Forum.Over.Net

Starševski čvek

zavijanje z očmi - tik?

Default avatar

1anja

Pozdravljeni

Pri sinu (13 letniku) že dobra 3 leta opažam »požmrkavanje« z očesom, tudi kot nekakšno zavijanje z očmi. Moram povedat, da ko ga gledam, je na trenutke za videt prav grozljivo.
Sicer je zelo živahen fant. V šoli izdeluje z dobrimi ocenami.Je pa res, da ga je treba za vsako stvar, ki jo dela "priganjat", ker se mu zdi vse brez veze in nepotrebno.

Že nekajkrat sem to omenila njegovi zdravnici, ki pa meni, da je to zadeva, ki bo sama od sebe tudi minila, le da naj ne polagamo na to preveč pozornosti in naj ga ne opozarjamo.

Meni pa se le zdi, da vse skupaj predolgo traja. Res da fant, stopa v puberteto, vendar bojim se, da bo prepozno ali prešlo v to fazo da sploh ne bo pomoči. Nisem sicer pristaš tega, da bi fanta dala na zdravila. Zanima me, ali ste tudi vi imeli podobne izkušnje in kako ste to premagali.
Ramišljam o bioenergetiku, bovnovi terapiji ali kaj podobnega. Ali ima kdo od vas podobne izkušnje in kako ste premagali zadevo?
Default avatar

metulka

Poznam podoben primer predšolskega otroka, ki pa že nekaj let hodi nekam na obravnavo - pa ne vem točno kam, nekam v LJ. Zavija z očmi, mežika in je mogoče tudi rahlo hiperaktiven, drugače popolnoma normalno bister. Ne dobiva tablet.
Poskusi postavit to vprašanje še na forumu Otroci s posebnimi potrebami, tam odgovarjajo zelo fajn punce.
Default avatar

žožika

Moja hčera je to delala pri treh letih. Sem mislila da se mi bo zmešalo , ker ni bilo lepo videt. Je pa res, da do tega pride, ko se počutijo ogrožene ali imajo kakšen problem v svojih glavcah, pa si ga ne upajo z nami delit. Mi smo se potem ogromno ukvarjali z njo in res ne smeš govorit ne delat tega ker potem samo še bolj. Se je pa zgodilo tudi letos na začetku moje nosečnosti ker je verjetno začela razmišljat, da ne bo več na prvem mestu. Ampak je minilo samo od sebe. Bile smo tudi pri okulistu in dobile, kapljice, kremo pa ni pomagalo. Ker pa je tvoj že velik fant, pa bi se lahko mogoče sam kontroliral, da mu kasneje res ne bi prišlo v navado. Vse bo o.k.:)
Default avatar

ikit

Nedolgo nazaj sem tudi sama spraševala isto(otr. s posebnimi potrebami) ,samo da je moj otrok star osem let.Pozanimala sem se pri psihologu,ki mi je svetoval enako-ne polagajte pozornosti na to.Ponavadi so to bolj živahni otroci,na ta način nekako izražajo svoje stiske. Upajmo,da bo res minilo.LP
Default avatar

1anja

hvala za odgovore punce. Skrbi me močno res zato, ker to traja že 3 leta, pa mam včasih občutek da se samo stopnjuje. Sem pa res opazila, da v trenutkih ko je "napet", čeprav tudi skozi pogovor, ko se z nekom pogovarja.
včasih je žmiganje rahlo, drugič spet bolj izrazito. Slišala sem že da običajno te stvari hitreje minejo.
koliko časa to traja pri vas?
je pa res da je full aktiven otrok. 100 misli in dejanj v minuti in sicer tud kar brihten.