Forum.Over.Net

Starševski čvek

toyota aygo ali suzuki swift glx

Default avatar

pomladna1

Pa naj še tule vprašam, kjer vas je več. :-)

Odločam se med tema dvema avtomobiloma. Po ceni mi je bolj všečen Aygo, pa poraba tudi super(vsaj tako piše),le malo me skrbi ker je le 1000 kubičen motor. Je to slabo? Prevozila bi veliko km letno.
Morda kdo vozi novi Suzuki swift 1.3 GLX? Koliko je poraba? Kateri je boljši?
Sanjam o avtu, ki se ne kvari, ki zdrži veliko km, saj bi ga rada vsaj nekaj let imela, cenovno ugodnem in z malo porabo.
Hvala za nasvete, mnenja...
Default avatar

kmm

Pozdravljena!

Sem vesela voznica Suzuki swifta 1.3. Z avtom sem zadovoljna, dela kot urca. Prvi servis je pri 15000 km in pride 100 eurov. Naslednjega bom imela kmalu, pri 30000.
Kar se porabe tiče je odvisno, kdo in kako ga vozi, se pa giblje med 7 in 8L/100 km. Res, da je to verjeto več kot pri Aygu, vendar ima 90 konj! Če boš delala veliko kilometrov, ti bodo konji prav prišli, verjemi! Pred kratkim sem zamenjala službo in zdaj naredim povprečno 2500 km na mesec.

Kar se pa primerjave tiče, pa Ayga in Swifta ne moreš ravno primerjati, ker je Swift primerljiv z Yarisom; jaz sem pred nakupom kolebala med novim Yarisom in Swiftom, v merah in prostornini prtljažnika se bolj malo razlikujeta, pri meni je odločila cena in to, da se na Toyoti ne da nič "zglihat"!.

Navijam za Suzi in ga priporočam!
Default avatar

pomladna1

Hvala kmm. Tvojo navdušenost lahko razumem, saj sem pred leti imela še starega swifta in je brez okvar,celo brez pregorene žarnice zdržal 125000 km. Poraba je pa kar veika pri novem. Prejšni je bil varčnejši, do 6 litrov je prišlo. Tudi jaz delam toliko km na mesec, zato sem tudi skeptična do Ayga.
Da je servis na 15 000 km je tudi novo, prej je bil na 20 000. V kolikor delaš kilometrino kot midve, potem si kar naprej tam. Sicer ima pa tudi Yaris tako, poraba je manjša (vsaj piše, :-)) 6 litrov), cena pa večja. pa verjetno tudi servisi dražji.
Joj, ne vem. Za dizla pa ni denarja, le pri grande puntotu je cena ista.
A fiat,kaj pa vem...
Default avatar

kmm

Po hudih težavah z italijanskimi in francoskimi vozili pridejo pri nas v poštev samo še japonci. Na netu (neka nemška spletna stran) najdeš podatke o realni porabi goriva, tako, da boš lahko primerjala kataloške in realne porabe.
Ne vem, kako boš imela ti urejeno, vendar jaz z kilometrino, ki mi jo povrnejo, pokrijem stroške goriva in še nekaj ostane za naslednji avto.

LP
Default avatar

pomladna1

Super zate, meni krijejo samo toliko, da sedaj ko vozim francoza (ki se recimo preveč kvari), a ima porabo 4.7 litra, še pridem skozi, ostane pa nič.
Imaš pa prav, japonci so zakon, zato pa so dragi.
LP!
Default avatar

nekdo1

jaz bi vzela toyoto yaris :). varen, lep in vzdržljiv avto.
Default avatar

NevaM

No, jaz pa lahko rečem, da glede na kilometrino, sploh ne bi vzela suzukija. Suzuki ima zelo slabo karoserijo (ni tako varen), če upoštevaš še majhnost avta... Porabo ima pa suzuki res višjo. Tudi kvari se bolj. Sicer ne vem na pamet kako so razdeljeni razredi pri registraciji, ampak več konjev pomeni višje zavarovanje, če boš dala pa še kasko pa pomeni višja cena višje zavarovanje. Kar se tiče voznih lastnosti, bi jaz definitivno kupila toyoto. Jaz sem jo imela prej, vsak dan sem prevozila 150 km, delala samo redne servise (olje, filtri, jermeni) in nardila z njo 320.000 km. Kar je za bencinarja dosti. Porabila mi j epa max. 6,7l/100, če sem jo vozila po avtocesti (ac sem imela od doma do službe) okoli 160 km/h (torej pri kar visokih obratih). Tudi rjavela ni še nič, ker imajo toyote pocinkan pleh. Prodati sem jo morala ker ni imela klime, jaz pa sem rodila in sem potrebovala klimo zaradi malega. Zdaj vozim hondo-zelooooo nizka poraba (ekon. motor), zelo dobre vozne lastnosti, pleh ni kot pri toyoti, pa tudi registracija me bolj vdari (115 konjev)...ampak sem pa tudi zelo zadovoljna. Skratka hočem ti reči, da si kupi avto v katerega boš ti bolj zaupala, ker se boš le tako dobro počutila ko se boš vozila naokrog.

Vso srečo pri nakupu in zadovoljstvo pri vožnji :-).