ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

skrbi -zanositev po sterilizaciji

Default avatar
Spoštovani gospod dr.Pušenjak!

Ker sem imela slabo izkušnjo , zanosila sem z bakrenim obročkom v maternici, ki je bil star 2 leti pri 39 letih,in sem to nosečnost prekinila ker ni bilo utripa, zato sem se odločila za sterilizacijo-predvsem zato ker se zdravim za hipertenzijo, me vseeno zanima kolikšna je možnost zanositve, saj moja ginekologinja pravi da sem prava redkost .Tubi sta prerezani in koagulirani.Nosečnost v maternici je skoraj nemogoča??? ampak izvenmaternična je pa vseeno možna???

Hvala za vaš trud in odgovor.
Default avatar
Spoštovani,

pri tem pojavu gre za statistično verjetnost, ki se meri v delčkih promilov in je težko reči kaj konkretnega za posameznico. Vsaki, ki se sterilizira pač povemo, da obstaja minimalna možnost ponovne zanositve kljub sterilizaciji, saj narava lahko najde 1000 načinov, da se obrani našega vplivanja. Z gole tehnične plati posega se zdi, da je zanositev po sterilizaciji nemogoča, vednar nekaj posameznih primerov v karieri, s katerimi se srečamo, nam daje vedeti, da si ne smemo domišljati, da smo vsemogočni.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet