pokovka v mikoravalkovki
pokovko iz prav za mikrovalovko pripravljene koruze znam naredit 🙂
baje pa se da tudi iz tiste koruze, ki jo sicer pripravimo v ponvi, naredit pokovko v mikrovalovni pečici. kako? sicer sem čisto po trotlasto poskusila dati par zrnov na krožnik, pa pokrila sem s pokrovom z luknjico in dejansko se je nekaj zrn razpočilo, ampak pri tem je bil krožnik tako segret, da se ga ni dalo prijeti in ful je bilo vroče v pečici.
🙂 sem celo razpravo napisala, pa me zanima samo to, če lahko pripravim pokovko v MV tudi iz tiste koruze za v ponev in če ja, kako?
Ta za mikrovalovko je pakirana v posebni vrečki, s katero jo daš not. Je pa full dobra, ker je ravno prav slana, pa ni tolk mastna (če si sicer navajena, da daš olje v ponev).
Mi smo kar redni uporabniki teh kokic, pa še priročno je, ker nastaviš čas (cca. 3,5 min. na srednje močni temperaturi) in se same naredijo. Potem samo pretreseš in to je to.
Jaz jo vedno delam iz “navadne” koruze, ne oz tiste že pripravljene v vrečki.
V posodo (stekleno-jena) dam žlico olja, in vsujem koruzo, dodam malo soli in dobro premešam. Pokrijem s (če delam v jena posodi kar s tistim, ali pa kar z krožnikom). MV nastavim na največjo moč, ter približno 5 min. Poskusi raje majn in potem podaljšuj čas.
Na koncu jih še malo posolim in to je to.