelenjavo.

lahko je kot samostojna priloga.

lahko ga še popražiš, ko ga skuhaš... ... začime sol in jaz dodam še malo drugih dišavnic (bailika ali origano).

V bistvu je zelo nevtralen zato paše zraven vse - pač toliko začinjeno kot imaš rada (jaz recimo vse začinim precej - misli to kar dodaš kuhanemu kus kusu.
*********************************************
We all know that cats rule the world!
Default avatar

ne vem

Hvala vama!
Default avatar

maja_

Dober tek :)
*********************************************
We all know that cats rule the world!
Default avatar

obožujemo kus kus

Jaz kus kus skuham v mleku, ko je kuhan po cca 20 minutah, ga sladkam oz. ga vsak po okusu in ga jemo ponavadi za večerjo.

lp
Default avatar

*metka

jaz sem pa kus kus v nedeljo naredila kot prilogo k pečeni ribi in kuhani cvetači. sem vzela polnozrnati kus kus in - kot so že predhodnice povedale - dala v vrelo vodo, pokrila, čez 5 minut pa samo z vilicami razrahljala, vmešala pol kisle smetane in je bilo ful okusno.je mož rekel, da že dolgo nisem naredila tako dobrega kosila, so vsi pomazali krožnike, hehe.

dober tek!
Default avatar

mama2831

Recepte že imaš, za sladke jedi ga mi skuhamo v mleku, dodamo vanilin saldkor, to je recimo njami za k sadju. Za slane (k zelenjavi ali mesu) pa v vodi.

Ampak se mi zdi, da je kus kus žitarica, ne testenine.
Default avatar

maja_

"Ampak se mi zdi, da je kus kus žitarica, ne testenine."

No ne bom trdila, nisem si zmislila jaz. Na Discovery je oddaja "How do we do it" in vsakokrat pokažejo nekaj proizvodnih procesov, včasih hrane, oblačil ali strojev... 1x je bilo pač o kus kusu in so rekli da so testenine... pač kazalo je, da so različne velikost "zrnc" in tako dalje... ... no saj pravim tako sem videla jaz, še vedno pa lahko preverimo, če koga res zanima:)

p.s. nevem pa, če se katera žitarica kuha samo 5 minut, da je mehka...morda se pa motim?
*********************************************
We all know that cats rule the world!
Default avatar

Silvy

Kus-kus ni ne žitarica, ne testenine, je čisto navaden pšenični zdrob. Pač narejen po nekem postopku.