ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

OBISK novorojenčka

Default avatar

stasa8

Pozdravljeni!

V šoli za starše so nam povedali, da v porodnišnici novorojenčka in mater lahko obišče mož (in prvorojenec) - kar je razumljivo.
Zanima pa me, kdaj lahko novorojenček dobi obiske (npr. novopečene stare starše), ko pride domov? Lahko že prvi dan? Ga lahko pestujejo?

Za vaš odgovor že vnaprej hvala!
Default avatar

Stanko Pušenjak

Spoštovani,

koga in koliko pripustite na obisk dojenčku doma je vaša stvar, v porodnišnici pa zaradi povečane frekvence obiskov lahko pride tudi do nenamerne ogroženosti otroka in nosečnic ali porodnic, zlasti v času epidemij prehladnih obolenj, zato smo obiske omejili na najnujnejše osebe. Sicer pa sem mnenja, da naj na obisk družini z novorojencem prveih nekaj tednov pride le oni, ki ima tam kaj za pomagati, ostali, ki se pridejo zgolj naužit pogledov na dojenčka in se dajo celo streči od gostiteljev, praviloma kar od porodnice same, pa niso pretirano nujni.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak