Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Avstralija najem avtodoma

Default avatar

gerna

Nacrtujemo potovanje v Avstralijo, kjer bi si radi za kaksna dva tedna najeli avtodom.Zanima me ali ima kdo izkusnje s tem? Ali se bolj splaca najeti avtodom prek neta ali sele, ko pridemo dol? Ve kdo za kaksen link, kjer bi se dalo rezervirati avtodom?
Hvala vsem za odgovore in pomoc!!!
Default avatar

nina4

Ko sem bila pred leti v Avstraliji sva najela avtdom pri Apollu, ki je bil najcenejši. Tukaj je link:

http://www.apollomhomes.com.au/

Odločila sva se za varianto "cheapa campa", pa so nama vseeno dali popolnoma nov avto. Vsekakor so Apollovi avtomobili nekoliko sklabši kot npr. Britzovi - mislim predvsem na ščitnike šip proti kamenčkom, ampak po moji oceni še vedno zelo v redu.
Default avatar

m+m

Tudi mi odhajamo v Australijo in tam imas vec ponudnikov avtodomov:Apollo, Kea, Britz, Maui. Tudi cenovno si tako sledijo. Apollo je najslabsi in seveda najcenejsi, ima najstarejse avtomobile, tudi do 6 let stare in v sestih letih se lahko zgodi marsikaj. Ostali imajo avto park star do 2 leti. Mi smo se odlocili za Keo, ki je primerljiva z Britzem, pa vseeno nekoliko cenejsa, Maui je pa predrag. Kar pise nina4, da je dobila nov avto-je imela izredno sreco-super!

Linki so:www.maui-rentals.com , www.britz.com, www.keacampers.com

Vsekakor pa pravijo, da si treba avtodom rezervirat ze tuki.
Kdaj pa nacrtujete pot v Australijo?
Default avatar

sasolinka

Evo, midva sva bila v Avstraliji leta 2002. Potovala sva z avtodomom in z avtomobilom. Najprej svetujem, da se odločite za približen potek potovanja in se glede na to odločite za najem. Najina izkušnja je bila taka, da sva z avtodomom potovala samo cca 3 tedene (Apollo, kombi varianta, da sva lahko prespala v njem, ker sva računala, da lahko kdaj ne bova uspela priti do kempa; nobenih problemov, tudi avto ni bil tako star...), ko sva šla po notranjosti Avstralije (Cairns-Alice Spings -Adelaide-Melbourn), po vzhodni obali pa sva samo najela avtomobil, ker je bilo tako ceneje. Vzhodna obala je pač toliko bolj turističan in je bilo ceneje najeti avto+prespati v motelih, kot pa najeti avtodom...
PRi izbiri avtodoma svetujem še to, da preverite po kakšnih cestah boste vozili, navadni avtodomi so samo za asfaltirane ceste, če boste šli po Outbacku po kakšnih makadamskih poteh potrebujete **. Midva sva se malo švercala z navadnim avtodomom tudi po makadamu, toda to sva šla na lastno odgovornost, če bi se nama kaj okvaril avtodom, bi morala midva kriti stroške...

Pa uživajte, mi bomo tudi zagotovo še šli! Avstalija je fantastična, še posebno njena narava!!!
Default avatar

gerna

Najprej vsem hvala za odgovore, nasvete in linke.
Mi nameravamo v Avstralijo nekje koncem junija prihodnje leto, saj nam prej zaradi soloobveznih otrok to nekako ne znese.
Glede rezervacije avtodoma pa se nevem tocno, ker bomo nekaj casa pri sorodnikih v Sydney-u.Pa tudi sedaj se ni cenikov in moznosti rezervacije za tisto obdobje.
Iz Sydney-a smo nameravali po vzhodni obali navzgor do Mt.Iso, potem pa dol proti Alice Springs-u, Uluru, Adelaida, Melburn in nazaj v Sydney.
Sasolinka kaj mislis po tvojih izkusnjah, da smo si zadali prevec dolgo pot? Na netu sem brala o potovanju, ki je bilo izpeljano priblizno po tej poti in to celo v manj kot dveh tednih.
Za vse dodatne informacije in nasvete vam bom zelo hvalezna!
m+m kdaj pa vi odhajate?
Vsem LP.
Default avatar

nina4

Midva sva za pot od Sydneya na skrajni jug pa potem čez rdeči center na skrajni sever in do Cairnsa potrebovala 3 tedne. Razen Sydneya sva izpustila vsa mesta (ker nama pač niso po duši), pretaknila pa vse naravne znamenitosti, vključno z nekaj pešačenja (torej ne samo iz avta, foto, nazaj v avto in naprej). Bila sva v avgustu in sva na jugu imela "probleme" zaradi kratkega dneva, tako, da sva vstajala že ob 5-ih, da sva z dnevom lahko štartala. Pa še to v avtodomu (ki je bil brez klime in kurjave) naju je na jugu ponoči nesramno zeblo. Tvoj program je za dva tedna kar napet, če si mislite ogledovati tudi znamenitost, ni pa nemogoč. Pot si zastavite tako, da imejta za zadnje dni na sporedu tisto, kar vam je manj pomembno, da vidite, če se vam slučajno zgodi, da boste morali hiteti. Če niste kakšni strašni ljubitelji surfanja svetujem, da greste v obratni smeri kot si napisala.
Default avatar

m+m

Mi odhajamo konec januarja 2008, ko se pri njih zakljucuje poletje.
Default avatar

sasolinka

Halo!

Meni se zdi ta pot malo dolga, če res greste samo za dva tedna. No, ni nemogoče,ampak to pomeni,da se ne boste prav veliko ustavljali, v bistvu se boste predvsem vozili...Je pa res, da nimate drugih cestnih opcij, če hočete iti to pot z avtodomom ali avtom. Ne vem, če imate točno predstavo koliko km je to, lahko da boste morali narediti tudi po 400 km vsak dan, navsezadnje je Avstralija tako velika kot cela Evropa s Skandinavijo vred! Mogoče bi premislili, da vsaj kakšen del te poti preletite z njihovimi nizkocenovnimi letali (Virgin Blue in še en novejši, ki ga ne poznam). Midva sva tako letela iz Melbourna v Sydney in nato v Brisbane; vnaprej rezervirani leti so v stilu nekaj evrov (a la Rayn air).Midva sva bila dol 2 meseca in sva v tem času naredila pot iz Cairnsa v notranjost, na jug, letela Melbourne-Sydney-Brisbane in potem rabila še tri tedne za vzhodno obalo + otoke. Doživetij je bilo ogromno, večinoma izven mest. Avstralija ponuja res ogromno stvari, ki jih npr. v Evropi ne moreš doživeti (od iskanja dragih kamnov, bridge climbinga v Sydneyu, kopanja v bilabongih...). Jaz bi se na vašem mestu raje odločila za nekaj stvari in pri tem bolj uživala. Meni se je zdelo prav grozno, ko sva srečala "turiste": avtobus, 30 ljudi se je usulo iz njega, se nabasalo pred znamenitost, škljoc, škljoc, šklojc...2 minuti, vsi nazaj na avtobus, gremo naprej! Ah, midva pa sva se usedla in poslušal ptice...
Je pa res, da iti v Avstalijo in ne videti Uluruja...to pa spet ni nič :-) Tam pa vozi samo Quantas, ki je drag...
No,druga stvar je tudi vaš letni čas potovanja; takrat je pri njih "zima" in je potrebno preveriti,kaj je pri njih takrat "odprto".
Toliko o mojih izkušnjah...
Default avatar

gerna

cao!

Vceraj je padla dokoncna odlocitev, odletimo takoj, ko konca sola in sicer za dobrih pet tednov in pol ( nekje najugodnejsa cena kart in leta). Kot sem ze rekla, bomo nekaj casa pri sorodnikih v Sydneyju, ki bodo prav gotovo imeli z nami dolocene nacrte - v smislu kam vse nas bodo peljali in kaj vse nam bodo pokazali. Zatorej ne vem tocno koliko casa nam ostane. Mogoce tudi vec kot dva tedna z avtodomom. Torej po vasih izkusnjah, naj bi nam uspelo narediti to pot. Sicer pa kot sem ze rekla bomo videli sproti. Ker je takrat pri njih zima mislim, da bi avtodom najeli sele, ko pridemo dol, saj najbrz takrat ni tako velike gnece kot v visoki sezoni. Ali pa se mogoce motim?
Nebi rada nacrtovala tocno do dneva, ker se kaj kmalu rado kaj zalomi. Mogoce je vcasih bolje malo inprovizirati?!
Pa se tole bi vprasala. Ker ze imate izkusnje s tem me zanima kje se najbolj splaca zavarovati potovanje za primer odpovedi? In ali imate izkusnje z asistenco CORIS?
LP.
Default avatar

nina83

Ojla!

še moja izkušnja...potovali po vzhodni obali Avstralije leta 2000. Letalsko karto in avtodom ( s tem da nam je kompas častil še prevoz po kuala lumporju in hotel, ker smo tja prileteli zjutraj in zvečer odleteli naprej proti melborurnu) smo plačali okoli 400.000sit. Avtodom je bil varianta pickup z dodano prikolco (če si predstavlate) ampak za 4 je bil popolnoma udoben, prov nč nam ni manjkalo.Firma pri kateri smo ga vzeli je NQ Australia rentals. Za ostale sicer ne vem, ampak tu smo lahko avto vzeli v melbournu in ga oddali v cairnsu. dol smo bili od 15. julija do 15.avgusta. glede na to, da je ta čas tam zima, nas je ponoči kar malo zeblo, ampak v sidneyu je bilo že ok. višje gor je bilo pa potem prav prijetnih 28°C čez dan, ponoči se je pa dalo spati. za primerjavo, kot kakšn lep maj pri nas. torej v 33ih dneh smo si komaj dobro ogledali deželo od melbourna do cooktowna in polet nazaj proti domovini iz cairnsa. naredili smo 6500km,s tem da smo se le v sidneyu zadržali 5 dni zaradi poznastev, preostali čas smo bili vsak dan v srugem mestu. kasneje ko sem preračunala stroške nas je ta pot brez karte in avtodoma stala 168aud na dan.

zelo lepa izkušnja, še sploh zaradi tega, ker smo bli v sidneyu tik pred začetkom OI, in je bil v mestu res poseben feeling.takoj bi ponovila to pot:)

uživajte v deželi Down under;)
Nina

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net