Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Toyota Yaris, Punto Grande

Default avatar

štajerka1

Zelo mi je všeč Toyota yaris. Ker mora biti avto varčen me zanima slednje-
ali je mašina 1.0 zdržljiva, glede na to, da imam namen prevoziti veliko KM (vsaj 200 000) v nekaj letih. Glede na to, da ima 50 kw, je to "podobno" kot isti KW pri 1.3 npr? Dizel mi je žal predrag, 1.3 pa preveč porabi. Kaj pa mislite o dizlu Punto grande, kot nadomestno opcijo za Toyoto 1.0 ? Prosim pomoč. Hvala!
Default avatar

elaine

Če prevoziš vsaj 20000km na leto, je dizel cenejši.
Default avatar

riva

Sicer nimam nobenega od navedenih avtomobilov, ampak glede na pokvarljivost bi ti sigurno priporočala Toyoto. Imamo eno doma in se praktično nič ne kvari, pa delamo zelo veliko kilometrov z njo (Corola). Že veliko pove dejstvo, da rabljenega yarisa težko dobiš, saj jih nihče noče prodati.
Default avatar

MaMi

Od kje ti info da 1.3 preveč porabi? Jaz imam Yarisa že peto leto s tem motorjem in porabi povprečno od 5,9 - 6,3 l na 100km. Meni se ne zdi veliko, sploh zato ker je zelo živahen in poskočen avtoček.

Na tvojem mestu bi se vsekakor odločila za Yarisa, ne za Punta.
Default avatar

ena_a

Meni se zdi, da je Toyota čist neprimerljiva s Fiatom... Ja, brez dvoma Yaris!
Default avatar

NB

Sem definitivno za Fiat, imam grandeta 1,4 8V bencinarja, žge mi 5,9l ma je zakon res, prostoren, ful dobiš za to ceno, FIAT JE ZAKON!
Default avatar

štajerka1

[quote MaMi]Od kje ti info da 1.3 preveč porabi? Jaz imam Yarisa že peto leto s tem motorjem in porabi povprečno od 5,9 - 6,3 l na 100km. Meni se ne zdi veliko, sploh zato ker je zelo živahen in poskočen avtoček.

Na tvojem mestu bi se vsekakor odločila za Yarisa, ne za Punta.[/quote]


Poraba je in ni velika. Tudi sama prisegam na Japonce, a moram gledati na vse, poraba zelo pomebna. Dizli pač kurijo le ene 4.5,(takega sem vajena) kar se pozna. Zato me tudi zanima kako poskočen in vzdržljive mašine je Yaris 1.0, ki ima tudi malo porabo. Drugače pa mi je vsekakor bolj všeč 1.3., le da za dizel nimam denarja.
Koliko kilometrov si naredila v teh letih in je bilo kaj kvarov? Hvala!
Default avatar

štajerka1

NB, kako dolgo imaš že grandeja in koliko km že prevozil z njim? Jaz se sicer navdušujem za dizla...saj, poraba in oprema pri Fiatu je super, samo bojim se kvarov, saj želim prevoziti veliko. Nad Francozi sem razočarana kar se kvarov tiče.
Default avatar

k i t t y

No meni se zdi primerjava Fiat-Toyota čisto nesmiselna.
Poleg porabe pomisli koliko boš porabila za servise v par letih. Po kvaliteti sta to namreč nepremirljiva avtka.
Default avatar

štajerka1

Saj se strinjam, pa vseeno upam, da bi bil Fiat brez kvarov...Tudi na Toyotinih forumih se najdejo škart Yarisi, tako da, mah, ne vem...
Default avatar

ana50

Imam toyoto Yaris 1,3 že skoraj 4 leta. Nobenih problemov, zelo zadovoljna. Poraba okrog 6,2.
Default avatar

anda-mp

jaz sem imela prej yarisa 1,0 (od leta 99), sedaj pa že 3 leta yarisa 1,3 in kar se mene tiče, je res poraba večja, toda razlika med njima je ogromna.
Yaris 1,0 je kot mlinček - sicer se ni nikoli pokvaril (sploh če si veliko na cesti) , toda včasih mu zmanjka malo moči (predvsem ko je kakšen klanec navzgor).

Moja mama ima yarisa diesla 1,4 in poraba je res manjša- je bil pa kar nekaj dražji - preračunaj razliko med nakupno ceno in razliko v porabi, pa se odloči.

V naši širši družini imamo zelo zelo dobre izkušnje s Toyotami, precej slabe pa z Fiati in Peugeoti (pa sta bila oba avta iz višjega razreda kot Yaris).
Default avatar

btw

Koliko se japonci manj kvarijo od ostalih, ni odvisno od statistike, ki je resda na strani japoncev, pač pa od lastnika oz. voznika samega. Če je avto ustrezno vožen in vzdrževan, igra znamka zanemarljivo vlogo.
Default avatar

NB

štajerka1 Grandeta imam eno leto, imam 30 tisoč km, zelo zadovoljna, s Fiati nimjo problemov tudi moji prjatli, servis je ugoden...
Default avatar

natašaa

Mi imamo vsi v družini japonce pa niti en avto še ni bil pokvarjen. Tako, da japonci imajo klub vsemu meni še vedno najboljšo kvaliteto motorjev. In izredno vzdržljivi so.
Default avatar

Marmoljadka

Štajerka1, pa saj ima Fiat zdaj to akcijo dizla za ceno bencinca, tako da si cenovno prav na istem.
Sicer je meni Toyota neprimerno boljša in tu sploh ne bi delala primerjave s Fiatom. Moram pa priznati, da 1.0 motorja ne bi nikoli kupila, ker to je komaj kaj močnejše od hišnega sesalnika. Tudi 50 KW ni vse skupaj nič, razen če nimaš izključno mestne vožnje, kar pa glede na omenjene kilometre dvomim. Vsekakor se ti bolj splača malce stisnit za dizla, ker se ti bo na 200.000 km zelo obrestovalo.
Default avatar

yaris

Oooo, ni samo za mestno vožnjo. Jaz sem pa s takim yarisom (1.0) lani pripeljala do Nordkapa in potem še naprej do norveško ruske meje in nazaj, skratka ogromno km, 3 potniki in polno prtljage, letos pa je haral po norveških fjordih in planotah, res je bilo veliko zelo strmih vzponov, številčno enaka zasedba, pa je šlo OK. Niti enkrat ni pustil na cedilu.
Default avatar

štajerka1

Zelo zanimivo slišati. In koliko je star vaš Yaris? In koliko kilometrov že ima na števcu? Moja vsakodnevna pot ima le en velik vzpon.Je res treba na asfaltnem klancu dati v prvo prestavo? Kako pa se obnese na snegu v klancu?
Najlepša hvala še za te odgovore.Res me zanima saj ne vem kako se odločiti...
Default avatar

Body

[quote k i t t y]No meni se zdi primerjava Fiat-Toyota čisto nesmiselna.
Poleg porabe pomisli koliko boš porabila za servise v par letih. Po kvaliteti sta to namreč nepremirljiva avtka.[/quote]

ja, morda bo Toyotinih servisov mann, bodo pa občutno dražji, kot za Fiata.
Sama imam tudi Fiata in sem presenečena nad nizko ceno vzdrževanja tega avta.
tast je pa sam za eno Toyotino luč dal skraj 500 € - na servisu, seveda.