Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

Spremeniti svoj življenjski slog, odnos do telesa, svoje navade v prehranjevanju in najti pravo mero telesnih dejavnosti ni preprosto, a prednosti za zdravje in psihično počutje so lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in strokovni nasveti.

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS

sebastijan - osebni trener

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Linea Snella

Default avatar

inocent

Pozdravček!

Ima katera kakšne izkušnje s saloni Linea Snella?
+ ali -??
Default avatar

snofla

Jaz hodim v linea snello od junija naprej 3 x tedensko.

Jaz ti iz svojih izkušenj lahko povem, da sem vesela da sem šla zato ker sem vedno prekmalu obupala tukaj pa sem dobila veliko motivacije in kontrole, pa še dodatno sem se razgibala tam.

Naj te opozorim, da se boš morala za svojo postavo borit sama, mal si na forumu preber kako se zdravo prehranjevat in če boš redno telovadila 3-4krat na teden ti bo ravno tako uspelo, ampak največji problem vseh nas je to da kakšen mesec že gre potem pa se mal ustavi in ti vse skupaj dol pade al pa hitro podležeš skušnjavi, tu pa ker veš da te bodo vsakič ko prideš zvagali se boš držala nazaj.

Men je fino,punce so prijazne,se razgibam tam,lahko vprašam glede prehrane kaj ko me zanima,čudežev pa ne delajo :o)

Veliko ceneje te bo pršlo če imaš kako kolegico s katero se spustita skupaj v projekt skupaj vadita si pišeta dnevnik kaj jesta, če imata kaj za vprašat smo mi tule gor in se vagajta vsak dan.
Jest sem žal sama, sam imam pa na forumu soborke :o)

LP
Default avatar

ninagam

Jaz hodim v linea snello v šiško.Majhen a zelo prijeten salon, največji plus pa za osebje.
Strinjam se s snoflo, čudežev ne delajo in to ti povedo že čisto na začetku.Jaz sem jim rekla, da bi se rada rešila 10 kg v dveh mesecih in so mi razložili, da to ni možno, vsaj ne na zdrav način in dolgoročno gledano.
A če si pripravljen kaj spremenit, ti pomagajo in rezultati so res hitro vidni.
Vadba v kapsuli je v redu, vse delaš leže, cc.25 minut. Sauna, pa je sploh super.Glavo imaš zunaj, tako da dihaš svež zrak, telo pa se poti.Koža je bolj gladka že po par terapijah, za prvo izgubo obsega pa rabiš cc.10 dni, oziroma 5 terapij.
Jaz sem zadovoljna z vsem, morda le cena.A če deluje in na meni deluje, je tudi to sprejemljivo.

LP
Default avatar

snofla

jaz sem mela neki malga popusta in je prišlo mislim da 958,00 eur ne vem točno dala sem v 4ih obrokih.
Tko, da mi je znesl sam je šlo pa kar na tesno.

LP
Default avatar

uirenaaaa

oooo ne me hecat..... 1.000 evrov. ... jao babe! a ni škoda dnarja? jej lepo, pa migaj pa bo šlo dol. tko jest delam in sem zadovoljna. ma nikol ne da m tolk dnarja!!! ga rajš prišparam in si pol nove cunje kupim. fak kok dnarja stran zmetanega...žalostno
Default avatar

Anina

Jaz poznam tri ženske, mamice, ki so hodile v te salone. Vsem trem je bilo skupno to, da so res shujšale, ampak lepo postavo so obdržale le dokler so obiskovale salone. Ena je začela hujšati takrat kot jaz, jaz sem z zdravo prehranp in tekom hitreje hujšala kot ona. Ko je končala z obiski, se je zredila, potem pa je začela jesti petkrat na dan, gibati... in je danes čudovita. Brez Linee Snelle.
Ostali dve sta začeli ponovno hoditi v salon (leto in pol), težo vzdržujeta, nista pa suhici (pa pomisli, koliko denarja sta porabili v letu in pol)...
Default avatar

snofla

Lejte sej dejstvo je da nihče tu ne odkriva tople vode bistvo vsega skupaj je zdrava prehrana in telovadba.
Oni ti nudijo motivacijo in kontrolo,pa odgovore na vprašanja to je pa tud vse, jaz danes ko vidm zakaj se gre vem da bi sama z zdravo prehrano in telovadbo prav tako dosegla rezultate ki jih imam danes pa še denar bi imela v žepu, ni mi pa žal ker mi je manjkalo motivacije,znanja,volje,samokontrole.

Odkrito veliko več sem odnesla iz tega foruma kot iz Linea Snelle samo če bi zavrtela čas nazaj bi šla še enkrat, ker me je to spodbudilo k temu da sem se sploh začela zanimat za zdravo prehrano in šport, sedaj pa sem si tu poiskala motivacijo z soborkami.

LP
Default avatar

angelika

Se strinjam snoflo. Res je, da so punce odlične, telovadba je super, komentar imam le na njihova priporočila glede zdrave prehrane; posledično, po njihovih jedilnikih sem si zakislila organizem. Zdaj imam diagnosticirano putiko, ker sem po njohovih priporočilih imela dieto z manj OH-ker sem bila lačna sem jedla prveč mesa in rezultate občutim zdaj. V 3 mesecih se shujšala 10 kg, po 8 mesecih prenehanja sem se zredila za 12. Toliko o uspešnosti. Ne krivim Linea Snelle. želim pa, da vsaka, ki gre tja naj se vsak moment zaveda, da je ona sama lastnica svojega teles, da je odgovorna zanj...Meni je ljubše zdaj, ko se sama gibam, jem pestro hrano, 5 obrokov pa sem vseeno od 29.7. pa do danes shujšala 5.2kg. Počutim se odlično.Lepo se imejte
Default avatar

snofla

NO kar se prehrane tiče jim pa jaz majčkeno zamerim.
Ko sem se vpisala so mi dale dnevnik na katerega moram podrobno pisat kaj sem pojedla kdaj in če sem šla na veliko potrebo tisti dan.No in jaz sem to mesec dni pridno pisala in sem se tud kontrolirala in nisem goljufala no potem sem pa ugotovila da nihče ne pregleda mojih zapiskov in sem nehala pisat...napaka no in potem sem se mal pregrešila se vmes kake 2kg zredila in mi noben ni rekel gremo pogledat kaj si jedla pa bomo odkrili napako, ki pa bi jo odkrili že takoj ko bi vidl da sem nehala pisat dnevnik.

No tolk o tem bol ko si proti koncu manj se tud brigajo,kar se svetovanj tiče.

Lep vikend vsem skupaj...
Default avatar

jacky*

Pomaga in ne pomaga..
Pomaga-dokler si pomagaš tudi sam!!takoj ko se zapustiš se ti pa vse povrne.
Default avatar

čokoladna princeska

ehhh...čudežev nikjer ni. Škoda. Treba bo zavihat rokave in se vsak dan posebej borit. Pa lenoba, ki nas z leti čedalje bolj baše je en sam živ hudič, ki ima najlepše vendar prazne obljube :)))
Default avatar

Violeta Jovanović

Jaz imam same pozitivne izkušnje z njimi. 3. novembra končujem 4-mesečno terapijo in sicer v Mariboru na Pobrežju. Prebrala sem komentarje in ne morem verjeti kako so ljudje prazni v glavah. Samo za denar jim gre.... Verjetno da je veliko lažje jamrati i tožiti kako nas nekaj boli, pa kako nismo zadovoljne s svojo postavo....kot pa narediti res nekaj, kar bo popolnoma spremenilo življenje. Pa saj ne gre tako enostavno brez telovadbe, ker se z leti metabolizem upočasni in veliko več truda je potrebno vložiti za hujšanje kot pa kot si mlad. Ne morem si razložiti komentar - udari te lepo po žepu- Le kaj si je mislila ta oseba, ki je to napisala? Kaj pa nezdrava prehrana, cigareti in še kaj - te to ne udari po žepu, pa še po zdravju tudi.... Ljudje (pa ne vsi) so zelo leni in se jim ne ljubi čisto nič zase narediti. V življenju je čisto vse možno, pač je odvisno koliko so ljudje sami dovzetni. Jaz sem zelo lepo shujšala, izoblikovala telo, naučila se vaj, in z vso mojo močjo se bom trudila še po končani terapiji biti aktivna in zadržati 5 obrokov na dan, ker zares ni težko. Ampak ljudje, ki vedno iščejo razloge za jamranje so itak takšni, ki "umirajo" na obroke.... Potem so pa drugi krivi, ker oni niso zadovoljni. Ja, najlažje je drugemu naprtiti breme, zato, če bi šlo kaj narobe, je spet veliko lažje obsojati tiste, ki pač niso uspeli narediti po njihovih željah. Da bi pa sami nekaj naredili - niti pod razno. Ja lepo je metati denar na garderobo - a to je za pohvalo? Smešno in katastrofalno.... Pač naj dela vsak po svoje, poznam veliko ženski, ki so zares zadovoljne z rezultati pa še tudi z osebjem in njihovim znanjem, izkušnjami, lepo besedo in pripravljenost.

Lep pozdrav
Default avatar

ena 76

Violeta,
tudi jaz imam izkušnjo z lineo snello. Osebje prijazno, itd. Bi te pa res prosila, če se boš spomnila, da se oglasiš čez par mesecev in nam takrat napišeš kaj se dogaja s tvojim telesom.
Tista, ki si je kupila cunje, bo še vedno oblečena, mi ki smo vložile v "zdravje" v omenjenm studio pa....,no kar javi se čez nekaj mesecev.

Pa lep dan še naprej
Default avatar

Mito

Pomoje je veliko ceneje in bolje, da si omisliš enega dobrega osebnega trenerja, ki te prav gotovo veliko bolje, bolj zdravo in hitreje spravi do cilja. Lineasnela ima svojo metodo, ki je narejena na najmanjši skupni imenovalec. To pomeni, da ima vsaka oseba enak program. Telesna aktivnost je prebna, vendar z gospo, ki poleg tega da je adipozna ima še slabo držo bi delal bistveno drugače kot z nekoliko mlajšo (še vedno predebelo gospo), ki pa si želi to sezono smučat. Shujšali bi po vsej verjetnosti obe, vaditi bi morali obe, rezultat pa bi bil bistveno boljši kot pa pri lineasneli, kjer delajo vsi enako.
Default avatar

KATERINA

Spoštovani....

NIKOLI se ne udeležujem forumov, tukaj pa so me preveč zasrbeli prsti....

Sem mamica 2 malih otrok (8 in 24 mes) in pred prvo nosečnostjo nikoli nisem imela težav s težo ali vadbo -sveži zrak, fitnes...
Prva nosečnost je bila rizična(strogo ležanje 6 mes) in pridobila sem 25 kg, ki jih nista pregnala ne svež zrak ne fitnes in tudi ne osebni trener. Uspelo pa je Linei Snelli in seveda v prvi vrsti meni.
Takoj, ko sem prišla na meritve so mi punce povedale, da čudežev ni ter da za zdravo izgubo kg lahko računam na najmanj 5-6 mes potenja in redne, zdrave prehrane.
Že v 3 mesecih sem imela tako postavo, kot nikoli prej v živjenju! Znanci so me spraševali kaj delam, da imam tako postavo in prijateljice so me zasliševale koliko stradam. Naj poudarim, da toliko jedla nisem še nikoli prej -5x na dan. Zjutraj sem jedla kar mi je pasalo, dop. malica sadje, kosilo po želji. sem se pa držala načela, da popoldan jem le beljakovine. Jogurti, zrezki, zelenjava, sir...
Postavo sem obdržala tudi po končanih terapijah, vse do druge nosečnosti.

Sedaj, ko je moj fantek star 8 mesecev zopet obiskujem Lineo Snello v Šiški, kjer so punce ZAKON, kilogrami že kopnijo, cm pa tudi....

Kar se tiče pa denarja - ne kadim, ne pijem, ne hazardiram, .... tako, da si lahko privoščim eno razvado, ki pa je poleg tega, da je zdrava in dobra zame, obenem "pobeg" od mojih kričečih sončkov.

Lineo Snello bom še naprej obiskovala in jo priporočam vsem, ki želijo lepo skladno postavo na zdrav način.

Katerina
Default avatar

Goričanka

Tudi jaz sem začela hoditi in jo priporočam. Sem zelo zadovoljna, obravnavajo me individualno, telovadijo z mano, vaje imam za kritične dele telesa, in pa seveda pogovori, pogovori... Imam eno motnjo hranjenja. Priznam, da sem bila skeptična, kajti prebrala sem tudi nekaj negativnih kritik.
Sedaj pa mi ni žal, da sem šla.
Imam zelo podobno situacijo kot moja predhodnica, dva majhna otroka, in kilogrami so se nabrali. Nimam drugih razvad in tudi meni dobesedno paše tisti odklop 2x tedensko, kajti sem v glavnem sama doma z mlajšim otrokom, starejši je v vrtcu.
Je pa res, da se ne bi odločila, če ne bi poznala ene punce iz salona. So pa vse zelo v redu. Jaz tudi priporočam!

Tudi osebni trener ni slaba opcija in če ne bi šla v Lineo Snello, bi šla v fitnes in tam poskušala s trenerjem shujšati.
Default avatar

wonderland

Jaz sem ravno danes bila na prvem uvodnem pogovoru in so mi predpisali 9mesecno "terapijo" in ceno 3000 Eur. Moram rect, da sem vedla da so dragi, da je pa tako visoka cena pa vseeno nisem pricakovala. Salon kot tak in osebje so mi bili vsec in mocno se nagima k temu da bi sla.
imam pa vprasanje za tiste, ki hodite oz. ste hodile...kaksni so jedilniki? ne zanima me v detajle, ampak priblizno v kateri smeri gredo. sprasujem zato, ker imam malega otrocka, hodim v sluzbi in sem vecino casa sama in si ne predstavljam kdaj bi kuhala in pripravljala neke zakomplicirane jedi. Je jedilnik taksen, da si ga lahko dokaj enostavno in hitro pripravim?
Kaj pa mislite ce bi vzela 6 mesecni program?
kako je pa takrat, ce me vmes 14 dni ni na vadbo zaradi dopusta?
Vsakega nasveta bom vesela.
Hvala vsem.
Default avatar

Goričanka

Tega nisem napisala, ker nisem še poskusila hujšati z osebnim trenerjem.
Predvsem je za LS prevagalo dejstvo, da sem imela informacije na dosegu roke, do osebnega trenerja pa nisem nikoli prišla in osebno ne poznam nikogar, ki bi hodil k trenerju.