Forum.Over.Net

Starševski čvek

Posoja denarja

Default avatar

mega ne

Prijatelju nameravam posoditi kar nekaj denarja. A vseeno hočem, da mi vsaj nekaj napiše o posoji denarja. A ima kdo kak predlog, kaj in kako naj pogodba izgleda?
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

jpa

Vem , da je že zlajnano, ampak, če želiš obdržati prijatelja mu ne posojaj denarja. Žal še kako drži.
Kaj pa, če zadevo uredila pri notarju ?
Default avatar

ondi

Vsaj na en list papirja napišita pogodbo in jo oba podpišita,tako da se ve koliko,komu in kdaj si denar posodil.Po možnosti jo nesita še overit.
Default avatar

neeee

Ne posojaj denarja!!! - sploh pa ne brez pogodbe.
Default avatar

overi

Overi pogodbo pri notarju.
Opredelita vračilo, zamudne obrest, zavarovanje (zastavana pravice..)

Če pa se le da, denarja prijatelju ne posojaj.
Default avatar

mama2831

Saj vem, da je mega ne pametna oseba, pa vseeno - jaz bi pa posodila prijatelju denar, če bi ga seveda imela (denar namreč, prijatelje imam:-) Tudi sama sem si že izposodila in je to še utrdilo najino prijateljstvo.

Seveda pa je za presodit, za kakšno osebo gre in če je dovolj zanesljiva, da bo denar vrnila...
Default avatar

Marija Ana

Jaz sem tudi že posodila denar prijateljici. Šlo je sicer za manjši znesek, takrat 1000 dem, a bili sva še študentki. Bil je le usten dogovor, da si je sposodila denar je le pred mano povedala svoji mami. Rok vračila je bil pred morjem, ker sem šparala za potovanje.

Je pa tako, denar bi posodila redkim, ker nikoli ne veš kako in kaj in le znesek ki ga lahko tudi pogrešim. Če bi razmišljala o pogodbi pred notarjem pa o obrestih in podobnem raje ne posodim. Ok da se nekam napiše še gre, a več pa se raje ne grem.
Default avatar

Kenga

Čisti računi - dobri prijatelji: to pomeni, da pogodba in overovitev pri notarju ne sme biti problem.
Default avatar

2711

Za posojila so banke ne prijatelji.
Že prevečkrat smo brali tule kako se ljudje tolčejo po glavi ker posojenega denarja niso več dobili nazaj ali pa z velikimi mukami in še to ne vsega.
Default avatar

ena tuja

sem že posodila in mi ni bilo žal. posodila sem človeku v katerega popolnoma zaupam. če bi bila v dvomih in bi pomišljala na papir, ki to posojilo dokazuje nebi nikdar posodila. saj nisem banka.posodiš pravemu prijatelju in ne znancu in takrat ne rabiš dokazov. poznati moraš njegov način življenja. ti bo lahko vrnil? kje bo vzel? jemlje dogovore bolj na izi ali se jih vedno drži? te je že kdaj nalagal?
Default avatar

Jovanka Broz

naj si ga sposodi na banki. Vsakemu,ki sem dala danar smo se skregali.

Skregali pa zato ker sem leto ali dve po roku iskala svoj denar. Nikoli več nobenemu niti za kruh.


Naš znanec še zdaj (3 leta) odplačuje kredit,ki ga je vzel za prijatelja on mu pa ne vrača- fuj pa taki ljudje.
Default avatar

bilabong

Mi pa hvalabogu imamo tako dobro dušo, da nam je v zadnjih letih nekajkrat posodila. Je pač posodil, smo vrnili, je posodil, smo vrnili. Nas ni nikoli terjal, ker ni rabil. Mogoče bo pa kdaj situacija obrnjena.
Načeloma res velja, da se denar ne posoja, ampak v praksi se to pač dogaja. Vsak pa pri sebi ve, ali se je že kdaj nasankal. Jaz se še nisem, čeprav sem tudi že posodila. Tudi fantu, ki mi je vrnil na rok, čeprav sva vmes že nehala.
Default avatar

Jst87

Pozdravljeni!
Zanima me, kakšno pogodbo moram sestavit, da sem nekomu posodila denar in da mi je 100% zagarantirano da bom ta denar dobila vrnjen, v nasprotnem primeru ga lahko tožim?
Je dovolj overitev pri notarju, da v primeru če denarja ne dobim, to osebo lahko tožim oz zahtevam denar preko izvršbe oz. karkoli?
Če kdo v zvezi s to zadevo kaj ve..blepo prosim za odgovor!
Hvala.
Lep pozdrav.
Default avatar

54milan

obstaja prav posebna pogodba za ta namen. imenuje se posojilna pogodba. splaca pa se dodati k temu se zastavno pravico ali hipoteko. nisem odvetnik ali kaj podobnega. sem pa vse informacije dobil na nekem novem portalu izikesh.com . sem pa vseeno ziheras in rajs dam se enkrat dodatno preverit kakemu dobremu odvetniku.

upam da vam kaj pomaga. casi so res tezki in mormo si zacet malo pomagat med sabo.
Default avatar

tamala12

a mi ima kdo za posodit 3500 in mu jih vrnem po dveh letih ali pa prej ker sem mlada sp in mi bnaka ne oddobri kredita lahko se zmenimo za dobre obresti kontakt [email protected] prosim naj kdo cim prej pa resni
Default avatar

Ivan Rastresen

Ali mi lahko kdo posod denar za bolno hčerko 3500e , ki umira v bolnici da preživi . lepo prosim. moj telefon je 051 655 290