Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Avstralija

Default avatar

Poma

Pozdravljeni!
Novembra se z dragim odpravljava v Avstralijo za en mesec. Rabila bi malček vaše pomoči. Nameravava obiskati Melbourne (kjer imava sorodnike), Sydney, Brisbane, Fraser Island, Cairns in mogoče še Tasmanijo ali pa Cookove otoke. Sicer 1 mesec ni veliko, ampak nekako bomo dali čez. Zanima me, kaj svetujete, kako naj si razporediva čas v posameznem kraju in kam naj sploh najprej greva in kam nato naprej. Ta teden morava nujno karte rezervirat, samo ne veva ali naj letiva v Sydney in sva potem par dni tam in greva nato dol v Melbourne k sorodnikom in potem spet proti severu do Cairnsa. Ali naj letiva v Brisbane. Kaj bi vi naredili? In kaj si je res vredno ogledat od naštetega ali pa še kaj drugega? Njabolj nama je pomembno potaplanje na koralnem grebenu, tako da si bova za to sigurno vzela 1 teden ali kaj takega. Nasvete prosim. Lep pozdrav!
Default avatar

Karma

V Avstraliji sem bila sicer pred 10. leti, tako da se je najbrž že kaj spremenilo, a imam res krasne spomine. Pot je sicer naporna, to letenje traja v nedogled. Tudi jaz imam sorodnike tam in so marsikaj svetovali in pokazali. Meni je bil všeč tipičen "out back" - torej divjina, ki ti jo res najbolje predstavijo tisti, ki jo poznajo. Obala niti ni tako privlačna, zelo piha in valovi so ogromni, morje je mrzlo, tako da o nekem pretiranjem kopalnem užitku ne morem govoriti. Je pa res, da sem bila na jugu , najbrž je na vzhodni in severni obali drugače. Obiskala sem tudi Tasmanijo, ki je prav tako zelo prijetna.
Avstralija je pač celina in torej ogromna, ponuja marsikaj. Odločita se, kaj sploh vaju najbolj zanima in se hkrati prepustita spontanosti, ko bosta tam. Pa mnogo veselja in užitkov vama želim!!!
Default avatar

nina4

Če vaju prav razumem, bosta kakšen teden na grebenu, kakšen teden pri sorodnikih...torej vama ostane le še 14 dni za oglede. Vsekakor vama svetujem, da pogledata notranjost Avstralije (Ayers Rock, Kata Tyutas, Cober Paddy, Alice Sprigs, Kings Canyon, Catherine gorge). Letita lahko v Sydney ali Melbourne, gresta potem do Melbourna (z vsemi ogledi po poti in v okolici), rentata avtodom in gresta čez rdeči center do Cairnsa in tam po obali spet navzdol do izhodišča. Bo pa treba kar hiteti, ker en mesec se hitro obrne. Z možem sva naredila podobno pot (samo sva vključila še Kakadu in izpustila obalo med Cairnsom in Sydneyem, ker nisva kaka zagnana surfarja) in se je izšlo (sva pa začenjala dneve z vstajanjem ob 5-ih zjutraj, da sva bila ob 6-ih že na poti).
Default avatar

Bajsa

Živjo, upam, da še nisem prepozna :) Jaz sem bila v Avstraliji v januarju in februarju tega leta in je bilo super. Letalsko karto sem imela Lj-Dunaj-Melbourne z Ausrian airlines (postaja v Singapurju).Sem bila zelo zadovoljna. Ker sem bila samo v Melbournu oz. Victorii, ti lahko nekaj malega povem. V samem Melbournu je kar nekaj zanimivih stvari za ogled, mene osebno so očarali predvsem zelo lepo urejeni parki z nešteto rastlinskimi vrstami. Za enodnevna potovanja priporočam rent-a-car/avtomatika (če ne bosta imela na razpolago kakšnega drugega), je dosti ugodno, razdalje pa kar precejšnje. Mi smo si šli ogledati Phillip Island, kjer si lahko ogledaš najmanjše pingvinčke na poti do njihovih gnezd.Nasploh je celoten otok zanimiv.Potem je tu še Great ocean road - nekaj 100 km obalnih (delno) cest, kjer lahko občuduješ mnoge peščene in ostale plaže, se kje ustaviš in "pomočiš". Potem je tu še mesto Ballarat, kjer imajo nekakšen muzej na prostem z živimi lutkami - prikazujejo čas, ko so tam še iskali zlato (se mi zdi ;) ). Mi smo šli še v nekaj narodnih parkov, kjer smo mimogrede srečali valabija (sorodnik kengurujev) in v nekaj "živalskih vrtov" v različnih oblikah. Nekateri so t.i. open range, kjer večina živali ni v kletkah. V glavem, da ne bom preveč dolga - pojdita v TIC in si vzamita nekaj prospektov - imajo jih ogromno. Če pa imata še kakšno vprašanje pa kar na dan z njim :)
Lp

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net