Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Hotel Bernardin

Default avatar
Je bil kdo v Portorožu h. Bernardin? Vaše mnenje? Je vreden tega denarja? Ima hotel svoj notranji bazen, oziroma kje v notranjem bazenu se kopaš?
Default avatar
Verjetno malo prepozno, toda vseeno:
Hoteli Bernardin d.d. je kongresno-wellness-hotelsko podjetje (v kratkem bo tudi igralniško, saj gradijo igralni salon), katerega sestavljajo trije hoteli in sicer Grand Hotel Bernardin*****(nekoč Grand Hotel Emona), Hotel Histrion****(nekoč Hotel Bernardin) ter Hotel Vile Park***(gre pravzaprav za depandans hotel). Zelo zaželjeno s tvoje strani bi bila informacija po katerem hotelu sprašuješ.
Grand Hotel Bernardin, kateri po nekaterih slovi kot eden najboljših slovenskih hotelov in je znan tudi po temu, da predstavlja največji kongresni center v tem delu Evrope ter da ima vse sobe (le-teh je 242) s pogeldom na morje, ima manjši bazen (oz, kar bazenček) v 10. nadstropju, a verjetno nisi imel(a) tega v mislih.
Hotel Histrion je hotel s štirimi zvezdicami in 273 sobami (tudi za tega nekateri menijo, da je eden boljših v svoji kategoriji v Sloveniji) pa ima največ pokritih bazenskih površin v Sloveniji do katerih dostopaš z dvigalom direkt od sob.
Vile Park je pa srednje kakovosten hotel treh zvezdic (210 sob, od tega 25 apartmajev kakovosti štirih zvezdic s klimo, navadne sobe pa so povečini brez klime) in je v neposredni bližini hotela Histrion, vendar do bazenov dostopaš od zunaj.
Ali so hoteli Bernardin vredni svoje cene, je zelo specifično vprašanje. Namreč, večino hotelov višjega razreda (4 ali 5 zvezdic) po mojem mnenju preplačaš. Se pa splača vzeti 5-dnevni paket s polpenzionom v Hotelu Histrion, kjer so nekoč cene bile nekoliko ugodnejše (okrog 10.000 SIT po osebi na dan še za časa tolarjev).
Je pa osebje v hotelih Bernardin povečini zelo profesionalno in ustrežljivo, tudi sobe (velja predvsem za Grand Hotel Bernardin in Hotel Histrion) so navadno prijetnega videza, urejene in čiste, hrana pa precej okusna. Skratka, prijetno hotelsko podjetje za družine ter poslovneže.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net